E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli İHA ve SİHA'lar uçmaya devam edecek---

Milli İHA ve SİHA'lar uçmaya devam edecek

Milli İHA ve SİHA'lar uçmaya devam edecek
28 Ekim 2020 - 07:41 borsagundem.com

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, milli İHA ve SİHA'ların uçmaya devam edeceğini bildirdi


Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, milli İHA ve SİHA'ların uçmaya devam edeceğini bildirdi.

Bayraktar, Twitter hesabından "MilliTeknolojiHamlesi" etiketiyle paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, Bayraktar'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Geçtiğimiz dönemde kimi basında çıkan kimi uydurma kimi çarpıtma ve algı maksatlı haberler üzerine; şimdilik size geçici bir konfor alanı yaratan kendi uydurduğunuz yalanlara ve belki de oluşturmaya çalıştığınız çarpık algıya sevinin ama bir şeyi de bilseniz iyi olur. Güneş batacak, gece olacak, güneş doğacak, sabah olacak.. O arada; Türkiye'nin ilk milli ve özgün SİHA'sı, yurt dışına ihraç edilen tek SİHA'sı, yazılımından elektroniğine, ayrodinamiğinden mekaniğine, tümüyle Türk mühendislerinin tasarımı olan, özetle en kritik aksamından uçuş bilgisayarından lastiğine, Türkiye ve dünyada eşine az rastlanır bir düzeyde yüzde 93 yerlilikle üretilmiş olan, kendi sınıfının en iyisi olduğunu tüm dünyanın kabul etmeye başladığı, BAYRAKTAR TB2'ler aralıksız uçacak."

"Değişen hiçbir şey olmayacak..."

Paylaşımında, milli SİHA’ların uçmaya devam edeceğini vurgulayan Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Yarın olacak... Ve sonraki gün... Milli SİHA'lar aralıksız uçmaya devam edecek... Ne zırhlı araçlar ne tanklar ne hava savunma sistemleri ne de beyhude bekleyişte olan işgalciler ve teröristler için ve hatta şimdi kendi kendini avutmak için uydurduğunuz yalan ve algıyla tepinip sevinen sizler için, değişen hiçbir şey olmayacak... Ve Milli SİHA'lar aralıksız uçmaya devam edecek..."

Öte yandan Bayraktar'ın 30 binden fazla beğeni alan söz konusu paylaşımına, çok sayıda kişi de yorumlarıyla destek oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim30 Ekim 2020 08:41

    Tele 1 in halksız tv nin medya maymunları  başarıları gölgelemek için           yapmadıkları şaklabanlık kalmıyor.

  • KERİM28 Ekim 2020 11:05

    SAYIN SELÇUK BAYRAKTAR IDOLÜMÜZSÜN SENİ ÇOK BEĞENİYOR SEVİYORUZ ALLAH KEM GÖZLERDEN SAKLASIN SENDE KENDİNE İYİ BAK KENDİNİ İYİ KOR SAKLA BİZE LAZIMSIN

  • mu.28 Ekim 2020 10:53

    İHA ve SİHA lar için motoru sadece Kanada mı üretiyor.? Mecburmuyuz bu motoru almaya. Ayrıca bu motoru direkt almak şart mı.?  Geçin bu safsatarı.

  • tv28 Ekim 2020 10:52

     yersiz yersiz yazan kişiler siz bu memleketin ekmegini suyunu yemiyormusunuz yazıklar olsun size başarıyı neden hazmedemiyorsunuz sormazlarmı size siz mu ülke için ne yaptınız yapacak birşeyiniz yoksa boş boş konuşmayın acıyorum sizlere zavallılar  

  • çetinmetin28 Ekim 2020 10:41

    yerli İHA motorundan haberin yok google den bir araştır öyle yorum yaz bilgisiz davranma 

  • Yorum28 Ekim 2020 09:29

    Basında çıkan çarpıtma maksatlı algı oluşturmak için diyor çok doğru şimdi bu basın ikide bir dolar yazmaya başladı burada aynı sırf algı oluşturmak için

  • Yorum28 Ekim 2020 09:25

    Bu adama helal olsun ama aman siyasete bulaşma iş yapan Bi mühendisim var dünyada gögsümüzü kabartan adam onuda siyasete kurban etmiyelim eminim bu kanada nın ambargosundan sonra bir motor mühendisi de ortaya çıkar bir dünya devi oluruz o konudada heronu satmadılar sonuç ortada motoru satmayacaklar görecekler bunlar böyle yaptıkça daha Bi hırslanıyor insan ayrıca tei yapıyor tusaş yapıyor daha iyisi hemde

  • Muhendis28 Ekim 2020 09:16

    Ucurtma degil ki bu ucurasin , Bombardier motor vermedikten sonra elin kolun bagli baka kalirsin.

  • Nedim30 Ekim 2020 08:39

    Sen Mühendis isen ben de atom profesörüyüm soytarı seni!  Yalanını gerçekmiş gibi anlaşılsın diye yapmadıkları maymunluk kalmıyor.  Tele 1 in halksız tv nin mdya maymunları!

  • vatansever28 Ekim 2020 12:56

    TEİ yaptı zaten motoru seri üretime geçiyor bizim tamamıyla bizim çok şükür

  • HASAN TOSUN28 Ekim 2020 10:32

    deme beya kele motor olmadan uçmazmı desrsin beya ayıpettin beya şimdi olmadı

  • Yorum28 Ekim 2020 09:31

    Mühendis kardeş yapılamaz mı bu motor yani

  • şakamısın28 Ekim 2020 09:08

    la neresi yerli kamera ve motoru kanada yapımı olduğunu öğrendik haberlerde çıktı o da . şimdi soruyorum kalan nesi var ki yerli olsun ???

  • ALLAH AKIL VERSİN28 Ekim 2020 10:11

    ÇAĞIMIZ YAZILIM ÇAĞI. YAZILIMIN VARSA GERİSİ METAL PARÇASI

  • İbrahim Açıkgöz28 Ekim 2020 09:05

    Dünya dolusu boş insan yerine bir tane böyle bir değer olması kafi! Allah razı olsun. Milletimizin yüzünü güldürdün.

  • Şehit torunu28 Ekim 2020 08:45

    Rabbim yolunuzu açık etsin İNŞAALLAH hainleri sevindirmicez bu kutsal topraklarda

  • AHMET ÖZBİR28 Ekim 2020 08:37

    İÇİMİZDEKİ hainlere inat sen yap İHA'yı, SİHA'yı KAP DÜÂYI. Bayraktar'sın sen, Türkiye sevdalısısın sen, sana düşman olan Türkiye'ye düşmandır, teröristlerin sevdalısıdır.

  • bu vatana adanmış ruhsun sen28 Ekim 2020 08:20

    ALLAH YOLUNU VE YOLDAŞIN OLAN BU MİLLETİN YOLUNU AÇIK ETSİN ASLANIM