E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis'in talimatıyla milletvekili ihraç edildi---

Miçotakis'in talimatıyla milletvekili ihraç edildi

Miçotakis'in talimatıyla milletvekili ihraç edildi
06 Ekim 2021 - 01:31 borsagundem.com

Yunanistan'da iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin Milletvekili Bogdanos, Başbakan Miçotakis’in talimatıyla partisinden ihraç edildi.

Yunanistan’ın Fransa ile imzaladığı savunma iş birliği anlaşmasının parlamentoda görüşüldüğü sırada, Konstandinos Bogdanos’in Yunanistan’ın “komünist tehdit” ile karşı karşıya olduğuna yönelik açıklamaları, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve muhalefetteki Yunanistan Komünist Partisi (KKE) milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

Enosis fikrinin savunucusu ve EOKA terör örgütünün kurucularından Yorgos Grivas’ın "Üç düşmanımız vardır: İngilizler, Türkler ve Komünistler" dediğini ifade eden Bogdanos, Yunanistan için en büyük düşmanın komünistler olduğunu ileri sürdü.

Dışişleri Bakanı Dendias, Bogdanos'un açıklamaları üzerine parlamentoda yaptığı konuşmada, "Ben burada hükümeti temsil ettiğim sürece, hepimizin birlik olması adına, böylesi bir çaba hoş görülmeyecektir" dedi.

Hükümet kaynakları ise Bogdanos’un daha önce de benzer davranışları nedeniyle uyarıldığını, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ve modern Avrupa merkez sağında yerinin olmadığını belirtti.

Ne olmuştu?

Geçen yıl kapatılan aşırı sağcı Altın Şafak Partisine yakın olduğu Yunan basınında ileri sürülen Bogdanos'un eylül ayında Atina merkezindeki bir anaokulunun öğrenci listesini, listede çok sayıda yabancı öğrenci ismi olduğunu öne sürerek sosyal medyada yayınlaması kamuoyunda tepkiye yol açmıştı.

Miçotakis: Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)