E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMısır fiyatları 8 ayın dibinde---

Mısır fiyatları 8 ayın dibinde

Mısır fiyatları 8 ayın dibinde
22 Temmuz 2022 - 11:05 borsagundem.com

Mısır fiyatları, yüzde 1 düşüşle yaklaşık 8 ayın en düşük seviyesini gördü. Buğday fiyatları ise yüzde 2'den fazla geriledi


Mısırın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, ABD'de olumlu hava koşullarına yönelik tahminlerin küresel arz endişelerine azaltmasıyla yüzde 1.1 düşüşle yaklaşık 8 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Reuters'ın haberine göre, buğday fiyatları da Karadeniz bölgesindeki arzın yükseleceği beklentileriyle yüzde 2'den fazla düştü.

Rusya'nın Ukrayna işgali ile dünya genelini etkileyen gıda krizini hafiletmesi beklenen Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni, Ukrayna ve Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla bugün İstanbul'da yapılacak.

Söz konusu anlaşma Ukrayna'nın Karadeniz limanlarının tahıl ihracatına açılması için gerçekleşecek.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan mısır vadeli kontratları 5.63 dolar/bushel yani 221.6 dolar/ton ile 30 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra yüzde 1.1 ekside 5.67 dolar/bushel, yani 223.2 dolar/ton seviyesinde işlem gördü.

Buğday yüzde 2.3 düşüşle 7.87 dolar/bushel yani 289.2 dolar/ton seviyesine geriledi.

Soya fasulyesi yüzde 0.5 düşüşle 12.95 dolar/bushel yani 475.8 dolar/ton seviyesine geriledi

Petrolde yön yukarı

 

Temel metal fiyatlarında yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)