E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMısır fiyatları 2 ayın zirvesinde---

Mısır fiyatları 2 ayın zirvesinde

Mısır fiyatları 2 ayın zirvesinde
24 Ağustos 2022 - 10:47 borsagundem.com

ABD’de mısır ve soya fasulyesi hasadının tahmin edilenin altında geleceği yönündeki beklentiler mısır fiyatlarının tırmanmasına neden oldu.

Mısırın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları ABD’de mısır ve soya fasulyesi hasadının tahminlerin altında olacağına yönelik beklentilerle kazanımlarını artırdı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan mısır vadeli kontratları gün içerisinde 28 Haziran’dan bu yana görülen en yüksek seviyeyi gördükten sonra yüzde 1,37 artıda 6.64 dolar/bushel, yani 261.4 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi yüzde 0,89 değer kazanarak 14.74 dolar/bushel yani 541.6 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Buğday yüzde 1,75 yükselerek 8.14 dolar/bushel yani 299.1 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Finansal hizmetler güven endeksinde düşüş

 

Küresel kömür talebi tüm zamanların zirvesinde

 

Petrol fiyatlarında yön arayışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )24 Ağustos 2022 11:30

    Tasarruflar yakıta  ve konuta gidiyor. Zaten pahalılık... Demekki kış çok zor geçecek. Ülkemizin bu ortamda dahi çiftçisini desteklemeden krediler ile hacizler ile uğraştırması çok acı. Paran olsada belki tahıl alamayacaksın ... Herkes bizim gibi değil ki _? biz para vereden tahıl satıyoruz. ABD de öyle bişe yok. önce iç tüketim ve oranı insanları sonra gerekirse ihracat.... bu haber onu diyor.. kendine yetmeyen ürün varsa sana zırnık satmaz para altın versende... çiftçinin besicinin gübre mazot tarla sulama elektrık mazot vb. destek görmemesi çok daha fazla kasa açığı ile karşımıza çıkacak.

  • ALİ KODUŞ24 Ağustos 2022 11:03

    yem fiyatları yükseldi ise yakında da et ve süt ile ürünlerine zam gelecektir.