E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMilyonerler portföylerine Bitcoin’i de ekliyor---

Milyonerler portföylerine Bitcoin’i de ekliyor

Milyonerler portföylerine Bitcoin’i de ekliyor
31 Ocak 2023 - 16:54 borsagundem.com

Milyonerler son 12 ayda danışmanlarından portföylerine kripto para eklemelerini talep ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasında geçen yıl yaşanan büyük çöküş sonrası yukarı yönlü hareketin işaretleri görülüyor. Yatırımcıların büyük bölümünün piyasadan kaçmasına neden olan çöküş, milyoner yatırımcıların ise kriptoya olan ilgisini artırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyonerlerin yüzde 82’si, Bitcoin ve diğer kripto paraların yükselişe geçmesiyle birlikte danışmanlarından daha fazla finansal tavsiye talep etmeye başlıyor.

Yüzde 82

deVere Group’ta yer alan habere göre, kripto para piyasası 2022 yılında zor bir süreç geçirmesine rağmen, her 10 yüksek net değerli (High Net Worth - HNW) kişiden sekizinin, son 12 ayda, mali danışmanlarından Bitcoin gibi kripto para birimlerini portföylerine dahil etmelerini istediği belirtiliyor.

Dünyanın en büyük bağımsız finansal danışmanlık, varlık yönetimi ve fintech kuruluşlarından biri olan deVere Group tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 1 milyon sterlin ile 5 milyon sterlin arasında yatırım yapılabilir varlığa sahip müşterilerin yüzde 82'si kripto para birimleri hakkında tavsiye istiyor.

deVere Group CEO'su ve Kurucusu Nigel Green şunları aktarıyor: “2022 yılında, kripto piyasası 2018'den bu yana en kötü performansını sergiledi ve manşetlere çıkan pazar lideri Bitcoin yıl boyunca yaklaşık yüzde 75 oranında düştü. Fiyat düşüşleri, yatırımcıların enflasyonla ilgili artan endişeler ve daha yavaş ekonomik büyüme nedeniyle hisse senetleri ve kripto dahil olmak üzere riskli varlıklara yönelik taleplerini azaltmasıyla geldi. Yine de ‘kripto kışı’nın bu döneminde, HNW'ler sürekli olarak finansal danışmanlarından dijital para birimlerini portföylerine dahil etmeleri konusunda tavsiye arıyorlardı” diyor.

Paranın geleceği

Green, “İlginç bir şekilde, bu genel anlamda daha muhafazakar diyebileceğimiz grubun, ayı piyasası ve olumsuz piyasa koşulları tarafından caydırılmadığını görüyoruz. Bunun yerine, milyoner kesimin, ya kripto piyasalarına girmeye ya da ya da kripto para yatırımlarını artırmaya başladıkları gözlendi” şeklinde konuşuyor.

Green, “Bu, yüksek net değere sahip müşterilerin, dijital, küresel, sınırsız, merkezi olmayan ve dayanıklı temel değerlere sahip olan Bitcoin gibi kripto para birimlerinin doğasında var olan özelliklerin giderek daha fazla farkında olduklarını gösteriyor. Zengin yatırımcılar, dijital para birimlerinin paranın geleceği olduğunu anlıyor ve geçmişte kalmak istemiyor” diye konuşuyor.

2013’ten bu yana en iyi Ocak ayı

Ankete katılan HNW'lerin çoğu, sektöre daha fazla sermaye, nüfuz ve güven getiren Wall Street devleri de dahil olmak üzere kurumsal yatırımcılar tarafından ifade edilen ilgide tutarlı bir artışa da şahit olmuş olacak.

Son aylarda JPMorgan, Fidelity, BlackRock ve New York Bank Mellon gibi diğer birçok büyük eski finans kurumu, müşterilerine kripto ile ilgili hizmetler sunmaya başladı. deVere CEO'su Green, 2022'nin ‘kripto kışı’ çözülürken bu ilgi ivmesinin daha da artacağına inanıyor. Green, “Bitcoin, enflasyonun zirveye ulaştığı, para politikalarının daha elverişli hale geldiği ve yüksek profilli iflaslar da dahil olmak üzere çeşitli kripto sektörü krizlerinin artık geride kaldığı umuduna dayanarak 2013'ten bu yana en iyi Ocak ayına doğru ilerliyor” diyor.

Boğa koşusu yaklaşıyor

Green, “Dünyanın en büyük kripto para birimi, yılın başından bu yana yüzde 40'ın üzerinde arttı ve bu, HNW müşterileri ve gelecek için servet inşa etmek isteyen diğerleri tarafından fark edilecek” diyor ve şu sonuca varıyor: “HNW'ler, piyasa koşulları istikrarlı bir şekilde iyileşirken 2022 ayı piyasasına bu kadar büyük ilgi gösteriyorsa, yaklaşan boğa koşusundan da ilk yararlanan kişiler arasında olacak.”

 

Bitcoin'de Fed baskısı

 

Peter Brandt: Bitcoin önce 25 bin, sonra 19 bin, ardından 65 bin dolar olacak

 

Goldman Sachs: Bitcoin bu yıl altını alt edebilir

 

Kriptoda Fed öncesi kırmızı alarm

 

Kripto rallisine balinalar da dahil oluyor

 

Kriptoların yönünü Fed belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Şubat 2023 09:15

    Dünya ekonomisi iyileştiğinde. BTC çokmedi oda iyileşecek. Kriz sonrası hareketi sürecek. Sen ister bağır, ister çağır, ister ağla, ister böğür.... Bu ekonomi böyle bişi.  stersen al, istersen sat. Gelecek sanal altın btc de...Gençlerin gücünü bistte gördünüz. Aynı güç ve mantık kriptolardada var. Yok genler satıyor borsa düşüyor, gençler alıyor borsa çıkıyor... vb. aynı kişiler kriptolardada etkin. Sen önce git maaşınla evini al :D otomobilini al..hayatını düzene sokacak birikim yap, sonra bu yatırımlara gel ... saan göre değil kripto dünyası sen borsana git.

  • Hakkı 31 Ocak 2023 22:42

    Manipülatif yazı bu. Milleti manipüle edip bit aldırmak hayrlı bir iş değil. Somut bişeyler almaya yönlendirin garib insanları.

  • ALİ KODUŞ31 Ocak 2023 17:16

    Biz de yedik hemi....