E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMicrosoft'un gelir ve kârı beklentiyi aştı---

Microsoft'un gelir ve kârı beklentiyi aştı

Microsoft'un gelir ve kârı beklentiyi aştı
25 Nisan 2019 - 06:33 borsagundem.com

Yazılım devi Microsoft, 30.6 milyar dolar gelir ve hisse başına 1.14 dolar kâr açıklayarak beklentilerin üzerine çıktı. Şirketin hisseleri sınırlı işlemlerde yüzde 3 artış kaydetti

ABD merkezli dünyaca ünlü yazılım devi Microsoft, gelir ve kârında beklentileri aştı.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, 30.6 milyar dolar geli, 10.3 faaliyet geliri ve 8.8 milyar dolar net gelir elde edildiği bildirildi. Açıklamada hisse başına gelirin de 1.14 Dolar olduğu bildirildi.

Beklenti, 29.8 milyar dolar gelir ve hisse başına 1.00 dolar kar şeklindeydi.

New York borsasında işlem gören şirketin hisseleri gün içinde yüzde 0.34 değer kaybetti. Bilanço açıklamasının ardından sınırlı işlemlerde Microsoft hisseleri yüzde 3 değer kazandı.

YENİLİKLERİMİZİ HIZLANDIRIYORUZ

Microsoft CEO'su Satya Nadella yaptığı açıklamada, “Her sektördeki her boyuttaki lider kuruluşlar Microsoft bulutuna güvenmektedir. Yeniliklerimizi bulutta ve teknolojide hızlandırıyoruz, böylece müşterilerimiz rekabet etmek ve büyümek için giderek daha fazla gerekli olan dijital kapasiteyi geliştirebiliyorlar” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)