E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilyonlarca EYT'li için 10 kritik adım!---

Milyonlarca EYT'li için 10 kritik adım!

Milyonlarca EYT'li için 10 kritik adım!
30 Ocak 2023 - 08:57 borsagundem.com

EYT ile ilgili yasa teklifi bugün Meclis’e sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik başvuru işlemlerinin hızlı ve hatasız tamamlanması için yoğun bir mesai yürütürken, milyonlarca EYT'liler için 10 kritik adım bulunuyor. İşte ayrıntılar...


Milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa takılanlarla ilgili yasa teklifi hazır. Düzenleme Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

5 maddelik teklifin ayrıntıları henüz bilinmiyor. Ancak çerçevesi belli. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar, düzenlemeden faydalanacak. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkına kavuşacak. Prim ve sigortalılık süresini tamamlayanlarla birlikte bu sayı her yıl artacak. EYT'lilerin ilk maaşlarını da Mart ayında almaları bekleniyor.

Teklif, Meclis Başkanlığı'na sunulmasının ardından önce Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Ardından da Genel Kurul gündemine gelecek. Teklifi hazırlayan bakanlık bürokratları, yeni haftanın ilk gününde Plan Bütçe Komisyonu üyelerine EYT düzenlemesi hakkında bilgi verecek.

Mart ayında maaşların ödemesin başlanması beklenirken, şubat ayında da EYT hakkı kazananların başvuru yapması bekleniyor. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Akbaşoğlu: EYT pazartesi Meclis'te

 

AK Parti'den kritik EYT açıklaması

 

EYT Meclis'te AK Parti milletvekillerinin imzasına açıldı

 

EYT dahilindeki prim borçları yapılandırma kapsamı dışında bırakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)