E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMKE ‘deniz topu’ yaptı---

MKE ‘deniz topu’ yaptı

MKE ‘deniz topu’ yaptı
10 Kasım 2021 - 12:12 borsagundem.com

Makine ve Kimya Endüstrisi, yerli deniz topu yaptı. Daha önce 8.2 milyon Euro'ya ithal edilen deniz topu, 12 aylık AR-GE çalışmasıyla 4.7 milyon dolara tamamlandı.

Makine ve Kimya Endüstrisi, yerli deniz topunun ilk atışını yaptı. Kurum, ilk atışın görüntülerini 10 Kasım'da duyurdu ve “Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir' sözünden esinlendik” açıklaması yaptı.

Sözcü gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; Daha önce 8.2 milyon Euro’ya yurt dışından tedarik edilen deniz topunda yerli üretim gerçekleştirildi. MKE A.Ş Genel Müdürü Yasin Akdere, 12 aylık AR-GE çalışmasından sonra yerli üretimin 4.7 milyon dolara mal edildiğini açıkladı.

16 kilometre menzile sahip deniz topu, 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilme kabiliyetine sahip ve yakın zamanda Deniz Kuvvetleri'nin envanterine girecek. Milli savaş gemisi MİLGEM gibi platformlarda kullanılması hedefleniyor. Deniz topunun üretimi ile Türkiye, dünyada bu alanda kendi deniz topunu üreten sekizinci ülke oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)