E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMigros çağrı muafiyeti için SPK'ya başvuracak---

Migros çağrı muafiyeti için SPK'ya başvuracak

Migros çağrı muafiyeti için SPK'ya başvuracak
02 Mart 2017 - 05:06 borsagundem.com

Migros tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Tesco Kipa'nın satıl alınmasının 199 milyon lira satış bedeliyle tamamlandığı duyuruldu. Açıklamada, zorunlu çağrı yükümlülüğünün muafiyeti için SPK'ya başvurulacağı da belirtildi

Migros, Tesco Kipa'nın yüzde 95,5'inin Tesco Overseas'den satın alınmasını bugün tamamladı. Hisselerin satış bedeli 199 milyon lira olarak açıklandı.

Migros tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Tesco Kipa'da yönetim kontrolü değiştiği için zorunlu çağrı yükümlülüğü doğduğunu ve bundan muafiyet için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulacağı belirtildi.

Migros, hisse satın alma bedelinin Tesco Kipa'nın tahmini yıllık bilançosuna göre belirlendiğini, kesinleşmiş bilançoya göre nihai fiyat düzeltmesi yapılabileceğini de belirtti.

Migros'un geçen yıl Tesco Kipa'nın yüzde 95.5'ini 302.3 milyon liraya almak için İngiltere merkezli Tesco Overseas ile geçen yıl haziran ayında anlaşma imzalamış, ancak fiyatın revize edilebileceğini belirtmişti.

KİPA'DAN KAP'A BİLDİRİM

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, bugün (1 Mart 2017) alınan yönetim kurulu kararı doğrultusunda, yönetim kurulu başkanı olarak Tuncay Özilhan'ın seçilmesine karar verildiği açıklandı. Açıklama şöyle:

"Şirketimizde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmakta olan William Patrick O'neill ve Hüseyin Topuzoğlu'nun görevlerinden istifaları üzerine boşalan üyeliklere 01 Mart 2017 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı doğrultusunda Tuncay Özilhan ve Ömer Özgür Tort atanmıştır. Söz konusu üye değişiklikleri, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca yapılacak olan ilk genel kurulun onayına sunulacaktır. Şirketimiz tarafından 1 Mart 2017 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı doğrultusunda, yönetim kurulu başkanı olarak Tuncay Özilhan'ın seçilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca; yönetim kurulu üyelerinden herhangi ikisinin müşterek imzaları ile şirketi sınırsız olarak temsil ve ilzam etmesine ve A grubu imza yetkilisi olarak atanmalarına, yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden William Patrick O'neill ve Hüseyin Topuzoğlu'nun evvelce verilen temsil ve imza yetkilerinin iptaline, yönetim kurulu üyesi Bengü İleri'ye evvelce verilen temsil ve imza yetkilerinin iptaline, karar verilmiştir".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yılmaz08 Nisan 2017 08:35

    Tuborg u haklı bulan bizi de haklı bulur.

  • FilDur15 Mart 2017 21:31

    Sermaye uyarısının hemen akabinden satış haberi, değerleme yapılmamış aktiflerin olduğu iddiası, sekiz aydır dalgalanan hisse, çağrı muafiyeti başvurusu.!! Yatırımcıların güvenini kaybeden piyasa!! Küçük yatırımcı belki kaybeder ama bu güven kaybının teleafisi şu durumda bile mümkün değil. Yazık!

  • süleyman yıldırım02 Mart 2017 22:29

    küçük yatırımcının elindeki hisse ne olur,

  • varol02 Mart 2017 09:28

    adamlar 200 milyon tl vererek %95,5 iniş almış. piyasa değeri dün itibariyle 2 milyar 700 milyon tl. finansal güçlük yaşanan şirketlerde çağrı muafiyeti zorunluluğu olmadığı maddesinden yararlanıp çağrı muafiyeti istiyorlar. bakalım ne olacak.

  • amanin amanin02 Mart 2017 09:26

    yok öyle yağmaaa. o zaman düzeltilmiş öz sermaye değeri de ortaya konsun. kipanın gayrimenkullerine yeniden değerleme yapılsın. koskoca Migros küçük yatırımcıdaki %4,5'lik paydan mı çekiniyooo?

  • cagri02 Mart 2017 08:25

    Kucuk yatirimci korunmali spk kucuk yat korumali. Hicbir sirkete istisna verilmemeli