E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyoner yatırımcıların tek çaresi risk almak---

Milyoner yatırımcıların tek çaresi risk almak

Milyoner yatırımcıların tek çaresi risk almak
28 Haziran 2021 - 10:41 borsagundem.com

Yatırım şirketi Tiger 21’in kurucusu Michael Sonnenfeldt, şirketin müşterilerinin düşük faiz oranlarından kaçtığını söyledi. Yatırımcılar getiri arayışında kripto paralara da yöneliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

900’ün üzerinde zengin yatırımcının bir araya geldiği yatırım şirketi Tiger 21’in müşterilerinin büyük çoğunluğu servetlerini yatırımları aracılığıyla elde etti. Bu yatırımcılar şimdi son 11 yılda olduğundan çok daha yoğun bir ilgiyle menkul kıymetler piyasalarına yöneliyor. Şirketin üyelerinin portföylerinin %25’i ilk çeyrekte %3 artışla hisse senetlerine yönelmişti.

Aynı dönemde ise özel sermaye şirketlerine yönelik yatırımlarda %4 düşüş görülerek %22 oranı yakalanmıştı. 100 milyon doların üzerinde varlığı bulunan Tiger 21’in kurucusu Michael Sonnenfeldt, normalde üyelerin özel sermaye şirketlerindeki ağırlığının daha yüksek olduğunu söyledi. Ancak ikinci çeyreğin sonu yaklaşırken, özel sermayeden uzaklaşma trendi yerini koruyor.

Bloomberg’in haberine göre, genele bakıldığında Tiger 21’in üyelerinin portföylerinde özel sermaye, hisse senetleri ve emlak gibi riskli varlıkların yüzdesi %80’e yaklaşıyor. Sonnenfeldt, “bu durum düşük faiz oranlarının sonuçlarının devam ettiğini gösteriyor. Burada riskli yatırımlara yönelmekten başka çareniz yok” dedi.

Tiger’ın zengin üyeleri aynı zamanda halen düşük seviyelerde olsa da kripto paralara ve blockchain yatırımlarına da yöneliyor. Sonnenfeldt yatırımcıların tercihlerinde görülen değişimi “devlerin çarpışması” olarak nitelendiriyor ve finansal piyasalardaki inançların birbiriyle savaş içinde olduğunu ifade ediyor. Sonnenfeldt bazı yatırımcıların enflasyonun yeniden yükseldiğini ve piyasaların bir balon içinde olduğunu düşündüğünü söyledi.

Diğer yandan piyasalardaki mevcut koşulların büyük bir genişlemenin başlangıcı olduğunu düşünenler de var. borsagundem.com'un derlemesine göre, bunun nedeni ise Facebook, Amazon, Apple ve Netflix gibi dev teknoloji hisseleri ve diğer teknoloji şirketlerinin uzun vadede yüksek potansiyeli olduğunun düşünülmesi. Bu algısal farklılıkların ise yatırımcıların paralarını yönelttikleri alanlar için bazı sonuçları bulunuyor.

Sonnenfeldt, “bazı zamanlarda, insanlar bir miktar şaşkın olduğunda özel sermaye yatırımlarındaki likidite zorluğu yerine, hisselerdeki likiditeyi istiyorlar” dedi. Tiger 21 üyeleri aynı zamanda kripto para ve blockchain yatırımlarını da artırıyor. Şirketin üyeleri bir koruma aracı olarak altına %1 ila %3’lük dağılım veriyor. Aynı şekilde kripto para yatırımları da altın benzeri bir ilgi görüyor.

Kısa vadede bazı yatırımcılar Bitcoin yatırımlarını Grayscale Bitcoin fonu üzerinden yapıyor. Sonnenfeldt, “zaman içinde yatırımcılar uzun vadeli özel sermaye yatırımlarına geri dönecek” dedi. Üyeler aynı zamanda Bitcoin’de son dönemde görülen düşüş konusunda endişeli değil.

Sonnenfeldt, “Bitcoin’de her zaman inanılmaz seviyelerde volatilite görülüyordu ve bu bağlamda son dönemdeki düşüş geçmişte görülen dip noktalarından oldukça farklı” dedi. Açıklamasının devamında, “Bitcoin yatırımları bulunanlar için dip noktaları endişe verici olabilir ancak Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeli varlığını koruyor” ifadesini kullandı.

Altında yön arayışı sürüyor

 

Borsa İstanbul'da karışık seyir

 

Bitcoin ile ilgili iki farklı tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)