E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMısır ve soya fasulyesi fiyatlarında yükseliş sürüyor---

Mısır ve soya fasulyesi fiyatlarında yükseliş sürüyor

Mısır ve soya fasulyesi fiyatlarında yükseliş sürüyor
27 Aralık 2021 - 10:08 borsagundem.com

ABD soya fasulyesi ve mısır fiyatları Güney Amerika'daki elverişsiz hava koşullarının etkisiyle yükselişini sürdürdü.


Mısırın ve soya fasulyesinin Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Güney Amerika'daki ürünler için elverişsiz koşullar yaratan kuraklık ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle kazanımlarını artırarak son ayların en yüksek seviyelerini gördü.

Reuters'ın haberine göre soya fasulyesi fiyatları böylece art arda dokuzuncu seansta kazanım kaydederek dört aydan uzun sürenin en yüksek seviyesini gördü.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan soya fasulyesi vadeli kontratları bugün yüzde 0.7 artışla 13.50 dolar/bushel, yani 496.0 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır yüzde 0.6 artışla 6.09 dolar/bushel yani 239.8 dolar/ton seviyesine yükseldi. Mısır art arda dördüncü seansta yükselerek yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesini gördü.

Buğday fiyatları art arda altı seans yükseldikten sonra bugün hafif geriledi. Buğday yüzde 0.2 düşüşle 8.13 dolar/bushel yani 298.7 dolar/ton seviyesine geriledi.

ABD'de uçuşların iptal edilmesi petrol fiyatlarını geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)