E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMicrosoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor---

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor
05 Ocak 2023 - 16:01 borsagundem.com

Microsoft, Chat GPT’nin, arama motoru Bing’i daha akıllı yapacağına inanıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Microsoft, arama motoru Bing’i, ChatBot’un daha akıllı yapacağına inanıyor. Microsoft, sahibi olduğu arama motoru Bing’e, Google’a rakip olabilmesi için Chat GPT sohbet robotunu eklemeye hazırlanıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Google arama motoruna rakip olması beklenen ancak bu zamana kadar bunda başarılı olamayan Microsoft’un, arama motoru Bing’e sohbet robotu Chat GPT’yi eklemesi bekleniyor.

Bir süredir deniyor

Bloomberg’den Dina Bass’ın haberine göre, Chat GPT’nin doğruluk anlamındaki başarısının, Bing’e eklenerek kullanıma sunulma zamanını belirlemesi bekleniyor.

Microsoft’un gizili ürün ve yol haritası bakımından yeni bir girişime yakın olduğu ifade ediliyor. Adını vermek istemeyen bir yetkiliye göre, Microsoft, OpenAI şirketinin Chat GPT sohbet robotunu Bing arama motorunun rakibi olan Google'dan çekmek için kendi bünyesine eklemeye hazırlanıyor. Yetkili, Microsoft'un, kullanıcıların sorgularına verilecek daha fazla diyalog içeren ve sorgulamaların bağlamına uygun yanıtların, bağlantıların ötesinde daha kaliteli yanıtlar sağlayarak arama motoru kullanıcılarını kendi tarafına çekeceğine inandığını söylüyor.

Yetkili, Washington merkezli OpenAI şirketinin, ek özelliği önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma sunabileceğini belirtiyor. Ancak yetkili, hem ChatBot'un doğruluk yüzdesinden hem de arama motoru Bing’e ne kadar hızlı entegre edilebileceğinden emin değil. Yetkili, ilk sürümün dar bir kullanıcı havuzu için sınırlı bir test olabileceğini ekliyor.

Yetkili, Microsoft’un, Alphabet’in piyasanın hakimi konumundaki Google arama motorundan çok daha küçük olan arama motoru Bing ile birkaç aydır Chat GPT'yi denediğini söylüyor. Microsoft'un Chat GPT’ye yönelik planları, daha önce The Information tarafından da rapor edilmişti.

Google’a rakip olabilir

Microsoft'un 1 milyar dolarlık yatırımıyla desteklenen yapay zeka araştırma mağazası OpenAI, Kasım ayında kullanıcıların test etmesi için Chat GPT'yi halka açık olarak yayınladı. ChatBot'un kokteyl tariflerinden otantik görünen okul makalelerine kadar her şeyi üretme yeteneği, o zamandan beri tüm dikkatleri onun üzerine çekti. Chat GPT bazen kendinden emin ancak bolca yanılan bir otorite gibi yanlış bilgiler sunarken, bazı analistler ve uzmanlar, genel kullanıma açık verileri özetleme yeteneğinin onu Google aramasına ve arama tarafından oluşturulan bağlantıların bir listesini çıkarma becerisine karşı güvenilir bir alternatif haline getirebileceğini öne sürüyor.

OpenAI İcra Kurulu Başkanı Sam Altman, geçen ay Chat GPT ile ilgili bir paylaştığı tweet'te “Önemli herhangi bir şey için ona güvenmek şimdilik hata olur” demişti.

‘Kırmızı kod’ tehdidi

Geçen ay Google çalışanları, CEO Sundar Pichai ve Yapay Zeka Araştırma Şefi Jeff Dean'e, sohbet robotunun Google'a yönelik tehdidini sordu. İki yönetici, Google'ın LaMDA ve Diyalog Uygulamaları İçin Dil Modeli (Language Model for Dialogue Applications) sistemlerinde benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığını, ancak projenin barındıracağı olası hatalar nedeniyle itibar riskiyle karşı karşıya olduğunu söylemişti.

New York Times'ın bildirdiğine göre, Pichai ve şirket yönetimi, o zamandan beri Chat GPT'ye yanıt vermek için araştırmacı ekiplerini harekete geçirmiş ve durumu ‘kırmızı kod’ tehdidi olarak tanımlamış durumda.

Chat GPT, yatırım tavsiyesi vermeyi reddediyor

 

Microsoft Madrid’te veri merkezi kuracak

 

Microsoft'dan satın alma savunması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)