E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMilyarder yatırımcı: Bitcoin altının yerini alıyor---

Milyarder yatırımcı: Bitcoin altının yerini alıyor

Milyarder yatırımcı: Bitcoin altının yerini alıyor
22 Şubat 2021 - 14:39 borsagundem.com

Uzun zamandır altın konusunda boğa piyasası ve dolar üzerinde ayı piyasası görüşleriyle bilinen milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach Bitcoin’in altının yerini alabileceğini açıkladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın yatırımlarında boğa piyasası destekçisi olmasıyla bilinen milyarder Jeffrey Gundlach ABD’deki bir sonraki destek paketinin ardından en fazla yararlanacak varlığın altın değil Bitcoin olabileceğini söyledi.

Servet danışmanlığı şirketi Double Line Capital’ın CEO’su Gundlach konuyla ilgili paylaştığı Twitter mesajında uzun süredir boğa piyasını savunduğu altınla ve uzun vadeli ayı piyasası görüşlerini paylaştığı ABD Doları'yla konusundaki görüşlerini değiştirdiğini, geçtiğimiz altı ay boyunca ikisinde de nötr kaldığını açıkladı.

2,2 milyar dolar serveti bulunan milyarder yatırımcı dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in gelecekte altının yerine geçen “teşvik varlığı” olabileceğini dile getirdi. Gunlach Twitter mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun bir süredir dolar konusunda ayı piyasasını ve altın konusunda boğa piyasasını destekliyordum. Ancak son altı aydır ikisi içinde nötr kaldım. Köprünün altından çok sular aktı ve yeni bir akış oluştu. Bitcoin belki de asıl teşvik varlığı olacak. Altın bunu yapacak gibi görünmüyor.”

Bitcoin geçtiğimiz hafta birkaç fiyatlandırma sınırını daha geride bıraktı ve 18 Şubat tarihinde milyarder Elon Musk’ın kripto paralara ağırlık vermesinin ardından 51 bin dolar seviyesini geride bıraktı.

Gundlach'ın yorumları, Bitcoin'in yakında dijital bir güvenli liman varlığı olarak altının yerini alabileceğini öngören bir dizi analist ve yatırımcının tahminlerinin en sonuncusu oldu.

Bir boğa piyasası uzmanı olan JPMorgan'dan Nikolaos Panigirtzoglou, yaptığı öngörülerde dijital altın olarak Bitcoin için hedef fiyatını 146 bin dolar olarak belirledi. Ancak bankadan yapılan açıklamada Bitocin’in bu hedefe yakın zamanda ulaşmayacağı bu yıl için ortalama pik beklentilerininse 36 bin dolar olduğu belirtilmişti.

Panigirtzoglou, 17 Şubat tarihli bir notta, Bitcoin'in 900 milyar dolar ve piyasa kapitalizasyonunun risk sermayesi açısından altına göre iki kattan fazla artmış olduğunu söylemişti. Panigirtzoglou, “Bitcoin volatilitesi hızlı bir şekilde azalmadıkça, şu anki 48.000 dolarlık fiyatı sürdürülemez görünüyor” diye eklemişti.

Bitcoin ’de düzeltme hareketi mi?

 

Ripple, dava öncesi yükselişte

 

JP Morgan’dan TL hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ihsan bulut22 Şubat 2021 19:20

    hangi madenden çıkıyor ki o bit. cok garip bi düzene gidiyoruz hadi hayırlısı...

  • Dd22 Şubat 2021 18:19

    ÇAMURA BATIRSANDA. ALTIN YİNE ALTINDIR. NOKTA........

  • Murat22 Şubat 2021 18:14

    Reis bakanların ne zaman kanal dedi o günden beri bu kanal hisseleri bizi bitirdi, yapacaksanız bilgi verin bizleri süründürmeyin.

  • ferit can22 Şubat 2021 16:58

    Algıcı cakallar şuan için hiçbir geçerliliği olmayan hayali bir kriptoyu Yüzlerce yıllk Altınla kıyaslıyolar.Demekki Altın yakında uçucak.

  • mehmet22 Şubat 2021 16:37

    Ey lot kavmi! bunların algı oyununa alet olmayın.. 

  • ÖMER22 Şubat 2021 16:26

    Altının yerini alıyomuş bak hele :D 10bin yıldır Dünya ekonomisi neyin üzerine kuruldu.Tüm dünya devletleri merkez bankaları rezervlerinde neden altın tutar acaba.En fazla altın rezervi neden ABD de? niye Abd süper güç

  • kadim değer22 Şubat 2021 16:07

    altın değerleme ölçüsünün bir kutbudur yani bir şeyin değeri belirlenirken kıyas yapılan gerçek varlıktır altın siyahı var eden beyaz gibi bir varlığı değer haline getiren altındır şuan ki ekonomik sistemde eğer altının yerini alacak şey fişi çektiğimizde yok oluyorsa gerçeklik algımızın tamamen değişmesi gerekiyor

  • Buğra22 Şubat 2021 16:07

    İstersen tıpa yap!  

  • Tam komedi22 Şubat 2021 15:35

    Bitcoin ancak ve ancak saadet zinciri dir ! Kolay para kazanmak isteyen parayı kolay kaybeder !!! Altın fiyatlarında her zaman çıkarılma maliyeti baz alınır bu coin denen uydurma piyasanın öz varlık değeri nedir ???

  • AhmetK22 Şubat 2021 15:27

    Tabii, hatta yoldan tas toplayın bu artık degerlı dıyın. Ya bu algı yonetımı nedir. Arkadı bos yazılımla olusmus bşrsey altın muadili olacakmısmıs. Bakalım kurbanları ne zaman cıkacak sanal paraların

  • Cumhuriyet 22 Şubat 2021 15:25

    Chp ve diğer muahalefet partilerine Faizci denmiş, imf ci denmiş! Yaf imf %1 e faiz veriyor, siz bunun on katı faizle başka yerden faizli borç alıyorsunuz. Hemde çok daha büyük miktarda borçlanarak. İmf borcu 20 milyar civarında idi, ak yönetenler başka yerlere 150 milyar dolardan dazla borca yüksek faiz veriyor Bu koşullarda imf her yönden çok daha avantajlı ama ihalelerde şunda bunda biriletinin işine gelmiyor. Chp diler ki ne imf de başkasına borcumuz olmasın ve kşmseyede borç faizini vermeyelim)

  • Nedim22 Şubat 2021 17:07

    IMF düşük faizle borç verirken senden neler alıyor hiç düşündün mü  Angus?  Ayrıca devlet içeride bankalara tl. olarak borçlanıyor.  Bankaların aldığı sendikasyon  kredileri  kendilerini  bağlar. Tabi diğer İzmir Esk. İst. belediyelerinin Dünya bankasından aldığı krediler de öyle!  Zaten bu yüzden İzmir bld. başk.  İzmir e özel bayrak olsun diye mi kouşturuldu acaba?  Tam bir soytarılık örneğisiniz her biriniz cins ve şaklabanlıkta kendine özel.

  • VS22 Şubat 2021 15:24

    Altının yerini,bir tek en büyük nimet,su alır.oda kıyamet alametleri olduğu için.bitcoinin çöpten farklı yoktur

  • Ger22 Şubat 2021 15:16

    Saadet sizciri oyununa devam! Yeterince para süzdülrrmi coşnlerin fişi çekilir elektriği kesilir. Eskiden ülkelerde kişilerin kurnazca oluşturduğu diğer saadet zinciri varlıklarda yasaldı! Ne oldu hepsine!?

  • Gökçehan gökçe22 Şubat 2021 15:15

    Vay be 19 yuldır bi 200 milyar dokara çukmadı indan aklıyla dalga gecmeyin artık

  • Esr22 Şubat 2021 15:14

    Bitcoin altının yerini alacakmış. Coinler legalliği gecicidir!

  • Gercekler 22 Şubat 2021 15:12

    1990 ların moduna döndürüldü. Artık Ekonomik sosyal alanlardaki başarısızlıklar, sorunlar veya çözümler yerine aynı şeyler için politika birbiriyle yarışı başladı.

  • Bika22 Şubat 2021 15:01

    Bitcoinler elinde patlamısın diye gaz verip duruyorlar, elindeki malın kıymetini bilen pazarlamak için uğraşmaz.