E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis kapalı kapılar ardında Türkiye'yi şikayet etti---

Miçotakis kapalı kapılar ardında Türkiye'yi şikayet etti

Miçotakis kapalı kapılar ardında Türkiye'yi şikayet etti
01 Ekim 2022 - 17:22 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM kürsüsünden Yunanistan'ı ve adaların silahlandırılmasında destek olan ülkeleri açık bir şekilde eleştirirken Yunan Başbakan, AB Komisyonu Başkanı Leyen'le gizli görüşmesinde destek istedi

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki gaz bağlantısının açılışında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Miçotakis'in Leyen'den Türkiye'yle olan durum karşısında 'kararlı bir duruş' sergilemesini istediği belirtildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik son dönemde karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki gaz bağlantısının açılışına katılan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’ye yeni bir mesaj verdi. Miçotakis, açıklamasında Yunanistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma kararlılığını yinelerken, “Yunanistan hiçbir şeyden korkmuyor…” dedi.

KAPALI KAPILAR ARDINDA GÖRÜŞME

Yunanistan’ın en çok okunan gazetelerinden Ta Nea, Miçotakis’in Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile bir araya geldiğini yazdı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Miçotakis, Türkiye ile son dönemde yaşanan gerginlikle ilgili şikayetlerini dile getirdi. Ta Nea, Miçotakis’in AB’den Türkiye karşısında ‘kararlı duruş’ göstermesini istediğini yazdı.

Erdoğan Meclis kürsüsünden seslendi

Miçotakis'in kapalı kapılar ardında görüşmeler yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Meclis'in yeni yasama dönemi açılışında yaptığı konuşmada Atina'ya ve destekçilerine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Ege adalarını silahlandıran Yunanistan'ın teşvik edilmesi de müttefikle bağdaşmaz. Biz Yunanistan'ın kimler tarafından üzerimize salındığını gayet iyi biliyoruz. Oynanan oyunun farkındayız. Yunanistan yönetimine kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

MGK sonrası Yunanistan'a sert mesaj!

 

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

 

Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ02 Ekim 2022 17:07

    Bakarmısınız AB ülkelerini 30 tane devlet 300 milyon hristiyanlık değerlerinde birlik beraberlik olup güçlerini birleştiyor bizde müslümanız diyoruz 84 milyonluk ülkede bir birimizi yiyiyoruz birbirimizi öldürmeye  gömmeye ayağını kaldırmaya çalışıyoruz.daha 7 tane parti daha bir genel başkanını dahi seçemiyor sorarım sizlere bu ülke adam olur mu.İkdira şu doğru diyor muhaletef yok hayır bu doğru diyor.ana muhalefet partisi HDP ile ortaklık yapmıyorum diyor HDP biz chp ile ortaklık yapıyoruz diyor millettin bir kısmı da bunlara körü körüne inanıyor sorarım sizlere bu ülke adam olur mu.

  • Agah var02 Ekim 2022 08:04

    En güzeli ekonomik ambargo yunan adalarına gidişler yasaklansın ister tekne ile ister gemi ile tüm çıkışlar durdurulsun türkler gelmedimi tüm adadakiler aç kalır başlarlar ağlaşmaya

  • ALİ KODUŞ01 Ekim 2022 22:39

    Ben olsam RTE hükümetinin yönetiminde yunanistan topraklarımdan doğalgaz ve akaryakıt ambargosu uygularım yoksa beslersen kargayı gelir gözünü oyar.

  • AHMET ÖZBİR01 Ekim 2022 18:14

    ADALARDAN ya silahlar çekilecek ya da Yunan gavuruna hak ettiği darbe vurulacak. Yeryüzü kahpeleri ve içimizdeki bazı Yunan'ın yani Bizans'ın torunları şunu iyi bilsinler ki Osmanlı torunları ayağa kalktığı an Yunan'ı Cehenneme çevirir, destekçilerini dahi SİLİP SÜPÜRÜR!..