E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli denizaltı STM500'ün üretim faaliyetlerine başlanıyor---

Milli denizaltı STM500'ün üretim faaliyetlerine başlanıyor

Milli denizaltı STM500'ün üretim faaliyetlerine başlanıyor
26 Haziran 2022 - 12:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk mühendislerince tamamen milli imkanlarla tasarlanan STM500 denizaltısının üretim faaliyetine mukavim tekne test üretimiyle başlanacağını bildirdi.

STM500 denizaltısının ileri ve modern savaş sistemleriyle yapılacağını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Milli denizaltı serüvenimizde tarihi adım. Türk mühendisleri tarafından tamamen milli imkanlarla tasarlanan STM500 denizaltısının üretim faaliyetine mukavim tekne test üretimiyle başlıyoruz. STM500 hem açık deniz hem de sığ sularda görev yapabilecek şekilde tasarlandı. Keşif gözetleme, özel kuvvetler harekatı, denizaltı harbi gibi taktik ihtiyaçlara cevap verecek donanımları bünyesinde barındıracak STM500, ileri ve modern savaş sistemleriyle donatılacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öneri26 Haziran 2022 17:20

    İnsansız sessiz hayalet sınıfı akıllı deniz üstü ve altı düşman aletlerini arayıcı bulucu ve güdümlü hızlı su altı torpilleri olan  imha edici küçük üretimi kolay maliyeti az tipte bol sayıda seri üretilebilecek bir şey yapın deniz altında. Büyük aletler maliyetli üretimi zor yakalanması ve vurulması kolay sürdürülebilirliği zor çok kaynak istiyor. Deniz altından hava aracı yada karaya yapılacak saldırılar stand alone olmalı. Ordular yüksek maliyetli aletlerle  ve sadece insan gücüyle  savaş kazanamaz. Çok sayıda üretimi kolay maliyeti düşük entegre sürü hücumu yapabilen insansız araçlar savaşları kazanacak. Çünkü kayıpları orduyu etkilemeyecek, yerini doldurmak kolay  saatler dakikalar  alacak. Hiçbir düşman sınırsız sürekli darbeye dayanamaz. 

  • EKRİST26 Haziran 2022 15:52

    CHP nin çoğu milletvekilleri ve kemal silah üretmemizden rahatsızlar.eğer iktidara gelirler ise bu projeler çöpemi atılacak.