E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır sabah katliamla uyandı: 130 ölü---

Mısır sabah katliamla uyandı: 130 ölü

Mısır sabah katliamla uyandı: 130 ölü
27 Temmuz 2013 - 09:32 borsagundem.com

Güvenlik güçleri darbe karşıtı göstericilere kurşun yağdırdı...

AA muhabirinin yetkililerden aldığı  bilgiye göre, Mısır güvenlik güçleri  "Baltacılar" olarak bilenen suç  örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı  göstericilere müdahale etti. Kalabalığa gerçek mermilerle ateş açan güvenlik güçleri, darbe karşıtı  yüz binlerce kişiyi gaz bombası kullanarak dağıtmak istedi.
     Müdahale sonuncu ölü sayısı 130'a, yaralı sayısı ise 4500'e yükseldi.  Hastane yetkilileri, yaralılardan 300'ünün polisin kullandığı gerçek mermiyle  başından ya da göğsünden vurulduğunu, çok sayıda ağır yaralı olması nedeniyle ölü  sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.
     Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP)  "Hürriyet ve Adalet  Portali" isimli resmiinternet sayfası bazı keskin nişancıların Rabiatul Adeviyye  meydanı yakınındaki Ezher Üniversitesine bağlı Davet Fakültesi binasına çıkarak  göstericilerin üzerine, hedef gözeterek gerçek mermiyle ateş ettiği iddia etti.
     Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Muhammed el-Biltaci,  Anadolu Ajansıaracılığıyla dünyaya yardım çağrısında bulundu. Biltaci, "Herkesten ve her yerden yardım bekliyoruz. Uluslararası  Kızılhaç Teşkilatı'ndan doğrudan başlarına isabet eden gerçek mermiyle yaralanan  yüzlerce kişinin hayatının kurtarılması için harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhammed27 Temmuz 2013 14:03

    ESKİDEN OSMANLI'DA BİLE HER ZAMAN ŞERİATÇILAR,DİNCİLER AYAKLANMA YAPMIŞTIR..TEK DÜŞÜNDÜKLERİ 1500 SENE ÖNCEKİ HAYATA NASIL DÖNERİZ..ŞERİATA EN ÇOK KADINLAR TEPKİ GÖSTERMELİ.SİZİ HOR GÖREN BAŞKA BİR SİSTEM YOK.YAZIN PALTO YADA MONTLA GEZECEKSİN, KARA ÇARŞAF GİYECEKSİN..EE BAŞKA ?

  • briffa27 Temmuz 2013 11:33

    tımes'da boylu boyunca ilan verip ülkemize demokrasi ihraç etmeye çalışan sözüm ona oscar'lı kalemşörler,ülkemizde de bu ilana balıklama atlayan ulusalcılar ve hükümet karşıtları,bu katliamlara sessiz kalmaya devam edin ki yaptıklarızın ülkemizi karıştırma işi daha net anlaşılsın, darbe sonrası mısır'a yağan paralar tunus'daki suikast,bölgemizdeki siyasal gelişmeler,ülkemizle ilgili siyasi ve ekonamik olumsuz raporlardan anladığım;gezi olaylarınında vatanımızı bir kaosa sürüklemek adına yapılan bir projedir,alet olan herkesi akıllı olmaya çağırıyorum bir akp'li olmayarak...

  • muhammed27 Temmuz 2013 11:27

    ŞERİATA YETER ARTIK !!! YEDİĞİNE İÇTİĞİNE KARIŞAN DAYATMACI BASKICI SİSTEME MISIR HALKI DA HAYIR DEDİ..AMA ŞERİATÇILAR 1500 SENE ÖNCEKİ NASIL ÖZLEM DUYABİLİRLER..

  • güneş27 Temmuz 2013 10:35

    her bir oyunun parçası Libyada oldugu gibi bir müdahalenin olabilmesi için her türlü alt yapı çalışması yapılıyor batının ve israilin çok güzel hazırlanmış bir oyunu, Müslüman halkta bunu yiyor, Mursi refaranduma giderek LAİKLİK ilkesini kaldırmadı mı, batının istemediği tek ilke kalkması Batının isteği değil miydi, misyonunu tamamladı ve şimdi işgal için son adımları attırıyorlar

  • omer27 Temmuz 2013 10:16

    Yaziklar olsun askerler hangi milletten. misir halki ayaklanmali