E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı kendi şirketinden 479 milyon dolar temettü aldı---

Milyarder yatırımcı kendi şirketinden 479 milyon dolar temettü aldı

Milyarder yatırımcı kendi şirketinden 479 milyon dolar temettü aldı
02 Mart 2021 - 17:00 borsagundem.com

Geçtiğimiz yıl riskli fon şirketinin getirilerini iki katından fazla arttıran milyarder yatırımcı Sir Christopher Hohn kendi şirketinden 479 milyon dolarlık temettü ödemesi aldı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder riskli fonu yöneticisi Sir Christopher Hohn, şirketindeki kârın geçen yıl iki katından fazla artması üzerine, İngiltere'de şimdiye kadar yapılmış en büyük yıllık kişisel ödemelerden biri olan 479 milyon dolarlık bir temettü ödemesi aldı.

Financial Times’ın haberine göre Londra merkezli TCI Fund Management'ın kurucusu ve İngiltere'nin en büyük hayırseverlerinden biri olan Hohn, düzenleyicilerin raporlarına göre, Şubat 2020'ye kadar olan mali yılda söz konusu ödemeyi kendi kontrolü altında olan başka bir şirkete yaptı.

45 milyar dolardan fazla varlığı yöneten ve fiyatı düşen varlıklar yerine yükselişe yatırım yapma eğiliminde olan TCI, son yılların boğa piyasasının en büyük kazananlarından biri oldu. Şirket 2019 boyunca yatırımcılar için 8,4 milyar dolar değerinde kâr elde etti. Yatırım danışmanlığı şirketi LCH Investments'ın araştırmasına göre şirket Alphabet, Charter Communications ve Kanada Pasifik Demiryolu gibi hisse senetlerindeki kazançlardan kâr elde etti.

TCI’ın Şubat 2020'ye kadar olan yıllık kârı yüzde 108 artışla 670,9 milyon dolara yükseldi. 479 milyon dolarlık temettü daha sonra ayrı bir firma olan TCI Fund Management'a (İngiltere) ödendi. Her iki şirket de Hohn tarafından kontrol ediliyor.

TCI konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Haber ilk olarak The Guardian tarafından bildirildi.

Ödeme, 2018'de Bet365’in patronu Denise Coates'a ödenen 323 milyon sterlini geride bırakırken, alınan paranın çoğunluğu TCI fonlarına yeniden yatırıldı. Ayrıca, ABD'li fon yöneticisi John Paulson'ın 2007'de kazandığı 3,7 milyar dolar gibi meblağlarla karşılaştırıldığında bu rakam şimdiye kadarki en büyük riskli fonu ödemesi olmaktan çok uzak.

2014 yılında, ayrıldığı eşi Jamie Cooper-Hohn ile boşanma davasındaki ifadesi sırasında Hohn, kendisini inanılmaz derecede iyi para getiren birisi olarak tanımlamıştı. Yüksek Mahkeme yargıcı daha sonra Cooper-Hohn'a 530 milyon dolarlık boşanma tazminatı ödenmesine karar vermişti.

Surrey'de büyüyen ve Jamaikalı bir araba tamircisinin oğlu olan Hohn, Avrupa'nın en agresif aktivist yatırımcılarından biri olarak biliniyor. İklim değişikliği karşıtı yatırımcı grubu Extinction Rebellion'ın bir destekçisi olan Hohn, son yıllarda şirketleri iklim politikalarını iyileştirmeye zorluyor. Milyarder yatırımcı kömür yatırımlarından finansman sağlayan bankaları dava etmekle tehdit ederken ve fonundaki, karbon ayak izi beyanını ifşasını iyileştirmeyen yönetimlere yönelik karşı oy kullanacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Ekim ayında İspanyol havaalanları işletmecisi Aena, Hohn'un fonunun baskısına boyun eğdi ve dünyada hissedarlara iklim politikası hakkında yıllık oylama sağlayan ilk şirket oldu. Hohn'un servetinin geçen yıl Sunday Times Rich List tarafından yapılan araştırmaya göre 1,3 milyar sterlin olduğu tahmin edildi.

Vodafone 5,7 milyon müşteri kaybetti

 

Balon piyasasında yatırımlara nasıl yön verilmeli?

 

Wall Street rallisinde ‘sat’ sinyalleri güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin TS03 Mart 2021 23:29

    Türkiye'de şirketler temettü vermemek için bin takla atıyorlar bunlardan biride şişe yatırımcıyla dalga geçer gibi temettü veriyor bunun gibi birçok hisse

  • Zek02 Mart 2021 21:51

    Alamazmı ona benzemez neler döniy kızıl gezegen onun yanında az kalır

  • Ckyc02 Mart 2021 20:29

    Adamların her işi düzgün

  • Şahin kus02 Mart 2021 19:01

    Bizim firmalarda cebine atıyor.ne kar payı veriyor nede hissesine sahip çıkıyor,madem temettuyu şirket kasasında bırakıyor Sun ozaman hissenin fiyatını yüksek tutup yatırımcıyı koruyacaksin.temettu bu ödeme zahmetine girerlersede hazirana kadar cebinde tutuyorlar,faiz leriide ceplerine atıyorlar.bilgisayarlarin olduğu bu dönemde! Bilanço bir ayda açıklamak zorunda olmalı ve temettuyu Ve aynı ay içinde vermelidirler

  • Yıldız02 Mart 2021 17:12

    Karı patlayan Yünsa ne yapacak bakalım temettü işinde.Fiyata bakılırsa sürüm sürüm süründürüyorlar hisse fiyatını...........Zarar yazan Thy uçuyor işe bak yaa