E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMiller Tabak’tan borsalar için balon uyarısı---

Miller Tabak’tan borsalar için balon uyarısı

Miller Tabak’tan borsalar için  balon uyarısı
06 Eylül 2021 - 11:14 borsagundem.com

Miller Tabak’iı Baş Borsa Stratejisti ABD borsalarında balon piyasasının açık bir şekilde görünür hale geldiği konusunda uyardı. Baş stratejist yatırımcılara geri çekilme dönemleri için nakit biriktirmesini öneriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında S&P 500 ve Nasdaq endeksleri geçtiğimiz hafta hayal kırıklığı yaratan istihdam raporlarına rağmen rekor seviyelere yakınlığını korumuştu. Her iki endeks de ABD genelindeki Kovid-19 vakalarında görülen artışlara rağmen Perşembe günü rekor kapanışa ulaşmış, Cuma günü de rekor seviyeye yakınlığını korumuştu.

Ancak CNBC’nin haberine göre New York merkezli dev varlık yönetimi şirketi Miller Tabak’ın Baş Borsa Stratejisti Matt Maley yatırımcılara piyasalarda balonlaşmanın oluştuğu uyarılarında bulunuyor.

Maley röportajında, “Piyasalarda şu anda muazzam büyüklükte balonlaşma var. Bu tıpkı daha önceki önemli zirvelerde gördüğümüz gibi ancak sadece daha açık bir şekilde görünür hale geldi” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı bugünün borsalarının 1999-2000 ve 2007-2008 zirvelerinde olduğu gibi uyarı işaretleri verdiğini belirtiliyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre dotcom balonu sırasında da tıpkı AMC ve GameStop hisseleri gibi temel verileri ne durumda olursa olsun yükselen Enron gibi hisseler dikkat çekiyordu.

Şu anda borsalarda oldukça benzer bir durumun oluşturduğunu belirten Maley, “Spekülatif hisselerin uçtuğunu görüyorsunuz. Dünyayı değiştirecek şirketlerin hisseleri değiller ve bu hisseler sadece birkaç günde %2.000 yükseliyorlar. Çılgına dönmüş özel amaçlı halka arz şirketlerini (SPAC) görüyorsunuz. Şu anda borsalarda gerçekten çok pahalı hisse senetleri var ve borsalar aşırı alım konumunda” açıklamasında bulundu.

Maley 2000’lerdekine benzer bir kriz öngörmese de yatırımcıların dikkatli olmasının ve stratejilerini buna göre ayarlamasının yararlı olacağını belirtiyor.

Borsa uzmanı, “Bu her şeyi satmanız anlamına gelmiyor. %50 nakde geçin hatta %20 nakde geçin. Ancak bir miktar nakit biriktirirseniz bir düzeltme halinde hisse satın alabilirsiniz. Ancak daha da önemlisi %15 ila %20’lik bir geri çekilme sırasında herkes açıkça yanlış bir zamanda satış yaparken başınızı dik tutabilir, kazandıracağını düşündüğünüz hisseleri saklayabilir ve borsalar yeniden yükseldiğinde bunun avantajını sağlayabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

 

Çip krizi devam ediyor! Korkutan uyarı

 

'Bitcoin 100 bin dolar yolunda'

 

Avrupa ekonomisinin önündeki en büyük risk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)