E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMilli Piyango için para bulundu mu---

Milli Piyango için para bulundu mu

Milli Piyango için para bulundu mu
15 Nisan 2015 - 07:23 borsagundem.com

Milli Piyango İhalesi'ni kazanan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu henüz ödeme yapamadı

Net Holding ve ortakları şans oyunlarının işletme hakkını 2.8 milyar $ artı 495 milyon $’lık KDV bedeli üzerinden aldı.

İhale tarihi 15  Temmuz 2014’te  dolar kuru 2.12 idi. TL karşılığı KDV dahil, 6.9 milyar yapıyordu. Oysa şimdi 8.7 milyar TL oldu.

Arada 1.8 milyar liralık fark bulunuyor. Bir kez süre uzatımı talep eden konsorsiyumun, devam ederse bugün 1.6 milyar $ ödemesi gerekiyor.

Türkiye’nin gördüğü en büyük özelleştirmelerden biri hızla artan dolar kuruna takılacak gibi görünüyor. Net Holding’in, Hitay ortaklığı ile aldığı şans oyunları ihalesinde bugün karar günü. Daha önce bir kez süre uzatımı isteyen konsorsiyumun bugünkü cevabı merakla bekleniyor. Ancak ihale döneminden sonra aradan geçen sürede artan kurdan dolayı 1.8 milyar liralık büyük bir fark oluşması, konsorsiyumu kara kara düşündürüyor. Konsorsiyumun bugün  Ankara’ya nihai kararını bildirmesi gerekiyor.

10 yıllığına aldı

Milli Piyango ihalesine en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay ortaklığı vermişti. İhale tarihinde de yüksek bulunan rakamla ilgili olarak gruptan pazarı büyüterek bu bedeli çıkaracaklarına dair açıklamalar gelmişti.

2.8 milyar dolar olarak gerçekleşen ihalede maksimum tekliflerin 2 milyar dolar civarında olması bekleniyordu. Ancak  Milli Piyango, Türkiye’nin dördüncü büyük özelleştirmesi oldu. Milli Piyango daha önce Mayıs 2009’da ihaleye çıkmış ancak 1.6 milyar dolarlık başlangıç fiyatını kimse teklif etmeyince ihale iptal edilmişti.

Net Şans-Hitay OGG, 10 yıl olan lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak, satış hasılatının yüzde 40 ila 59’unu ikramiye olarak dağıtacak.

26 Şubat’ta ek süre istedi

Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ihalesinde 2 milyar 755 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) lisans sözleşmesini imzalamak için ek süre de istemişti. Yani bu kez son kararını vermek durumunda.

Net Holding, KAP’a daha önce yaptığı açıklamada, Net Piyango ve Şans Oyunları T.A.Ş’nin 26 Şubat 2015’te lisans sözleşmesini imzalamak üzere ÖİB’ye davet edildiğini duyurmuştu. ÖİB, Net Şans-Hitay OGG’nin, lisans sözleşmesi imzalanması için verilen sürenin uzatılması talebini uygun buldu. Net Şans-Hitay OGG’ye verilen süre 15 Nisan 2015’e (bugün)kadar uzatıldı. Konsorsiyumun bu sürede  ABD’li Scientific Games’le ortaklık sürecini değerlendirdiği belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 31,36
En Yüksek: 31,62
En Düşük: 30,72
Değişim 0,97 %
FK: 5,97
PD / DD: 1,08
İşlem Hacmi 68.111.837
Toplam Adet: 2.187.511
Ağırlıklı Ort.: 31,08
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)