E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır’da sarı yelek satışı yasaklandı---

Mısır’da sarı yelek satışı yasaklandı

Mısır’da sarı yelek satışı yasaklandı
11 Aralık 2018 - 18:58 borsagundem.com

Mısır yönetimi, Fransa’daki protestoların simgesi haline gelen sarı yelek satışını ülke genelinde yasakladı

Mısır güvenlik güçleri, iş güvenliği malzemesi satan dükkânları, vatandaşa sarı yelek satmamaları ve polis onayı olmadan toptan satış yapmamaları konusunda uyardı.

Kahire’de bu tür malzemelerin satıldığı 6 dükkâna giden Associated Press muhabiri, sarı yelek satışının yasaklanmasına ilişkin iş yeri sahipleriyle görüştü. 

Bazı iş yeri sahipleri konuya ilişkin değerlendirme yapmaktan kaçınırken, 4’ü polisin uyarısı sonrası sarı yelek satışını durdurduklarını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir iş yeri sahibi, yetkililerin Fransa’yı kasıp kavuran protestoların benzerinin Mısır’da yaşanmaması için bu yasağı getirdiğini belirtti.

'POLİS SARI YELEK SATIŞINI DURDURMAMIZI İSTEDİ'

Bir başka dükkân sahibi ise sarı yelek satmamaları için güvenlik güçlerinin kendilerine baskı yaptığını dile getirerek, "Birkaç gün önce polisler buraya geldi ve sarı yelek satışını durdurmamızı istedi. Bunun nedenini sorduğumuzda ’Talimatları uyguluyoruz’ cevabını verdiler." ifadelerini kullandı.

Haberde isimleri verilmeyen güvenlik yetkilileri, polisin bu hafta iş güvenliği malzemeleri ithal eden ve toptan satışını yapan iş yerleri sahipleriyle bir toplantı yaparak sarı yelek satışına ilişkin getirilen kuralları paylaştığını ifade etti. Aynı güvenlik kaynakları ayrıca, sarı yelek satışı yasağının ocak ayı sonuna kadar devam edebileceğini aktardı.

HÜSNÜ MÜBAREK GÖREVİ BIRAKMIŞTI

Mısır’da 25 Ocak 2011’de başlayan kitlesel gösteriler, halk devrimine dönüşmüş ve 11 Şubat’ta otuz yıldır iktidarı elinde bulunduran Hüsnü Mübarek’in görevi bırakmasıyla son bulmuştu.

Devrimin ardından yapılan seçimi kazanan Muhammed Mursi, 30 Haziran 2012’de yemin ederek göreve başlamıştı. Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi’yi 3 Temmuz 2013’te askeri darbeyle deviren Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi yönetimi ele geçirmişti. "Sarı yelek", Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan gösterilerin simgesi haline gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ12 Aralık 2018 06:16

    MISIRLILARDA CESUR YÜREKLİ YOK HÖT DESEN DELİGE KAÇIYOR FİRAVUN KOLTUGA GEÇİYOR.

  • mehmet yılmaz12 Aralık 2018 00:30

    bu sitede berber bekriye  elin yabancısının gavatlığını yaptırıp cevap yazdırmayan yönetim berber bekriye borcumu var ?

  • Berber bekri12 Aralık 2018 01:39

    Herkesi yabancı, herkesi düşman herkese ohh olsun demekten kurtulabilmenin en temel yolu çok okumak ve tanımak benim atalarım Düşmanı na bile saygı duymuş esir aldığı komutanların övgülerine mazhar olmuş Dünyaya hükmetmişler sonra ne mi olmuş cahiller her önüne geleni düşüncesine ters geleni karalamaya çamur atmaya ona yabancı buna gavur demeye başlamış yazık olmuş güzel ülkeme YURTTA BARIŞ DUNYA DA BARIŞ yerine heryer karışsıncılar ohhh olsuncular türemiş birde bu kafalar yüzünden ne ekonomi ne turizm canlanır.Haydi Türkiye ileri ...(.borsa gündemi bir berbere kızıp karaladın yaa tebrikler mehmet yılmaz hiç yılma emi)

  • Berber bekri11 Aralık 2018 22:38

    Yaww dünyanın neresi karışsa elini oğusturan altta ki gibi zavallı yorumlar yapan zevatlar insan mısınız siz TÜRKIYE karışsa dünya sevinse hoşunuza mı gidecek beyni vucudunu terk etmişler...fransa karıştı ohh olsun belçika ohh hollanda ohhh mısır firavun ohh suriye ohh ırak ohh ABD ohh peki böyle bir Dunya da sen nasıl mutlu huzurlu kalabileceksin gavatcigim....

  • mehmet yılmaz11 Aralık 2018 21:38

    mısır firavunu altını kirletmiştir.

  • Ali11 Aralık 2018 21:32

    Mısır sıra sana da gelecek merak etme,

  • Ufuk11 Aralık 2018 19:50

    Hepsiburada.com da sarı telek satışı bitmiş, turuncu devam ediyor. Dikkatli olmak lazım.