E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcıdan boğa piyasası uyarısı---

Milyarder yatırımcıdan boğa piyasası uyarısı

Milyarder yatırımcıdan boğa piyasası uyarısı
17 Haziran 2021 - 13:27 borsagundem.com

Milyarder David Tepper petrol şirketleri hisselerinde boğa piyasasında olduğu konusunda uyardı. 14,5 milyar dolar net serveti bulunan ünlü yatırımcı düşük faiz ortamında paranın dev teknoloji hisselerinde saklanmasını öneriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bloomberg’in haberine göre, Çarşamba günü Robin Hood Yatırımcı Konferansı’nda konuşan Tepper faiz oranlarının düşük olduğu piyasa ortamında özellikle FAANG hisselerinin (Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet) yatırımcıların bulunması gereken yerler olduğunu söyledi.

Yatırımcıların büyük çoğunluğunun sektörden nefret etmesi nedeniyle petrol hisselerinin her açıdan ucuz kaldığını söyleyen Tepper bu alanda birçok hisse için uzun vadeli pozisyonda olduğunu belirtti.

Hedge fonu şirketi Appaloosa’nın başındaki isim olan milyarder yatırımcı özellikle Occidental Petroleum şirketinin inanılmaz derecede ucuz olduğunu belirtiyor. Milyarder yatırımcı 29 dolardan fiyatlanan petrol şirketi hisselerinin 45 ila 50 dolara kadar tırmanma potansiyeli olduğunu söyledi. Ünlü yatırımcı, Exxon Mobil’in yönetim kuruluna aktivist yatırımcıları eklemesiyle petrol hisselerini zamanının geldiğini sözlerine ekledi. Tepper, Exxon Mobil’in zamanla ve düşüşe geçen arzla birlikte petrol sondajılarını azaltacağının sinyalini verdiğini belirtiyor.

Bir başka ünlü yatırım uzmanı Paul Tudor Jones’un sorularını yanıtlayan Tepper paranın korunması için Amazon hisselerinin alınmasını tavsiye etti.

Tepper, ABD’deki işsizlik oranları önemli ölçüde düşene kadar ABD Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını kısmayacağını düşündüğünü söyledi. Enflasyonun bir risk olarak görünmeye devam etmesine karşın Tepper bu riskin geçici olacağını öngörüyor. Ünlü yatırımcı FED’in ekonomik büyümeyi riske atacağı ihtimaline inanmadığını söyledi.

Oğlu yüzünden kripto para sahibi olduğunu belirten Tepper kripto paralara inanmadığını ve bu alandaki varlılarının portföyünün büyük bir parçası olmadığını söyledi.

Milyarder ayrıca yatırımcılar için yasal koruma olmaması nedeniyle parasının en fazla %10'luk kısmını Çin'e yönlendirebileceğini de sözlerine ekledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Tepper’ın yönettiği hedge fonu şirketi Appaloosa milyarder yatırımcının servetinin yanı sıra az sayıda müşteriden gelen varlığı da denetliyor. Piyasa düzenleyicisi kurumlara verdiği raporlara göre Appaloosa 2020 yıl sonu itibariyle 12,6 milyar dolarlık varlığı yönetiyor. Forbes verilerine göre kendi neslinin en başarılı hedge fonu yöneticilerinden birisi olarak görülen David Tepper’ın 14,5 milyar dolarlık net serveti bulunuyor.

FED açıklamalarının ardındaki büyük resim

 

Yıldız yatırımcı boğa piyasası için hedef gösterdi

 

ABD'nin ham petrol stokları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)