E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMilyarder yatırımcı: Bitcoin ve kripto paralar dönüşüyor---

Milyarder yatırımcı: Bitcoin ve kripto paralar dönüşüyor

Milyarder yatırımcı: Bitcoin ve kripto paralar dönüşüyor
19 Ocak 2021 - 16:05 borsagundem.com

Bitcoin’deki rallinin ardından, milyarder yatırımcı Mark Cuban Bitcoin ve kripto paraların geleceği hakkında konuştu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in fiyatı bu ayın ilk günlerinde 42,000 dolar seviyesine çıkarak, Ekim ayından bu yana %300 yükseliş gösterdi. Şimdi, Bitcoin alacağına muzu tercih edeceğini söyleyen milyarder yatırımcı Mark Cuban, gelişen merkezsizleştirilmiş finans (DeFi) pazarının, kripto paralar için birçok şeyi değiştirebileceğini dile getirdi. Şimdi NBA’in Dallas Mavericks’ine sahip olan Cuban, “Bitcoin’e küresel çapta kurumsal yatırımcılar yön veriyor” dedi.

Bitcoin geçtiğimiz yıl, iş dünyasının büyük isimlerinden ve kurumsal yatırımcılardan destek gördü. Birçok yatırımcı, korona virüs pandemisine yanıt olarak alınan teşvik önlemlerinin enflasyona neden olacağını düşünerek, Bitcoin’i enflasyona karşı bir koruma aracı olarak gördü. Ancak Cuban, ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık korona virüs teşvik paketinin ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) devam eden tahvil alım programının, kısa vadede Bitcoin fiyatları üzerinde etkili olacağını düşünmüyor.

Forbes’un haberine göre, Cuban, “bu borcun fiyatlamaları etkilemesinin tek yolu, faiz oranlarının yükselmesi” dedi ve “bu durumda tüm varlıkların fiyatları etkilenir” ifadesini kullandı. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının beklenenden daha kısa zamanda yükseleceği yönündeki korkuları bastırdı ve merkez bankasının para politikasında değişikliğe gitmek için çok erken olduğunu belirtti. FED faiz oranlarını, %2’lik enflasyon hedefine ulaşılana kadar sıfıra yakın bir seviyede tutmayı planlıyor.

Hisse piyasaları Mart ayında korona virüs nedeniyle yaşanan düşüşlerden bu yana istikrarlı bir yükseliş gösterdi. Yatırımcılar, son 12 ayda hisse fiyatlarında %600’ün üzerinde yükseliş görülen Tesla gibi şirketlere akın etti. Cuban, “Bitcoin de herhangi bir hisse gibi” dedi. Açıklamasının devamında, “fiyatı arz ve talep tarafından yönlendiriliyor” ifadesini kullandı. Ancak Cuban Bitcoin ve kripto paranın evrimleştiğini ve DeFi sektöründe Bitcoin ve kripto para teknolojisinin kredi ve sigorta gibi geleneksel finans araçlarını yeniden üretmek için kullanılabileceğini söyledi.

Cuban, “inanıyorum ki DeFi, Bitcoin’e yön veren unsurları çeşitli şekillerde değiştirebilir, ancak ciddi bir etkisinin görülmesi için çok erken” dedi. Yatırımcılar geçtiğimiz yıl DeFi projelerine 22 milyar dolar yöneltti. DeFi Pulse verilerine göre, yatırım oranı bir önceki yıl 1 milyar doların altındaydı. Aynı zamanda Bitcoin’in 2020 yılında gerçekleştirdiği ralli, uzun süredir Bitcoin ve kripto paraları destekleyen yatırımcıları da temize çıkararak 2021’e umutlu başlamalarını sağladı.
Londra merkezli dijital varlık yöneticisi CoinShares’in Araştırma Birimi Başkanı Chris Bendiksen, “Bitcoin şimdi değerli çünkü paranın yerini almasını sağlayacak özellikleri var. Gelecekte Bitcoin para olarak ne kadar fonksiyon kazanırsa o kadar değerli olacak” dedi. Devamında, “Bitcoin değerlemesi üst düzey yatırımcılar tarafından dikkatle değerlendirilen bir konu” açıklamasında bulundu. Bendiksen Bitcoin’in zaman içinde altının yaklaşık 12 trilyon dolar seviyesindeki piyasa değerine ulaşmasını beklediğini söyledi ve kripto paranın son yıllarda artan popülerliğine dikkat çekti.

Bendiksen, “her yıl Bitcoin’in likidite gibi özellikleri gelişme göstermeye devam ederken, nadir olması, gizlilik özelliği ve telekomünikasyon kanalları üzerinde transfer edilebilmesi de konumunu koruyor. Bu trend Bitcoin’i giderek daha fazla, para gibi kullanışlı bir hale getirecek ve bunun sonucunda Bitcoin’in küresel para piyasalarında artan bir payı olacağını düşünüyoruz” dedi. Diğer uzmanlar da bu görüşü desteklerken, olgunlaşan Bitcoin piyasasının, geleneksel varlık sınıflarına giderek daha fazla benzerlik gösterdiğini öne sürüyor.

Finansal danışmanlık şirketi deVere’nin CEO’su Nigel Green, “Bitcoin ve benzerlerine hem perakende hem de kurumsal yatırımcılardan giderek artan bir ilgi var” dedi. Açıklamasının devamında, “yatırımcılar bu varlıklara giderek daha fazla, portföylerindeki diğer varlıklara yaklaştıkları gibi yaklaşıyor. Örneğin bazen kar getiren, bazen yeniden yatırım yapılan, volatiliteyi avantaja çeviren ve bu alternatifleri çeşitlendirme özelliğiyle de destekleyen bir araç olarak görüyor” ifadesini kullandı.

Wall Street yatırımcıları enflasyondan nasıl korunacak?

 

Piyasalar gayrimenkul yatırımının gücünü hafife alıyor

 

Serbest fon devinin kayıpları yatırımcı kaçırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)