E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli Muharip Uçak ilk kez piste çıktı---

Milli Muharip Uçak ilk kez piste çıktı

Milli Muharip Uçak ilk kez piste çıktı
18 Mart 2023 - 03:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) pist başı yaptığını bildirdi.

Demir, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımında bulundu.

MMU'nun pist başında yer aldığı bir fotoğrafın da yer aldığı paylaşımında Demir, "Şehitlerimizin aziz hatırasına! Milli Muharip Uçak'ımızı 18 Mart'ta hangardan çıkaracağız demiştik. Uçağımız bugün pistin başında! Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşallah gök vatanımızda süzülmesine de şahit olacağız." ifadesini kullandı.

Proje TUSAŞ tarafından yürütülüyor

Türkiye'nin en önemli teknoloji geliştirme projesi olan MMU, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülüyor.

MMU, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030'lu yıllardan itibaren kademeli devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alacak.

Türkiye, projede, yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu benzeri teknoloji alanlarındaki çalışmalar sonucu, 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasına girecek.

24 saatte 22 bin 150 adet sipariş aldı

 

Türk savunma sanayisi tüm kabiliyetleriyle deprem bölgesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASIM19 Mart 2023 17:46

    bu iktidar gider ise tüm silah , otomotiv fabrikalarını doğal ve petrol kuyularını kapattırır abd. çünkü ali babacan yakında açıklamış idi basına biz iktidara gelince BAYKAR MAKİNA yı kapatacağız demiş idi.

  • AHMET ÖZBİR18 Mart 2023 23:44

    Kusura kalmayın ama ben bile inanmadım bu habere.

  • DIMBIL19 Mart 2023 20:57

    Çakma Ahmet Özbir haydi ordan ....

  • Vatandaş18 Mart 2023 23:32

    Uzay ve Karadeniz doğal gazı palavraları tutmadı, uçak palavraları başladı. Önce felaket bölgelerindeki insanlara barınma imkanları oluşturun, sonra palavra atmaya yüzünüz olsun yahu! Halk ne olduğu belli olmayan ucuz kıyma alabilmek için saat 03 te kuyruğa girip saatlerce bekliyor. Sn. Troller boş yorum yazmayın lütfen!

  • FİNANS DÜNYASI18 Mart 2023 22:58

    RTE gitsin ülke batsın mantığı var bu ülkede bunun acısını hepimiz çekeceğiz bakın görün.

  • Mucise Reis : )18 Mart 2023 23:20

    Türkiye Cumhuriyetini kuran gitmiş :D sen ne anlatıyorsun. Parti rozetini takmış yorum yapıyorsun :D güldürme ... Bütün siyasi partiler kapansada Türkiye Cumhuriyeti taş gibi ayakta durur :D partilere ve kişiler emuhtaç değildir bu millet ve devlet... :D

  • Mucise Reis : )18 Mart 2023 21:23

    Yabancı araştırma birimlerinin özel çalışma ve stratejileri var. Şöyle bir yazı dikkatimi çekti. 15 - 25 yıl sonra. Türk devletleri askeri olarak bütün söz sahibi olacak. türkiyenin KKTC döneminden veri yapılan atılımları , zaman zaman tökezlesede frenlenemediği bahsedilmiş.... Şu dikkatimi çekti. Türk devletleri Türkiyeden uçaklar, ihalar, tanklar, piyasa silahları , obüsler vb. her mühimmatı sınırsız olarak alma üstümnlüğüne sahip. Türkiye ve Türk devletleri birlikleri ortak tatbikatlar yapıyor. NATO gücüne alternatif olarak Türk devletleri büyük bir güç oluşturuyor. Böylece Bulunduğu bölgede Türkiye ve Türk devletleri hüküm süren güç oluyor. Yunanistan burada kilitmiş. Yunanistan Bıbrıl rumlarının abisi... Ermenistan 'ın abisi olarak yönetecek kabiliyet ve destek verilecek. ABD bunu yapacak. İsrail +ypg ile özerk devletler aracılığı ile birleşik israili kurmalı... denmiş. Rusya etkisiz olursa Türkiye önemsiz. Rusya var ise, kuzey kafkas bölgeler Türk etkisi için TC önemli olur.

  • IDAM18 Mart 2023 20:23

    Allah,Yaar ve Yardimciniz olsun.Amiin.Ne Mutlu Turk,um diyene.

  • IDAM18 Mart 2023 20:19

    Yaa Allah,Bismillah.toplama beyin de yikanmis beyin de ,veya bu ulkenin onundeki takoz karekterli beyinlere ders olsun bu.Bu Memleket  Millet/Turk Milleti isterse yapar,ha sunuda iyi anlasin o Turkiyenin onunde takozluk yapmaya calisanlar ,bu Memleketi durdurmaya gucunuz yetmeyecek.InsaAllah dahada basarili gunlere dogru......Saygilar..

  • İsmail ak18 Mart 2023 17:25

    Ya ınsanlar gözü dönmüs bunu bile elestıren ınsanlar hayındie ya sev sevme bu devlet malı yeterkı ıyı seyler olsun ya ismail ayıp secım o su bu ayıp ıyı olsun vatan icin artık kör ve hayın olmayalım secım var ıyı olan hak eden zaten kazanacak

  • AHMET ÖZBİR18 Mart 2023 17:20

    Et fiyatlarını da düşürecek mi bu İHA ve SİHA'lar

  • ALİ KODUŞ19 Mart 2023 17:45

    murat bu yorumları ahmet özbir yapmamış adamın adına birisi yaptığı besbelli senin neden zoruna gitti.yoruma yapana söylemiş adam

  • Murat18 Mart 2023 23:43

    Aşağıda Ahmet Özbir denen yorumcunun hakaret ve tehdit içeren yorumları nasıl yayınlanır? Üstteki yorumcu düşüncelerini ifade etmiş. Belki gerçekten de adı ahmet özbir. Bu kişi nasıl olur da böyle açıkça tehdit edebilir?

  • sözün özü18 Mart 2023 22:23

    Senin e t yemen önemli değil. İçerdeki para baronlarını korumak için yapılıyor. Neden üç çocuk istiyorlar. karın doyurmaya çalışacak köle istiyorlar... Sosyal varlık  olan insan hiç sayılıyor...... AKBANK,GARANTİ,YAPI KREDİ,İŞBANK BİR YILDA 60 ŞAR MİLYAR KAR EDİYOR.... KOÇ HOLDİNG 50 MİLYAR.TÜPRAŞ 50 MİLYAR. SAHOL 47 MİLYAR....... İŞTE MİLLETİ SOYANLAR............   MİLYARDERLERİ KORUMAK AMAÇ.......VATAN MİLLET,EZAN KİTAP VER MEHTERİ ..... Nasıl olsa fakir güvenceli ZENGİNLER DİYARI OLUŞTURMAKTI...... baştakiler maşallah oluşturdu............   Seçimler hikaye......DÜZENLER (yöneticiler) DEĞİŞİR. DÜZÜLENLER(vatandaşlar) aynı kalır.....

  • AHMET ÖZBIR18 Mart 2023 21:05

    şerefsiz ve karaktersiz benim adıma yorum yapma kanı bozuk.bunun et fiyatları ile ne alakası var vatanhaini.bunu yapmasak yurtdışından alacak idik o zaman et fiyatlarını bırak pis alacaklar senin.

  • İnci kefali 18 Mart 2023 14:31

    Hey maşallah, bu yıllar önce genç bir mühendis olan Allah rahmet eylesin ERBAKANIN rüyası ve hayali

  • MEHMET18 Mart 2023 13:47

    Her seçim aynı haberler 5 yıl daha havada göremeyiz

  • Demir18 Mart 2023 13:26

    Vatana zerre faydası olmamışların yapılan her işi aşşağılamaları soyağaçlarının gereğini yaptıklarını ısbatlıyor

  • NUSRET ALİBEYSOY18 Mart 2023 12:35

    Bu hükemet iktidardan gider ise tüm silah sanayimizin kapısına kilit vurdurup kapanır diye düşünmekteyim.çünkü bunlarda ne proje ne plan var.hepsi toplam çıkarma  dünya dan bir haberdarlar.bunların bunları yapması hayal dahi edemezler.

  • Mucise Reis : )18 Mart 2023 12:02

    "İstikbal göklerdedir..." İnanan başarır... Bazı yönetciler, ilgili projeleri iyi ki şeker fabrikaları, kağıt fabrikaları, tütün fabrikaları, fıntık -çay -pamuk kooperatifleri , sümerbanklar vb duruma getiremedi.. Engelleyemedi...Bakın Türk isterse nasıl başarıyor. Gölge etmeyin yeter. Bunları yapacak mühendisde yetiştirir üniversitelerimiz Dekanlar atansada... Burada çalışacak kınalı kuzularda gönderir Anadolunun anaları... Yeter ki insanları ayrıştırıp, hak edeni kpss sözlü mulakatlarla yıldırmayın. Daha niceleri olacak. Gelecek.Hak eden hak ettiği yere yükseldikçe... Dünyada Türk devletleri, birliği hüküm sürecek. Çok daha fazlası gelecek...Herşey çok güzel olacak Türk Hüküm sürecek...

  • Ry18 Mart 2023 14:59

    Başına taş mı tüştü hayret

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA18 Mart 2023 11:00

    bir tane muhalefet bu projelerin yapılacağına ne inan dı ne güvendi ne de takdir ettiler.bunlar iktidara gelirler ise ne yapacaklar.Bu fabrikalar ile alay etmişler ve bir gün dahi kinlerinden ziyaret dahi etmemişler idi.

  • Eg18 Mart 2023 10:10

    Ey maşallah teprikler

  • xyz18 Mart 2023 09:20

    Emeği gecenlerden Allah razı olsun. Türk istesin yeterki onu hiçbir engel yapacaĝı işten alı koyamaz.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM18 Mart 2023 12:27

    NASIL OLACAK YA ALİ BABACAN BAYKAR MAKİNAYI KAPATACAKLAR MIŞ. YA BUNU FABRİKAYI DA KAPATIRLAR İSE.

  • FİNANS DÜNYASI18 Mart 2023 11:32

    sen öyle belle.bu iktidar bir daha seçilemez ise bu fabrika otomotiv fabrikası BAYKAR MAKİNA hepsi kapatacaklar onu da bırakın ülkemizi parçalamazlar sa iyi.

  • AHMET ÖZBİLEN18 Mart 2023 11:14

    Bu ülkemiz cm cm kanla kazınılmış olup, şimdi masa basında parçalanmak istemektedir.Ama buna bu millet asla izin vermeyecektir.Yakın tarihte ali babacan ve parti yetkilileri çıkmış basına Anayasadan Türk Dilini ve Türk lüğü çıkartıp yerine kürtlüğü ve kürt dilini ana dil yapacaklarını, kürtlere özertlikler vereceğiz teröristleri öldüren tiha siha Kızılelmayı üreten BAYKAR MAKİNA yı kapacakları söylemiştir.Bu millet asla bunlara izin vermedi isek bugünde izin vermeyeceğiz.

  • AHMET ÖZBİLEN18 Mart 2023 10:58

    Çakma yalancı düzenbaz seni. Ali babacan yakında basına çıkmış basına demeçler vermişler idi  teröristleri öldüren ve üreten siha tiha kızılelmayı üreten BAYKAR MAKİNA yı kapatacağız demiş idi.Belki bu fabrikayı da kapatacaklarını düşünmekteyim.neden o zamanlar bunları sen dile getirmedin.SAHTE ŞAKSAKÇI seni.

  • Mete18 Mart 2023 08:40

    Tebrikler, emeği geçenlerin eline beynine azmine sağlık, bize yakışan dünyanın en iyisi için yedi yirmidört çalışmaya devam.