E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMilyarder yatırımcı resesyon için tarih verdi---

Milyarder yatırımcı resesyon için tarih verdi

Milyarder yatırımcı resesyon için tarih verdi
27 Ocak 2023 - 10:58 borsagundem.com

4 milyar dolarlık net serveti bulunan ünlü yatırımcı Barry Sternlicht ABD’de beklenen resesyonun yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi milyonlarca Amerikalının işinden olabileceği bir resesyonun eşiğinde. Ayı piyasaları yatırımcıları ise ‘Biz bunun geleceğini söylemiştik’ demekten fazlasını yapamıyor.

Milyarder yatırımcı Barry Sternlicht geçtiğimiz gün CNBC’deki açıklamasında tam teşekküllü bir resesyonun ABD’yi ne zaman vuracağına ilişkin tahminlerini paylaştı. Yatırım fonu şirketi Starwood Capital Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Sternlicht, “Üçüncü veya dördüncü çeyrekte bir resesyon yaşayacaksınız. Tüketicinin parası tükenmiş durumda. Tasarruf oranları tüm zamanların en düşük seviyesinde. Tüketici kredi kartlarına başvuruyor” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 4 milyar dolarlık serveti olan ünlü yatırımcı 2023 için tamamen karamsar beklentilere sahip değil. Sternlicht yılın ikinci yarısında resesyon yaşanmadan önce enflasyonun keskin bir şekilde düşmesini bekliyor:

“Enflasyonla ilgili bir konu bu sorunun tamamen çözülmediğidir. Tedarik zinciri krizi kendi kendine çözülmeye devam ettikçe enflasyon daha da düşecektir. Enflasyon mayıs ve haziran aylarında negatife dönecek.”

Milyarder yatırımcı enflasyonun yıl sonuna kadar %2’ye kadar düşmesini bekliyor. Bu aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artışı stratejisinin başarısı niteliğinde.

Resesyon olasılığı yüksek

Sternlicht 2023 yılında ABD ekonomisinde resesyon öngören tek isim değil.

ABD Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği’nin (NABE) gerçekleştirdiği ocak ayı işletme koşulları araştırması 60 işletme ekonomistiyle birlikte bir anket çalışması gerçekleştirdi. Araştırma sonuçları bazı karamsar beklentileri de içeriyordu.

Araştırmaya göre şirketlerin kâr marjları baskı altında. Kâr marjlarında net yükseliş için ekonomistlerin verdiği yüzdelik puan net yükseliş endeksinde (NRI) -25’e geriledi. Ekim ayındaki NRI puanı ise -10’du. NRI, yükselen kâr marjlarını bildiren ekonomistleri, rakamsa düşen kâr marjlarını bildiren yüzdeyi ölçüyor. Söz konusu rakamlar 2020 ortalarından bu yana en düşük seviyelerde.

Ekonomiye ilişkin beklentilere gelindiğinde ise 60 ekonomistin yarısından biraz fazlasının gelecek yıl içinde resesyon olasılığını %50 veya daha yüksek olarak gördüğü anlaşılıyor.

Ekonomistler, yüksek faiz oranları ve maliyetlerin ABD ekonomisi için en büyük tehditler olduğunu söyledi. Yukarı yönlü olasılıklarsa daha düşük faiz oranları ve maliyetler, işgücüne katılımın artması ve tedarik zincirinin gelişeceği öngörüleri.

Küresel risk iştahı güç kazandı

 

ABD'nin çelik ithalatı arttı

 

IIF: Hisse senedi ve tahvillere 1,1 milyar dolar yatırım girişi oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN27 Ocak 2023 11:22

    Bize bir şey olmaz.başımızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.ne zaman onlar iktidardan giderler ise asıl ekonomik sıkıntıları yaşayağız.

  • aç gözünü27 Ocak 2023 19:23

    yavaş