E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarderlerin ‘Bitcoin’e bakışı değişti---

Milyarderlerin ‘Bitcoin’e bakışı değişti

Milyarderlerin ‘Bitcoin’e bakışı değişti
16 Mart 2022 - 09:49 borsagundem.com

Birçok devletin kısıtlama getirdiği, hatta yasakladığı kripto paralara yönelik finans dünyasının önde gelen isimlerinin görüşleri değişiyor

BORSAGUNDEM.COM

“Tahvillerin kralı” olarak bilinen Amerikalı finansçı Bill Gross, bitcoin hakkındaki fikrini bir kez daha değiştirdi. Gross, buna yatırım yaptığını, ancak yine de NFT’nin potansiyeline inanmadığını söyledi.

CNBC’ye verdiği röportajda, Pimco kurucu ortağı Bill Gross, BTC’ye “küçük” bir miktar yatırım yaptığını açıkladı, ancak ne kadar bitcoin aldığını açıklamadı. Finansör hala kripto para birimlerine güvensizlik duyuyor ve onları “balon” olarak nitelendiriyor. Bununla birlikte, mevcut ekonomide ABD dolarına bir alternatif bulmak gerekiyor ve Bitcoin, “hayatta kalma” araçlarından biri haline gelebilir, diyor Gross. İlk kripto para biriminin olanaklarına yeniden inanmaya başlasa bile, bunun takas edilemez tokenler (NFT’ler) için geçerli olmadığını açıkladı.

Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio da kripto varlıklarını bir yatırım portföyünü çeşitlendirmek için harika bir araç olarak görmeye başladı.

Pacific Investment Management Co’nun (PIMCO) kurucu ortağı ve Yatırım şirketi Citadel’in CEO’su 30.4 milyar dolarlık net serveti ile de dünyanın en zengin 40’ncı kişisi olan Ken Griffin, kripto paraları son 15 yılda finans alanındaki en büyük hikayelerden biri olduğunu belrtti. Griffin, artık bu alanın görmemezlikten gelinemeyeceğini vurguladı.

BITCOIN 40 BİN DOLARI GEÇEMİYOR

Bu arada, ABD Merkez Bankası'nın, 2021 yılına kadar kripto paraların fiyatının yükselmesine neden olan para politikasını sonlandırarak faiz artırımına başlaması ise piyasalar için olumsuz bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Fed’in faiz kararını bekleme eğilimine geçen kripto para piyasalarda Bitcoin 40 bin doları geçmekte zorlanıyor. Sabah saatleri itibarıyla 39 bin 500 dolardan el değiştiriyor.

Ruslar Bitcoin’lerini gayrimenkule dönüştürüyor

 

Bitcoin’de ayı-boğa savaşını kim kazanacak?

 

ABD’nin yeni hedefi kripto borsaları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Mart 2022 11:13

    Mallara el konulunca korktunuz mu :D  Arap zenginler darbe olur ulkeden kaçarım diye zaten soğuk cüzdanlara yöneldi... Biz yıllar önce bunları yazdığımzı da gülüyorlardı :D  ..Ukrayada evini terk eden arabası terk eden bankası kapanan devletın el koydıgı banka sistemi... ama btc siş olsa yurtdışına kaçsa banka hesabı açıp paralarına yatırımlarına ulaşabilir. Afganistanda paralarını böyle dışarı çıkarttı bazı unluler...