E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten 6 il için canlı bomba uyarısı---

MİT'ten 6 il için canlı bomba uyarısı

MİT'ten 6 il için canlı bomba uyarısı
27 Temmuz 2015 - 10:12 borsagundem.com

MİT'in hazırladığı kritik güvenlik raporuna göre özellikle 6 il için canlı bomba uyarısında bulunuldu

MİT, bazı terör gruplarının Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu, özellikle Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin'de canlı bomba saldırılarının yaşanabileceği konusunda uyardı.

Habertürk'te yer alan habere göre, MİT'in hazırladığı son raporda, Suriye'de IŞİD ile savaşan PKK’nın kolu YPG güçlerine, Türkiye’de faaliyet gösteren yasa dışı örgütlerin mensuplarının da katıldığı iddia edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), bu kapsamda, Kobanê ve çevresinde YPG saflarında savaşan 91 kişiyi tespit ettiği öğrenildi.

91 KİŞİLİK LİSTE!

MİT, örgüt mensuplarının Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti. Kimlik bilgileri ve fotoğrafları belirlenen 91 kişilik liste; Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illerindeki güvenlik güçlerine dağıtıldı.

YPG'YE YOĞUN KATILIM!

İstihbarat verilerine göre, MLKP’den (Marksist Leninist Komünist Parti) 49, Devrimci Karargâh Örgütü’nden 2, İbocu Dönüşüm Hareketi’nden 1, MKP’den (Maoist Komünist Partisi) 1, DHKP/ C’den (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) 2, TKP/ML’den (Türkiye Komünist Partisi/Marksist- Leninist) 13, MLSPB’den (Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birlikleri) 3, TKP KIVILCIM’dan 5, SDP’den 13, Anarşistler Grubu’ndan 1 ve TKEPL’den (Türkiye Komünist Emek Partisi/ Leninist) 1 kişi Kobani’de YPG güçlerine katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)