E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMirasından öğrencilerine pay verdi---

Mirasından öğrencilerine pay verdi

Mirasından öğrencilerine pay verdi
16 Haziran 2016 - 03:16 borsagundem.com

Türkolog ve edebiyat araştırmacısı Sermet Sami Uysal’ın vefatından 5 ay önce vasiyetini hazırladığı ortaya çıktı

31 Mart 2016’da, böbrek ve kalp yetmezliği şikâyetiyle hastaneye kaldırılan Sermet Sami Uysal 91 yaşında yaşamını yitirmişti.

Uysal Beyoğlu 7’nci Noterliği’nde 22 Ekim 2015’te hazırlanan vasiyetnamesine göre Gümüşsuyu’ndaki 2 ev ile içindeki eşyaları, Silivri Alipaşa köyündeki bahçeli ev ile içindeki eşyaları, bankadaki TL ve döviz hesaplarının hepsini torunu Aşkın Karagöz’e bıraktı.

Sermet Sami Uysal, bugüne kadar yayınlanmış bütün yazılarının bulunduğu arşivi, hayatını yazmakta olan öğrencisi Hulusi Özay’a bıraktı.

Uysal vasiyetinde yazdığı ve yazmakta olduğu bütün kitapların telif haklarını da Güzide Nihal Karaman denetiminde Aşkın Karagöz ve Hulusi Özay’a bıraktı.

Vasiyetinde, “Yatak odasında bulunan dolabın en üst gözündeki ünlü yazarlarımızın bana ithaf edip verdikleri kitaplardan seçeceklerini ve çalışma odasındaki kitaplardan kendisini ilgilendirenleri Güzide Nihal Karaman’a, artanları yine Hulusi Özay’a vasiyet ettim” dedi. (Hürriyet / Özge Eğrikar)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)