E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilletvekili yasası jet hızıyla geçti---

Milletvekili yasası jet hızıyla geçti

Milletvekili yasası jet hızıyla geçti
20 Mart 2015 - 07:07 borsagundem.com

Milletvekillerine ölene kadar statü, kırmızı pasaport ve silah ruhsatı sahibi yapacak düzenleme, muhalefetin de desteğiyle komisyondan geçti

TBMM Başkanı Cemil çiçek’in “Ankara Milletvekili” sıfatıyla gündeme getirdiği, milletvekillerine ölene kadar statü, kırmızı pasaport ve silah ruhsatı sahibi yapacak düzenleme, muhalefetin de desteğiyle TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan jet hızıyla geçti.
Çiçek’in düzenleme kapsamında vekillerin mali haklarında 1 kuruşluk bir parasal artış sözkonusu olmayacağını vurguladığı konuşmasının ardından Ak Parti verdiği önerge ile vekillere “dolaylı gelir” olarak nitelendirilen temsil giderlerinin TBMM bütçesinden karşılanmasına ilişkin hükmü teklif metninden çıkardı.
Çiçek, kanunun teklifinin görüşmelerinde, düzenlemeye ilişkin “kıyak” nitelemesini kullanan basına yüklendi.
Düzenlemenin sahibinin Ankara milletvekili olarak kendi olduğunu, partilerle ilgisi bulunmadığını kaydeden Çiçek, “Kim ne söyleyecekse bana söylesin” dedi. Komisyonda muhalefet teklifin bu haliyle yasalaşmasında “sakınca görmediğini” bildirdi.
Basına yüklendi
Görüşmelerde Ak Partili Sadi Bilgiç, Çiçek başta olmak üzere herkesin “özlük düzenlemesi yok, maaşları artmayacak” vurgusu yaptığını belirterek bu duruma tepki gösterdiler. Bilgiç, “Terzi kendi söküğünü dikemez misali TBMM her türlü özlük düzenlemesini yaparken maalesef kendisiyle ilgili düzenlemeyi farklı kanunlarda yapmıştır. Bunun içinde özlük de olmalıydı” dedi.
Teklifin görüşmelerinde Ak Parti’li vekillerin önergeleriyle düzenlemede son dakika rötuşları yapıldı. Bu çerçevede teklife “siyasi etik ilkeleri” maddesi eklendi. Söz konusu maddeye göre milletvekilleri her türlü eylem ve işlemlerini yerine getirirken açık, şeffaf ve erişilebilir olacaklar.

Kadın vekillere analık izni

Teklif ile getirilen belli başlı diğer düzenlemeler özetle şöyle:
- Mevcut ve eski vekiller ile dışarıdan atanan bakanlara ve bunların eşlerine ve ergin olmayan veya ergin olsalar dahi öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşına kadar diplomatik pasaport verilecek.
- Milletvekillerine verilen silah ruhsatında süre sınırı olmayacak. Silah ruhsatlarından hiçbir şekilde vergi ve harç alınmayacak.
- Kadın milletvekili doğumdan önce ve sonra toplam 16 hafta süreyle analık izni kullanacak. Kullanılan izin sürelerince ödenek, yolluk ve diğer mali ve sosyal haklarda kesinti yapılmayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin 20 Mart 2015 08:49

    işçiye memura emekliye gelincede para yok milet mekiline gelince ölüsüne bile para var. öbür tarafta oparayın nasıl yiceksin vicdanın nasıl rahat edecek.