E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder medya patronu Wall Street’e güvenmiyor---

Milyarder medya patronu Wall Street’e güvenmiyor

Milyarder medya patronu Wall Street’e güvenmiyor
23 Eylül 2020 - 10:47 borsagundem.com

Bir dönem Paramount Pictures ve Fox’un da CEO’luğunu yapan milyarder Barry Diller ABD borsasının büyük bir spekülasyon alanı haline geldiğini belirterek yatırımcıları nakit biriktirmeleri konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder medya patronu Barry Diller yatırıcıları korona virüs kaynaklı düşüşleri takip eden güçlü Wall Street rallisinin ardından yatırımcıları nakit biriktirmeleri konusunda uyardı.

Dijital medya grubu IAC’nin ve Expedia’nın Başkanı Barry Diller Salı günü CNBC’ye yaptığı açıklamada hem profesyonel hem de kişisel görüşü olarak yatırımcıların tutabilecekleri her kuruşu depolamaları gerektiği görüşünü paylaştı.

Diller IAC’nin Ağustos ayında MGM Resorts International’ın %12 hissesini duyurduklarını hatırlattı. Buna karşın milyarder yatırımcı kabaca 1 milyar dolarlık yatırımın anlam ifade ettiğini söyledi. Zira pandeminin kumarhane ve oyun endüstrisini perişan etmesiyle şirketin “Burada asla sermaye kaybedemeyiz” düşüncesine bağlı cazip bir fırsat sunduğunu belirtiyor.

Milyarder medya patronu, “İçinde bulunduğumuz dönemdeki kötü sebeplerden dolayı bu miktarda bir yatırım alabildik. Ancak ben genel olarak bir spekülasyon olduğunu düşünüyorum ve bana kalırsa borsa büyük bir spekülasyon haline geldi. Ben olsam evde kalırdım” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 endeksinin 23 Mart dibinden 2 Eylül tarihine kadar yakaladığı %60 oranını aşan rallisine yönelik şüpheci yaklaşımda bulunan ilk kişi Diller değil. Üstelik hisse senetleri piyasaları 2 Eylül tarihinden bu yana çalkantılı bir sürece girmiş gibi gözüküyor. ABD borsaları Salı günü kayıplarını bir miktar telafi etse de S&P 500 endeksi 2 Eylül’den bu yana %8 oranında bir düşüş gerçekleştirdi.

Milyarder yatırımcı Michael Novogratz gibi bazı önemli isimlere göre borsalardaki geri çekilme "spekülatif bir çılgınlığın" sonunu temsil ediyor. Buna karşılık diğer piyasa gözlemcileri ise aylar süren ralli göz önüne alındığında düşüşleri sağlıklı olarak tarif ederek Apple gibi piyasa lideri hisseler için cazip satın alma fırsatları oluşturduğu düşüncesinde.

En büyük belirsizlik kasım ayı seçimleri

Diller, ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların Başkan Adayı Joe Biden arasında yapılacak başkanlık seçimlerini yatırımcılar için önemli bir belirsizlik nedeni olarak gösterdi.

Demokratların önemli bir destekçisi olan ve ABD Federal Seçim Komitesi verilerine göre Biden’ın seçim fonuna 600 bin dolarlık bağışta bulunan Diller, “Bugünden kasıma kadar geçen her geçen gün daha fazla endişe verici, daha fazla belirleyici ve daha fazla zor hale geliyor” görüşlerini aktardı.

Sinema şirketi Paramount Pictures ve Fox’un Eski CEO’su Diller seçimlerin oluşturduğu belirsizliği anlatmak için, “Gerçekten de kasım ortasında uyanmayı isterdim. Hatta itiraz süreci de düşünülürse kasım sonunu da bulabilir. Bunun için sihirli lambayı ovardım” ifadelerine yer veriyor.

Diller Biden’ın seçilmesinin borsalara uzun vadede olumsuz bir etki yaratmayacağını belirterek asıl farkın kişiliklerinde olduğunun altını çizdi. Barry Diller, Biden zaferi sonrası politikalara ilişkin, “Bana kalırsa özellikle zenginler olmak üzere insanlar daha fazla vergi ödeyecekler. Eşitsizlikle mücadele etmek için yapılması gereken şeylerin gerçekten yapılacağını düşünüyorum” dedi.

Borsaya yeni giren yatırımcılar için son uyarı!

 

Trump yönetimi ve Demokratlar geçici bütçe için anlaştı

 

İlk canlı yayında neleri tartışacaklar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim23 Eylül 2020 20:51

    Piyasalari bunun gibi balinalar yonetiyor bizim gibi copcu baliklari degil...bunlar ne yaparsa o olyr

  • Oksenis Karert23 Eylül 2020 18:02

    Barry Dillerkurt adamdır ne diyor ise 1 aya kalmadan olur.Hisse senetlerinden çıkıp nakte geçen kayıp etmez.çünkü tüm hisse senetleri şişti patlamak üzere.fazla dayanmaları mümkün değil 2008 den büyük bir kriz de olabilir.

  • Okie Dokie23 Eylül 2020 11:14

    Eyyyy Barry, sen kimsin ya? Ne alıp veremediğin var ABD borsalarıyla? Yerli ve milli değil misin sen? Sen git de BİST'e yatırım yap. Seni yabancı hayranı seni.

  • Okie Dokie23 Eylül 2020 11:13

    Kelin ilacı olsa başına sürermiş.