E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten terör örgütü PKK'nın finans ağına darbe!---

MİT'ten terör örgütü PKK'nın finans ağına darbe!

MİT'ten terör örgütü PKK'nın finans ağına darbe!
07 Eylül 2023 - 10:45 borsagundem.com

Terör örgütü PKK/YPG'nin ekonomi sorumlularından Zülfiye Binbir, Suriye'de gerçekleştirilen MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin para trafiğini yöneten ve Terör Arananlar Listesi'nde yeşil kategoride bulunan 'Rojna' kod adlı Zülfiye Binbir'i, Suriye'nin Rumeylan bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 'Rojna' kod adlı Zülfiye Binbir, 1993 yılında PKK kırsal kadrolarına katıldı ve 1997'de Irak'a geçerek 2004'e kadar bu alanda terörist faaliyetlerine devam etti. Terörist Binbir 2011'de, Muş Valiliği'nde staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini ifa eden Aykut Çelik'i, yol kesme eylemi gerçekleştirerek kaçıran örgüt mensupları arasında yer aldı. 2012'de Irak'ta ideolojik eğitim alan Binbir, ardından Suriye bölgesinde görevlendirildi. Suriye'de bulunduğu süreçte örgüte yeni katılanların eğitiminden sorumlu olarak faaliyet gösterdikten sonra 2018 yılında Suriye/Kobani sözde Asayiş Komutanı olarak görevlendirilen terörist, 2019'da gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı sırasında, örgüt tarafından kurulan koordinasyon merkezinde YPJ temsilcisi olarak görev aldı.

MİT, PKK/YPGnin finans sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT'İN HEDEF LİSTESİNE ALINDI

2021 yılından itibaren de Kamışlı'da örgütün maliye/ekonomi sorumluları arasında bulunan Binbir, Suriye sahasındaki istihbarat ağı sayesinde MİT'in hedef listesine alındı. Örgütün yönetici kadrosunu hareket edemez hale getiren MİT, Binbir'in temas ve faaliyetlerini anbean takibe başladı. Sahadan elde edilen istihbarat ve verileri analiz ederek operasyon kararı alan MİT, terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer alan Binbir'i düzenlediği başarılı operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!

 

MİT'ten terör örgütü PKK'ya ağır darbe!

 

MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha

 

MİT'ten terör örgütü PKK'ya darbe!

 

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)