E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'in yeni binası 'KALE' açıldı---

MİT'in yeni binası 'KALE' açıldı

MİT'in yeni binası 'KALE' açıldı
06 Ocak 2020 - 14:50 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, MİT'in başarılı çalışmalarıyla, hiçbir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde hareket edebilme imkanına kavuştu." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın (MİT) Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde inşa edilen yeni binası "KALE"nin hizmete açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT'in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık ve değişken tablo karşısında elimiz, kolumuz bağlı duramayız."

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ülkemiz aleyhine oluşturulan bölgesel ittifakların ve güç mücadelesinin sonucu, yakın geleceğimiz için hayati öneme sahiptir." diye konuştu.

"Türkiye, MİT'in çalışmalarıyla dünyanın her yerinde hareket edebilme imkanına kavuştu"

MİT'in Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasındaki rolüne de değinen Erdoğan, "Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında teşkilatımızın (MİT) oynadığı rol, uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir." dedi.

Erdoğan, MİT'in son dönemde terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı operasyonlara ilişkin, şunları kaydetti:

"MİT, son dönemde PKK'nın lider kadrosuna yönelik Kuzey Irak'taki operasyonlarla, kendini en güvende hissettiği yerleri örgütün adeta başına geçirmiştir."

Erdoğan, MİT'in Libya'da da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, MİT'in başarılı çalışmalarıyla, hiçbir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde hareket edebilme imkanına kavuştu."

Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu oluşturuldu

Kendisinin başkanlık edeceği bir Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulunun oluşturduğunu bildiren Erdoğan, "Faaliyete geçmesiyle koordinasyon meselesi çözülmüş olacaktır. Önümüzdeki dönemde yurt dışında daha fazla örtülü faaliyet yürüten, teknik ve siber istihbaratta daha etkin istihbarat yapısı hedefliyoruz. İnternetin teröristlerce ve casuslarca etkin şekilde kullanıldığı bir dönemde, teşkilatın siber alana daha fazla eğilmesi kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün olduğu gibi gelecekte de sınırlarımız içinden ve dışından ülkemize yönelik tehditlerin süreceği açıktır. Bizim de diğer alanlarla birlikte ve hatta öncelikli olarak istihbaratımızı bu gerçeğe uygun şekilde geliştirmemiz şarttır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • En büyük adalet sarayları06 Ocak 2020 20:11

    En büyük adalet saraylarını da yaptılar ama...  Hata ilk bakışta görülüyor,toplu konut gibi istihbarat binası mı olur?

  • muss06 Ocak 2020 19:30

    darbenin whatsaptan yapıldığı ülke de ne miti

  • maho06 Ocak 2020 17:31

    ülke iran ajanlarının istilasına uğramış durumda.

  • hayri06 Ocak 2020 17:30

    bir dahaki sefer darbe ihbarı gelince hemen cumhurbaşkanına bildirin, adam eniştesinden öğrenmek zorunda kaldı

  • Murat06 Ocak 2020 17:46

    Ne oldu zoruna mı gitti FETÖ'nün işkembecisi.

  • Tam komedi06 Ocak 2020 16:08

    Pentagon'a özenmişler 15 temmuzda  mit ve çevresinde yaşananlar gerçekten içler acısı ! İstihbarat biriminin böyle yerleşkesi olması bile tuhaf ! Dağın birinin içine yerleştirin olsun bitsin !!! BETON CANDIR CAN 

  • Vatan Sevdalısı06 Ocak 2020 17:45

    Beton kafa senin gibilerde oluncansanat eserinin, şaheser yapının ne demek olduğunu anlayamazsın. Hele bir de yobaz kafalardan olunca yiğitlere sadece çatacan.

  • Ziya06 Ocak 2020 17:13

    Bunlar  eleştirerek kendilerini zeki ve üstün oldukları iddiasını sürdürmek isterler!  Megaloman ve hasta ruhlu kişilikleri bunu gerektirir.  Yoksa ülke yararı falan umurunda olmaz bu ....k kafalıların!  Zerre kadar da fedakarlık  yapmak istemezler.

  • Tam komedi06 Ocak 2020 16:54

    Vb Sanki beni tanıyor da CHP kafası diye kendini mutlu ediyor ! Siyasete inanmam akp kafası ! Çamur atmak için sevmediğiniz herkesi chp li yapmak zorundasınız yoksa akla mantığa uyacak savunmanız yok ki !!! 

  • Vb06 Ocak 2020 16:34

    Eskisi kötü , yenilerden o da kötü, al sana chp kafası....

  • AHMET ÖZBİR06 Ocak 2020 15:34

    HAYIRLI olsun şanlı vatan evlatlarına, PKK/PYD/FETÖ'yü içde ve dışta temizleyin, vatansız yaşayan hainleri bitirin. MİLLÎ İSTİHBARAT, MİLLÎ KAHRAMAN İŞTE VATANA SEVDALI OLAN ASLANLAR!..

  • vatandaş06 Ocak 2020 15:13

    Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun.