E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarMısır Borsası direniyor---

Mısır Borsası direniyor

Mısır Borsası direniyor
03 Temmuz 2013 - 08:36 borsagundem.com

Mısır’da borsa, siyasi karmaşadan çok etkilenmeden salı gününü yükselişle kapattı

Mısır’da hükümet karşıtlarının Tahrir Meydanı’nda yine yüz binler halinde toplanması ve ordunun Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ayaklanmayı sonlandırması için ültimatom vermesi borsada çok hissedilmedi. Mısır borsası, salı gününü yüzde 4,9 yükselişle kapattı ve hazirandan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.
Uzmanlar borsanın yüzde 5’e yakın değerlenmesinin Cumhurbaşkanı Mursi’nin ayaklanmaya rağmen ülkede barış için kendi planlarıyla devam edeceği yönündeki ısrarcı açıklamalarının etkisi olduğunu ifade etti. Mursi, ayaklanmalarla baş etmesi için ordunun kendisine tanıdığı 48 saatlik süreye de karşı çıktı.
ŞAŞKINLIK YARATTI
Finansal danışmanlık şirketi Capital Economics’in gelişen piyasalar ekonomisti William Jackson, Mısır borsasındaki yükselişi şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.
CNBC yayınına katılan Jackson, “Ordudan gelen ültimatom ve Tahrir Meydanı’nda devam eden ayaklamanın ardından, borsada çöküş bekledik ama böyle olmadı” dedi.
Jackson, “Duruma daha geniş çerçevede bakacak olursak, böyle belirsizliğin hat safhada olduğu durumlarda piyasalar aşırı dalgalı olabiliyor. Bugün iyi olan algı yarın tam tersi değişebilir” dedi.
'İYİMSER ALGININ VADESİNİ TAHMİN ETMEK ZOR'
Standard Bank Afrika Araştırma Müdürü Stephen Bailey-Smith, Mısır borsasındaki yükselişin daha çok yerli yatırımcı destekli olduğunu, yabancı yatırımcıların çok ilgi göstermediğini ifade etti.
CNBC yayınına katılan Bailey-Smith, “Yerli yatırımcılar arasında Mursi’nin tutumunun borsayı desteklediği algısının uzun ya da kısa vadeli olacağını şimdiden tahmin etmek zor. Ordunun sesini yükseltmesi Mursi yönetiminin konuyla tek başına başa çıkma olasılığını azalttı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)