E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da darbe yapıldı---

Mısır'da darbe yapıldı

Mısır'da darbe yapıldı
03 Temmuz 2013 - 22:13 borsagundem.com

Mısır ordusu, anayasanın askıya alındığını ilan etti

Kısa süreli bir geçiş hükümeti kurulmasının ardından cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacak. Alınan kararları Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi açıkladı.Mısır'daki ordunun aldığı kararları Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi açıkladı. İşte El Sisi'nin açıklamasından satır başları:
- Bu mesajın özünün anlaşılması gerekmektedir. Politik ortamda hızlı eylemlerin gerçekleşltirilmesi, güvenin ve sorumluluğunun olması gerekmektir.
- Ulusal uzlaşmaya tüm kuruluşlar ve enstitülerle birlikte başkanlık da olmak üzere yapılmaya çalışılmıştır.
- Planın içinde anayasanın geçici olarak askıya alınması bulunuyor. Geçici teknokrat hükümeti kurulacak.
GEÇİŞ DÖNEMİ
El Sisi ile kuvvet komutanlarının, muhalif ve dini liderlerle bir araya geldiği toplantı TSİ 21.00 suların sona ermişti. Aynı dakikalarda Mısır resmi haber ajansı MENA ise ordunun duyuracağı yol haritasını açıkladı. Ajans, açıklanacak yeni yol haritasına göre, kısa süreli bir geçiş döneminin ardından cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gidileceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir 04 Temmuz 2013 13:22

    demekki gelen gideni aratır oldu bu arab dünyasında

  • El gundem04 Temmuz 2013 12:58

    Konunun laiklikle alakası olduğunu iddia eden yorumcu arkadaşlar, darbenin asıl fotoğrafını görmemektedirler, darbecilerle yan yana resim çektirenler mısırda %2 oy bile alamamış sosyalistler, liberallerdir. Ordunun başında da ABD vardır şuan. Ne alaka laiklikmiş dinmiş. Kimliğine baksam 25 'den bile büyük değilsindir

  • El gundem04 Temmuz 2013 12:56

    Yabancıların yüzünü güldürmek için bazı şeyler yaptı, Sisi ülkesi için neler yapacak bakalım. Kaç kardeşin ölümü gerçekleşecek.

  • eş bşk04 Temmuz 2013 09:22

    bop cular ılımlı islamcılara kırmızı kart gösterdi mursi t.c nin kankasıydı o na da bye bye sırada kim var bilin bakalımmmmmm eş başkanı.......

  • selçuk04 Temmuz 2013 07:41

    Darbe yapmak sadece Arap ülkelerine yakışır. Bu Arap milleti tam bir koyun. yüzde 50 lerin üzerinde oy verdikleri cumhurbaşkanlarına sahip çıkmadılar. Bu utançla nasıl yaşıyorlar acaba.

  • ÇAPULCU04 Temmuz 2013 00:46

    .Mısır’da olan şey, siyasal İslam denen şeyin çöküşüdür. Dünyanın her yerinde dini siyasal emellerine alet eden herkesin akıbeti de bu olacaktır” dedi. DARISI BAŞIMIZA..ATAM OKADAR BÜYÜKSÜN Kİ LAİKLİĞİ GETİRMİŞSİN.BU GÜNLERİ 90 SENE ÖNCEDEN GÖRMÜŞSÜN PAŞAM.

  • don karleone04 Temmuz 2013 00:17

    kökten dinciler hiç bir zaman demokrat olamaz onlar sadece demokrasiyi kullanır kendi amaçlarına ulaşmak için

  • yurttaş04 Temmuz 2013 00:07

    ntv haberturk sabahdan beri yayın yapıyorsunuz taksim de nerdeydiniz dümenciler

  • hafiye04 Temmuz 2013 00:01

    bu tosunpaşa,aslında amerikanın-israilin çavuşu.

  • hacıbektaş03 Temmuz 2013 23:56

    tosuncuk sisi, efendilerince verilen görevi başardı.