E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'dan dikkat çeken Erdoğan mesajı---

Mısır'dan dikkat çeken Erdoğan mesajı

Mısır'dan dikkat çeken Erdoğan mesajı
08 Nisan 2021 - 21:07 borsagundem.com

Mısır Başbakanı Medbuli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür içeren bir mesaj yayınladı

Son dönemde Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkinin normalleştiğine yönelik gelen açıklamaların ardından Mısır'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür geldi. Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim" dedi.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Türkiye ile Mısır arasında diplomatik temasların yeniden kurulduğu yönündeki açıklamaların ardından, Mısır'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Mısır Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrim içi gerçekleştirilen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'na katılan Başbakan Medbuli, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi temsilen bir konuşma yaptı. Medbuli, ülkesinin ortak çıkar ve hedeflere ulaşmak için D-8 Teşkilatı arasındaki iş birliğini güçlendirmeye önem verdiğini belirtti.

Mısır Başbakanı Medbuli, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim" dedi.

"MISIR ÖRGÜTÜN FAALİYETLERİNE KATILMAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

Mısır'ın, ortak çıkar alanlarındaki bağlantıları güçlendirmek ve mevcut istisnai koşullar altında artan zorluklarla mücadele için mevcuttaki ve gelecekteki iş birliğini güçlendirmek amacıyla örgütün faaliyetlerine katılmaya büyük önem verdiğini kaydeden Medbuli, "Bu büyük zorluklar, ekonomik, sosyal ve çevresel yönler de dahil olmak üzere kalkınma konularını öne çıkardı ve hızlı toparlanmayı sağlayabilecek ekonomik sektörlerin önemini pekiştirmenin yanı sıra beşeri sermayeye yatırım yapmanın önemini de gösterdi." şeklinde konuştu.

Bu iş birliğini arzu edilen ufuklara taşımak için her zamankinden daha fazla toplu çaba göstermenin gerekli olduğunu aktaran Medbuli, "Dünya ile toplam ticaretimizin sadece yüzde 7'sini oluşturan üye ülkeler arasındaki ticaretin teşvikine özel önem vermek gerekiyor." ifadesini kullandı.

D-8'İN ON YILLIK YOL HARİTASI KABUL EDİLMİŞTİ

Bangladeş'in ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla çevrim içi düzenlenen D-8 Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'nda "2020-2030 D-8 On Yıllık Yol Haritası" kabul edilmiş ve toplantıya ilişkin bildiri yayımlanmıştı.

Türkiye, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan D-8 ülkeleri, bugünkü zirvede kabul edilen D-8 On Yıllık Yol Haritası'yla teşkilatı daha güçlü ve gelişmiş hale getirmeyi hedefliyor.

Bakan Dönmez: Mısır deniz yetki alanımıza saygı gösterdi

 

Erdoğan: Mısır halkı bizimle ters düşmez

 

Mısır istihbaratından Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uls11 Nisan 2021 04:13

    Arkadas yunanistan başbakanı kapısından kovduğu libya başbakanının ayağına gidip diplomasi trafiğini başlatmadımı geçen hafta ülke yönetmek bakkal yönetmeye benzemez çizgin olacak demek ne demek bugün düşanımsın yarın ülke çıkarlarım milli menfaatlerim söz konusuysa dostumsun bu kadar basit hangi ülke bunu yapmıyorki zaten olması gerekende bu değilmi sizinki eski kafa ülke yönetiyosun egonu bırakacak menfaatlerine bakacaksın

  • murat soyutürk09 Nisan 2021 10:33

    heyy darbeci sisi.....

  • Vatandaş Hasan09 Nisan 2021 09:11

    Bunlarla aynı,Suriye ve Esad ile benzer durumlar.Memlekette istikrar yok...Birçok alanda olmadığı gibi...Birden bire neler oluyorda tersine dönüyor herşey anlamak mümkün değil !!! .O zaman temkinli olacaksın erken konuşup, erken karar vermeyeceksiniz...Dünyaya güldürüyoruz kendimizi.!

  • Vatandaş08 Nisan 2021 23:59

    Hayda...Ne işim var çayda...Anlayan anladı...!

  • Okie Dokie08 Nisan 2021 23:22

    Darbeci Sisi vayyy adamsın.

  • Bika08 Nisan 2021 22:53

    Mısır için Erdoğan, "Biz darbelerle gelen yönetimlere eyvallah edemeyiz, halkın iradesine saygı duymayanlara saygı duyamayız" diyordu.

  • Arif gsli08 Nisan 2021 22:48

    Politika bu. 2 yüzlülük belki ama. Bunu kabullenemeyenlerde sonuçta erdoğanın yurttaşı. Yani halka göre idareci. Herkes aynaya bakmayı bilsin

  • Haha08 Nisan 2021 22:18

    Darbeciler degilmiydi bunlar hahaha

  • Pala09 Nisan 2021 08:20

    MHP'nin kurucu başkanı Alparslan Türkeş de darbeci albaydi

  • kanka08 Nisan 2021 22:08

    Rabia kanka vay be dön.babam dön

  • Ali 08 Nisan 2021 22:08

    Hiçbir ülkeyle düşmanlık kimseye fayda vermez...Tüm olaylara sünger çekip...Yeniden iyi bir başlangıç her iki ülkeye fayda sağlar...

  • Ali08 Nisan 2021 21:32

    Mısır hani düşmandı? Yıllarca neden tartıştık da

  • Ampute beyin11 Nisan 2021 04:15

    Çıkarların ters düşüyodu düşmandın şuan menfaatlerin uyuşuyor dost olman lazım zeka yoksunu daha geçen hafta yunan başbakanı atinadan kovduğu libya başbakanın kapısında dil dokmeye gitti eee buna ne dicen şimdi bu kafa ancak bakkal yönetir onuda becerebilirmi tartışılır kesin

  • mehmet09 Nisan 2021 09:40

    bilmediğin şeylerde yorum yapmıyacaksın