E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli savaş uçağı için mühendis yetiştirilecek---

Milli savaş uçağı için mühendis yetiştirilecek

Milli savaş uçağı için mühendis yetiştirilecek
09 Nisan 2017 - 12:57 borsagundem.com

Milli muharip uçağın tasarımına yönelik çalışmalarını sürdüren TUSAŞ, bu proje kapsamında ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik de çalışmalar yapıyor.

Milli muharip uçağın tasarımına yönelik çalışmalarını sürdüren Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ), bu proje kapsamında ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik de çalışmalar yapıyor.

İTÜ ve ODTÜ'yü pilot üniversite seçen TUSAŞ, öğrencileri uzman mühendislerle buluşturup, sertifiye edilmiş uçak üretmelerini ve ileride alacakları görevler için deneyim kazanmalarını sağlayacak.

Üniversitelerle kurulan iş birliği ile öğrencilerin tasarım faaliyetlerine eğitimleri sırasında başlaması, tasarımlarının sadece kağıt üzerinde kalmayıp ürüne dönüştürülmesi, öğrencilerin uçak tasarımı ile havacılık sektörüne özendirilmesi sağlanacak.

Bağımsız Araştırma Geliştirme Projesi hayata geçirilecek

TUSAŞ ve İTÜ, söz konusu amaçlar doğrultusunda "Very Light Uçak (VLA) Geliştirilmesine Yönelik Bağımsız Araştırma Geliştirme (B-ARGE) Projesi"ni hayata geçirecek.

Projede görev alacak öğrenciler, uçak tasarımı, uçak üretimi, uçak montajı, yer ve uçuş testi, sözleşme yönetimi, program yönetimi alanlarında sektör deneyimi kazanacak. Öğrencilerin mezuniyetleri ile savunma sanayisi ve havacılık sektöründe istihdam edilmesi bekleniyor.

Özellikle yerli ve milli savaş uçağının tasarlanması, üretilmesi, test ve entegrasyonunun tamamlanması ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine en kısa zamanda kazandırılması amacıyla havacılık sektöründe deneyimli mühendislere ihtiyaç bulunuyor. Bu tür projelerle, mühendis ihtiyaçlarının en kısa zamanda karşılanması amacıyla gerekli yetkin mühendislerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sencer için10 Nisan 2017 02:35

    apple başka ülkeye iphone satarken Çin'de izin almak zorunda değil. Ama senin "patenti" bizde dediğin Atak ki italyan çakmasıdır, başka ülkeye satarken ABD'den onay alman lazım.

  • sencer biraz araştır09 Nisan 2017 23:48

    atak helikopteri italyan a129 güncellenmesi ve bir yere satarken abd den bile izin alman lazım motordan dolayı (honeywell motoru). hangi patent ? cahil olmayın hocam araştırın biraz.

  • sencer09 Nisan 2017 23:17

    şu ''yerli'' kavramını hala bu ülke insanı anlamış değil yerliden kasıt a dan z ye her şey milli imkanlarla üretimin gerçekleşeceğini zannediyorlar dünyada böyle bir örnek yok yerliden maksat proje ve patentin yerli ve milli olmasıdır diyorsun ki bika altay tankı ve atak helikopterinin motoru yabancı doğru söylüyorsun ancak proje ve patent kimin? yani atak helikopteri fikri kime ait tank füze uçak fikirleri donanımları proje ve patentleri kime ait ? bize yerliden maksat budur fikir bize ait olmalı ona bakarsan boeing uçakları amerikan markasıdır ama motorları ingiliz rollys rolyce dan alıyor cebindeki iphone un amerikan malı ama çinde üretiliyor en önemli parçası olan işlemcisini samsung üretiyor ekranı asahi kamerasını sony depolamasını toshiba lte modem alıcı vericilerini Qualcom üretiyor eee iphone ne üretiyor peki bu telefonu üreten fikri üretiyor projesini yapıyor patentini alıyor ve ticaretini yapıyor umarım anlamışsınızdır

  • vatan09 Nisan 2017 22:00

    Yorumlara bakıyorum bu neyin karamsarlığı anlamıyorum neden olmasın kendinizi neden bukadar aşağı görüyorsunuz bunu yapanda insan savunma sanayimizin çok ciddi projeleri var hayata geçen incelemeniz ve takdir etmelisiniz nerden nereye

  • ısmaıl akcan09 Nisan 2017 21:57

    sızın gıbı hayınlere ne yabılsa gene görmez tankı annane annen mı yabtı yerlı sılahı kın yabtı ınsansız hava aracını kım yabtı hayınnnnnnnnnnnnnnn

  • Atmayalım09 Nisan 2017 21:46

    Biz tank, otomobil,Uçak yapalım derken beğenmediğiniz çöktü çökecek dediğiniz AB ülkeleri ve gelişmiş ülkeler uzaya gidip değerli maden çıkaracak duruma gelecek.Insan ömrünü uzatmak için belki organ yapacaklar.AB den en az 50 yıl gerideyiz.Köprü H.alanı yapıyoruz diye övünuyoruz malesef bunların teknolojilerini de satın alıyoruz

  • Misafir 09 Nisan 2017 20:56

    Bu memleket de neyin nr olduğunu bilmeyen salağı kandırmak kolaydır..

  • Broker09 Nisan 2017 20:21

    Seçim palavrası, daha oto yapamadın uçak senin neyine

  • yıldırım09 Nisan 2017 18:11

    bir milli oto vardı ne oldu? hissedebiliyor musunuz?

  • yerli mal09 Nisan 2017 18:11

    her seçim öncesi tipik haberler işte. altın bulundu, petrol bulundu, yerli oto 2017'ye hazır, milli uçak 2019'a göklerde, öztürk tank bitti bitiyor. sonra da tank motoru için ukraynayla görüşmeler başladı haberleri

  • briffa09 Nisan 2017 17:58

    Atma din kardeşim, milli tankina motor yapamiyosun sen kim uçak kim

  • Bika09 Nisan 2017 17:15

    Altay tankının motoru ve Atak helikopterin motoru yabancıyken, uçak motorunun yerli ve milli olması beklenmemeli. Yerli ve milli henüz otomobil motorumuz yok.

  • mesut demir09 Nisan 2017 16:47

    Yerli tankını ucağını yapan nasıl yaptı kolaymı yapması yapacağız diye bilmek projeleri ortaya koymak bir adım atmakta başlamanın yarısıdır küçük beyinler bu vakte kadar biz yapamayız dedi ve şuanda bu noktadayız EVET neden demiyeyim mafdeler beni alakadar etmez maddeyi koyan adama bakarım ben rabbim birgün torunlarımıza bugünleri belgesel olarak göstercek ve neden benim büyük babam hayır diyordu engek olmaya calışıyordu demiycekmi müslüman akıllı olur yapılanları görsünüz kılıçtar oğlu vaktinse 10 yılda 10 bin yatak kapasiteli hastanemiz vardı istanbulda geçyiğimiz 14 yılda 64 bin 6 katı yani düşün ve öle karar ver can kardeşlerim..

  • Mecit09 Nisan 2017 16:03

    3000 bin yıllık millet. Sorarım bu ne zillet. 200 yıllık abd f14 ün youtube tan hükümet emriyle nasıl başlayıp nasıl btirildiğini görün. Bunu ilk defa yapıyorlar birde 5 yılda 700 uçak teslim kontratı yapıyorlar. Bugün her türlü teorik bilgi var ve ilk deneme eğil hala uçak tank. Tankuda yaoaca 2019 ayda 1 bant çıkış. Ayda 20 bant çıkış yap sana büyük devlet diyim. Demekki devlet millet 200 yıldır sahnede yok.

  • sencer09 Nisan 2017 16:01

    bu memlekette chp zihniyeti yaşadıkça hedeflere ulaşmakta oldukça zorlanıyoruz sen şimdi tankı yapamayan uçağı nasıl yapacak diyorsun da be çok bilmiş ukala atak helikopterini nasıl yaptık insansız silahlı hava aracı bayraktarı nasıl yaptık roketsanın ödül almış füzelerini nasıl yaptık natonun tüm testlerini başarıyla geçen dünyanın en iyi piyade tüfeği olan milli piyade tüfeği mpt76 yı nasıl yaptık sen aklının basmadığı şeylere kafanı yorma onlar da olur zamanla bu meseleler sizin gibi lafta atatürkçüleri ilgilendirmez

  • EMEKLİ ASKER09 Nisan 2017 15:44

    YORUMSPORA BURDAMISIN

  • Future 202309 Nisan 2017 14:09

    Geç kalınmıştı tebrik eder,başarıların devamını dileriz.

  • Atmayalım09 Nisan 2017 13:11

    Daha yerli bir tankı yapamayan uçağı nasıl yapacak.