E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis: Türkiye ile diplomasiye bir şans verelim---

Miçotakis: Türkiye ile diplomasiye bir şans verelim

Miçotakis: Türkiye ile diplomasiye bir şans verelim
25 Eylül 2020 - 21:17 borsagundem.com

Miçotakis BM 75. Genel Kuruluna gönderdiği mesajda, Doğu Akdeniz konusuna da değindi. Miçotakis, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin, "diplomasiye şans verilmesi" çağrısında bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin, "diplomasiye şans verilmesi" çağrısında bulundu.

Miçotakis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna video mesaj ile hitap etti.

Geçen yılki Genel Kurulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dostluk ve iş birliği elini uzatmaya özen gösterdiğini belirten Miçotakis, "Avrupa'da Türkiye için bir köprü kurucu olarak hareket etme isteğimden bile bahsetmiştim." ifadesini kullandı.

Miçotakis, Türkiye'nin "buna rağmen bölgede gerilimi tırmandırdığı" iddiasında bulunarak, "Tansiyonun sürekli yükselmeye devam edemeyeceğini herkes anlıyor. Yakın komşular arasında ortaklığın mümkün olmadığına inanmayı reddediyorum." dedi.

"KARŞILIKLI KABUL EDİLEBİLİR BİR ÇÖZÜM ARAYALIM"

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan normalleşme anlaşmasının, şüphe ve düşmanlıkların yerini iş birliği ve karşılıklı anlayışa bırakabileceğinin kanıtı olduğunu dile getiren Miçotakis, "Öyleyse buluşalım, konuşalım ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm arayalım. Diplomasiye bir şans verelim. Sonuçta, hala anlaşamıyorsak, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanının bilgeliğine güvenmeliyiz." diye konuştu.

Miçotakis, iki taraf arasında iki gün önce duyurulan istikşafi görüşmelerin başlaması kararının, "doğru yönde atılmış bir adım olduğunu" belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin gerçekten bir umut ışığı ve küresel iş birliğinin kalesi olduğuna inanıyorsa, onu bu değerlere uygun hareket etmeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.

İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİLECEK

Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin 61. turunun "yakında" İstanbul'da yapılacağı açıklanmıştı.

İki ülke arasında 2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Bu tarihten sonra iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil26 Eylül 2020 18:40

    Eleni döktürmüş gene :D  :D 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Eylül 2020 17:14

    Şans versen ne olacak vermesen ne olacak bize savaşmı yapacaksınız.

  • Efe 26 Eylül 2020 16:55

    Bız size sans verdik o namluyu sokmasını da biliriz

  • Efe 26 Eylül 2020 16:55

    Bız size sans verdik o namluyu sokmasını da biliriz

  • kurt26 Eylül 2020 11:58

    NE ŞANS VERCEKSİN ETİN NE BUTUN NE İKİ VURUMLUK CANINIZ VAR  ARKANIZA ALMIŞINIZ  İKİ TANE CAKAL ÜLKEYİ KONUŞUYORSUN HALKIN ACLIKTAN AGZI KOKUYOR HALE SİLAH ALMAYA CALIŞIYORSUN AC KARNINIZI GENE TÜRKİYE DOYURUYOR  BİZ OLMSAK SİZİ KREDİ BİLE VERMEYECEKLER TÜRKLER GELİYOR VERİN   EORU  DOLAR  NASIL OLSA ÖDEYEN YOK

  • Yorum26 Eylül 2020 01:03

    Bi kere doğu akdeniz de masaya oturabilmeniz için Doğu akdenizdeki ana kara kıyı şeridiniz var mı varsa uzunluğu ve yaşayan insan sayısını Bi kağıda yazıp cebinize koyup öyle o masaya gelin yoksa o masada size ait bir sandelye olmayacak ve konuşmanıza ana kıtaya ait uzulukla kısıtlı olacak

  • selim25 Eylül 2020 22:57

    bak seennn

  • Mehmet25 Eylül 2020 21:58

    "Bizden nefret et ama acıma. . Biz gariban zavallı bi milletiz.. uhü uhü. . " Ulan salak herif Ülken iflasın eşiğinde ve resimlerde bile agzin açık geziyon.. Kuş yuvasındaki kuş yavruları gibi... biraz da milletini düşün. . Projeler üret. Sadece turizme yetinme. Milletin asker bir millet değil. Savaştan da anlamaz. .. neyin pesindesin. .

  • BORSACI25 Eylül 2020 21:47

    kardeşim anlaşmak için önce adalet olmalı kıbrıslı rumlar biz petrol çıkartır satarız türklerde petrol çıkartamaz.para yiyecek agız yok dersen nasıl anlaşılır türkleri akdenizde yok saymak rumların haddine degil.

  • gobel6625 Eylül 2020 21:36

    Bence Türkiye ile diplomasiye girerseniz Reis sizi üter.

  • :) 26 Eylül 2020 11:32

    Üter deme herkes anlamaz toprağım. Tokattan Yozgata selamlar.

  • Manyak herif25 Eylül 2020 21:28

    Komşumuz yiğit Yunanlılarla anlaşma istiyorsak bazı minik tavizler vermek yerinde olur,yoksa anlaşma olacağını sanmıyorum.