E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyonerler piyasalara güvenmiyor---

Milyonerler piyasalara güvenmiyor

Milyonerler piyasalara güvenmiyor
29 Mayıs 2020 - 13:08 borsagundem.com

Son yapılan ankete göre Wall Street’in %85’ini oluşturan dolar milyonerleri piyasalardaki V şeklindeki geri dönüşün sene sonuna kadar süreceğine inanmıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir milyon dolar borsalar için eskisi kadar yüksek bir meblağ değil. Bununla birlikte milyonerler Wall Street hisselerinin %85’ini elinde tutuyor. Bu nedenle milyonerlerin sadece üçte birinin hisselerine güvenecek derecede ayı piyasası destekçisi haline geldiği uyarısı dikkate değer bir ölçüt haline geliyor.

CNBC’nin Milyonerler Anketi’nde dolar milyonerlerinin çoğunun S&P 500’ün yılı değer kaybıyla kapatacağı öngörülüyor. Milyonerler aynı zamanda piyasalarda son iki aydır süregelen yükselişin yıl sonuna kadar uzanamayacağını düşünüyor. Dolayısıyla milyonerlerin hisse senetleri piyasalarındaki amacı küçük değişiklikler oluşturmak olarak belirtiliyor.

Bir başka deyişle milyonerler büyük endekslerdeki yükselişe rağmen V biçimindeki geri dönüşe inanmıyor. Üstelik milyonerlerin üçte biri S&P’nin yıl sonunda iki haneli oranlarla gerileyeceğini düşünüyor. Ankete katılanların %10’u şubat ayı rekorlarına tekrar ulaşmak için iki veya daha fazla yıl geçmesi gerektiğini belirtiyor.

Milyonerler nakit saklıyor

Anketin yürütülmesini sağlayan analiz şirketi Spectrem Group’un Genel Müdürü Catherine McBreen milyonerlerin daha fazla ihtiyatlı olduğunu söylüyor. McBreen milyonerlerin piyasa öngörülerine ilişkin, “Sadece resesyon sürecine değil aynı zamanda etkilerini göstermeye başlayan ve öngörülmesi çok zor olan kasım ayındaki seçimlere de bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

McBreen milyonerlerin varlıklarının %19’unu nakit veya nakit benzerleri varlıklara ayırarak bazı risklerden ayrışmayı planladıklarını belirtiyor. Hisse senetlerine yatırım yapan milyonerlerinse sağlık, teknoloji ve finans sektörlerine odaklandıklarını belirtiyor. Milyonerlerin %10’undan daha azlık bir kısmı ise enerji, ham madde ya da endüstri sektörlerine yatırım yapıyor.

Altı ayda bir yapılan ankete 1 milyon doların üzerinde yatırım yapılabilecek serveti olan 750 yatırımcı katılıyor.

Borsalarda momentum tersine döndü

 

Borsalarda geri dönüş fırsatı riskli olabilir

 

Boğa piyasası tehlikeye girdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)