E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'a para akıyor---

Mısır'a para akıyor

Mısır'a para akıyor
10 Temmuz 2013 - 06:43 borsagundem.com

Suudi Arabistan ve BAE, darbe yapılan Mısır'a yardım etmek için kolları sıvadı

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, zor durumdaki ekonomisini düzeltmesine yardımcı olması için Mısır'a toplamda 8 milyar dolar vereceklerini açıkladı. Ekonomik yardım, bölgedeki önemli bir siyasi aktör olan ülkenin geçtiğimiz haftaki askeri darbesinin ardından, Arap Yarımadası ve Ortadoğu'da artan gerilime dikkat çekti.

Yeni Mısır yönetimi, Mısır lirasındaki sert düşüş ve döviz rezervleri krizini aşmaya çalışırken, Riyad 5 milyar dolarlık, Abu Dhabi ise 3 milyar dolarlık yardım yapacağını söyledi.

Suudi Arabistan merkezli Al-Arabiya'nın web sitesinde, "Suudi Arabistan, Arap dünyasının en büyük ülkesi olan, artan bütçe açığı ve yükselen işsizlikle mücade etmeye çalışan Mısır'a destek olmak için 5 milyar dolarlık bir yardım paketini onayladı" ifadeleri kullanıldı.

Aynı zamanda Al-Arabiya televizyonundan da yayınlanan haberde, Suudi Arabistan Finans Bakanı Fayed Abdel Moneim'in, Mısır'a yapılacak yardımın 2 milyar dolarının petrol ve doğalgaz olarak yapılacağı yönündeki görüşlerine de yer verildi.

Açıklamada, Sudi Arabistan'ın geri kalan yardımın 2 milyar dolarlık dilimini Mısır Merkez Bankası'na yatıracağını, 1 milyar dolarlık kısmını da hibe edeceği belirtildi

Fonların "yaşam desteği" olduğunu savunan EFG-Hermes'in ekonomistlerinden Abu Basha, döviz rezervlerinin Haziran sonunda 14.9 milyar dolar ve Paris'te Temmuz'da borç alanlara olan 1 milyar dolar değerindeki yükümlülükleri hatırlatarak, Mısır'ın 3 aylık ithalat karşılığının altına düşmeye çok yakın olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FERİT28 Temmuz 2013 13:42

    avrupanın durumu hiç iyi değil. önce gidin yunanlılara yardım edin, kendi bellerini doğrultacaklarına darbecilere para yağdırıyor.

  • abay10 Temmuz 2013 10:37

    halkın gözünü boyuyor ayrıca diğer ülkelerde darbe olunca para geliyor rahat ederiz diye düşünecek ve darbeye özendirilecek. bu saatten sonra ölümüne erdoğan'ın arkasındayım.