E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMKE'de patlama---

MKE'de patlama

MKE'de patlama
20 Ağustos 2013 - 21:36 borsagundem.com

Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstrisi'ne ait bir mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlamada çevredeki evlerin camları kırıldı

KIRIKKALE’de Makina Kimya Endüstri Kurumu’na (MKE) ait mühimmat ve barut deposunda dün saat 20.55’te patlama meydana geldi. Deponun yakınlarındaki Hasandede beldesindeki binaların camları kırıldı, kulelerde görevli 5 kişiden bir süre haber alınamadı. Patlamadan sonra başlayan yangın ormanlık alana da sıçradı. Depolara yakın evler boşaltılırken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Geniş bir alana yayılan alevler nedeniyle Ankara-Kayseri Karayolu ulaşıma kapatıldı. İtfaiye ekipleri, alevlerin diğer depolara ve yerleşim alanlarına sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Müdahale sırasında dumandan etkilenen 3 itfaiyeci hastaneye kaldırıldı. Patlamada 4 kişi de kırılan camlardan yaralandı. Yangın geceyarısı  kontrol altına alınabildi. Alevler nedeniyle yaklaşık 20 hektarlık alan kül oldu. Ayrıca bölgedeki yerleşim yerlerinde elektrik kesintileri yaşandı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Bölgede eski denilebilecek çok fazla kullanılmayan barut depoları vardı. Patlama oradaki kalıntılar nedeniyle meydana gelmiş olabilir” dedi. Kolat, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
BÖLGENİN KABUSU
MKE’ye ait mühimmat depoları Kırıkkale’nin kâbusu olmaya devam ediyor. Resmi verilere göre, kurumdaki ilk patlama 18 Haziran 1986’da yaşandı. Yahşihan yakınlarındaki askeri mühimmat deposundaki patlamada 19 kişi yaralandı. Aynı yılın ağustos ayında MKE’deki yangını söndürmeye çalışan 7 itfaiyeci patlama sonucu can verdi. 2 Şubat 1988’de yine mühimmat fabrikasında bir patlama yaşandı. Bu patlamada can kaybı olmadı. 3 Temmuz 1997’deki patlamada ise Kırıkkale savaş alanına döndü. 2’si çocuk 4 kişinin öldüğü patlama nedeniyle, fabrika çevresinde oturan onlarca kişi yaralanırken, 40 bin konut hasar gördü. Patlamalar nedeniyle halk 3 gün şehir dışında konaklamak zorunda kalmıştı. Ağustos 2008’de barut fabrikasının 2 katı patlamada tamamen yok olurken 3 kişi öldü, 27 işçi de yaralandı. Fabrika işçilerinin çay molası nedeniyle bina dışında olması facianın büyümesini önlemişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)