E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli Deniz Topu’ndan tam isabet---

Milli Deniz Topu’ndan tam isabet

Milli Deniz Topu’ndan tam isabet
03 Aralık 2021 - 08:23 borsagundem.com

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) bünyesinde, kamu-özel sektör iş birliğiyle üretilen ‘Milli Deniz Topu’nun test atışı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ‘Ateş serbest’ talimatının ardından başarıyla gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla Konya’daki Karapınar Atış Alanı’nda gerçekleştirilen 76/62 mm ‘Milli Deniz Topu’nun test atışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video mesaj gönderdiği törende konuşan Akar, “Bu yapılan çalışmaların hiçbiri son değil. Bunların her biri, bir sonraki aşamanın başlangıcıdır. Çalışmalarımızı artan bir hızla sürdürerek Silahlı Kuvvetleri’mizin ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi. Bir taraftan personel temini ve eğitimi, diğer taraftan da araç, gereç, silah, mühimmatın yerli ve milli imkanlarla yapılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akar, “Yerlilik ve millilik oranı yüzde 80’lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa yapacağız” diye konuştu.

‘Milli üretim zorunluluk’

Geçmişte parası verildiği halde alınamayan silah sistemleri olduğunu hatırlatan Akar, “Bunun için yerli ve milli üretim; bizim için tercih değil, bir zorunluluktur” diye konuştu.

MKE ‘deniz topu’ yaptı

 

Bakan Akar, TSK komuta kademesi ile Güney Deniz Saha Komutanlığında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)