E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'daki saldırıları DEAŞ üstlendi---

Mısır'daki saldırıları DEAŞ üstlendi

Mısır'daki saldırıları DEAŞ üstlendi
09 Nisan 2017 - 16:26 borsagundem.com

Mısır'da Tanta kentinin ardından İskenderiye kentinde de bir kilisenin önünde saldırı meydana geldi. Kıpti kiliselerini hedef alan saldırılarda 36 kişi öldü, 100'ü aşkın kişi yaralandı. Saldırıları DAEŞ üstlendi.

Mısır'dan bir son dakika haberi daha geldi. Mısır'daki saldırılarda kiliseler hedef alındı.

İlk saldırı sabah saatlerinde Tanta'da bir Kıpti kilisesinde meydana geldi. Bombalı saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi de yaralandı. Hıristiyanların Palmiya Pazarı ayini sırasında meydana gelen saldırıdan birkaç saat sonra bu kez İskenderiye'de bir kilisenin önünde patlama meydana geldi.

Devlet televizyonu İskenderiye'deki olayın intihar saldırısı olduğunu duyurdu.

SALDIRILARI DAEŞ ÜSTLENDİ

İkinci saldırıda da 11 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Kıpti kiliselerine düzenlenen saldırıları terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Kıptiler, yani Hıristiyan Araplar, 85 milyonluk mısır nüfusunun yüzde 10'unu oluşturuyor.

Papa Francis, Vatikan'daki ayin sırasında Tanta'daki saldırıyı kınadı. Katolik liderinin 28-29 Nisan'da Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Mısır'da kilisede patlama: 25 ölü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal mustafa babatürk11 Nisan 2017 03:36

    Ya hala akılsız yada bilinçsiz yorumlar. Vatikanı küm bombalayabilir. Ancak yahuda. Öğrenin şunu artık. Işıd ışıd daeş el kaide nerde. İsrail askerine kurşun sıksan o kurşunun hangi çin veya Karadeniz imalethaneciğinde üretildiğini bilir. Ulan akılsızlar. Işıd islam devleti el kaide bilnem neyinizin neyiyse israil silahının ne işi var elinde. Fünyafa müdlümanlar ne zaman ayağa kalktıda 180 ülkede sikahlı örgütü var. Cia olmadan bu iş olurmu. Işıda islam adını getiren ancak islam düşmanı yada Azametli Alkahın gazabına düçat olacağını bilmeyen zavallı işi.

  • emre09 Nisan 2017 17:55

    işid işte..Irak Şam İslam Devlet

  • görele09 Nisan 2017 17:08

    bir kaç öfkeli genç işte...