E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'dan Suriye'ye kritik çağrı---

Mısır'dan Suriye'ye kritik çağrı

Mısır'dan Suriye'ye kritik çağrı
08 Ocak 2019 - 18:52 borsagundem.com

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, 8 yıl önce üyeliği askıya alınan Suriye yönetiminden Arap Birliği'ne dönüş için hazırlık yapmasını istedi

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Suriye'ye Arap Birliği'ne dönüş için gerekli hazırlıkları yapması çağrısında bulundu.

Şukri, Faslı mevkidaşı Nasır Burita ile başkent Kahire'de düzenlediği ortak basın toplantısında, Arap Birliği'nde Suriye'nin üyeliğinin yeniden aktif hale getirilmesinin, Arap Birliği Konseyi'nin kararı ve mart ayında yapılacak zirve sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etti.

Şam yönetimine ülkenin güvenliği, istikrarı ve egemenliğinin korunması konusunda gereken adımları atması ve Birliğe dönüş hazırlıkları yapması çağrısında bulunan Şukri, "Aksi halde üyeliğinin aktifleştirilmesi konusunda değişen bir şey olmayacaktır." dedi.

Askeri çözüm yollarının Suriye halkının yükünü ağırlaştırmanın dışında hiçbir sonuç vermediğine dikkati çeken Şukri, Suriye'de işlerin olumlu yöne evrilmesini temenni ettiklerini söyledi.

30. Arap Birliği Zirvesi, mart ayında Tunus'ta gerçekleştirilecek.

Mısır'ın yanı sıra Tunus Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Lezher el-Karavi eş-Şabi de 6 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Arap Birliği'nin, Suriye'nin askıya aldığı üyeliğini tekrar aktif hale getirmesi halinde "sevinç duyacaklarını" bildirmişti.

Arap Birliği, Şam yönetiminin üyeliğini Kasım 2011'de dondururken, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri Mart 2012'de büyükelçilerini geri çekmiş ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da aynı yıl Suriye'nin üyeliğini askıya almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ09 Ocak 2019 08:50

     BUNLARDA EŞŞEK BEYNİ VAR EKENOMİK ATILIM YAPACAKLARINA DAHA İYİ İNSAN KATİLİNE NASIL PRİM VERELİM DERDİNE DÜŞMÜŞ.

  • gnçlk08 Ocak 2019 23:06

    suriye arapbirliğine giricek..ABD yalakası petrol zengini arap yalakası ulkeler ortak askeri birlik ve nato benzeri yapılanma ile TÜrkiye nin karşısına suriye topraklarından çık diyip, ösa dahil tüm eknık grupları temizlemek için temel oluşturucak....ABD oyunu buyuk....pompeo boşuna gezmiyor arap ulkelerini....kiminin askeri, kımının parası ile arap birlik kurup, Türkiyeyi suriye dışarı çıkartıp, iran ı akdenıze açılmasını engelleyıp(bazı gruplarla suriyede aktif çalışıyor iran) rusyanın ortadoğuda etkınlıgını azaltmak... Kurt teror gruplarını koruyup suriye de, ırakdaki gibi kontrolsuz başka oluşumları engellemek...(deaş gibi, yada islamı gruplar gibi iran ve  rusyanın destekledıgı gruplar) Türkiye frenlenmek isteniyor. ABD müttefiki gördüğü terör örgütleri korumak istiyor. Türkiye durmayınca B planına ABD+ARAP bazı ulkeler harekete geçiyor...

  • 408 Ocak 2019 22:25

    Sisiye demişler ki gel pisi pisi ... lol

  • 3408 Ocak 2019 22:22

    Burnuma kotu kokular geliyor