E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMichael Burry hatasını kabul etti---

Michael Burry hatasını kabul etti

Michael Burry hatasını kabul etti
31 Mart 2023 - 12:21 borsagundem.com

ABD’li efsane yatırımcı Michael Burry, yatırımcıları yanlış yönlendirme noktasında hata yapmış olduğunu kabul etti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların bazı fenomenleri ya da ünlü isimleri takip ederek yatırım planı oluşturmaları bilinmeyen bir şey değil. Uzmanlar, yatırımcıları kendi bildikleri yolda ilerlemleri gerektiği noktasında uyarsa da, piyasalara dair kehanette bulunmak, özellikle bazı isimler söz konusu olduğunda, yatırımcıların cazip ve kolay bulduğu bir yatırım yöntemi olmaya devam edeceğe benziyor.

Ancak bazı durumlarda işler ters gidebiliyor ve kehanetler gerçekleşmeyebiliyor. Böyle durumlarda genellikle, kehaneti tutmayan o çok güvenilen isimlerin bir süre ortalıklarda görünmediğine şahit olunuyor. Ancak bunun da bazı istisnaları bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘The Big Short’ olarak da tanınan ABD’li ünlü yatırımcı Michael Burry, bundan yaklaşık iki ay önce Twitter hesabından takipçilerine ‘Satın’ tavsiyesi vermesinin hata olduğunu ifade ediyor. Pek rastlanmayan bu durum, herkes tarafından saygı duyulan ünlü yatırımcıların da hata yapabildiğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

“Hataydı”

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, ‘The Big Short'un şöhretli ismi Michael Burry, yatırımcılara “Sat" tavsiyesinde bulunmasının ‘hata' olduğunu itiraf etti. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Burry, “Sat tavsiyesi vermekle hata ettim” diye yazdı.

Michael Lewis'in ‘The Big Short' kitabıyla ünlenen Scion Asset Management Hedge Fon Yöneticisi Michael Burry, paylaştığı tweet'te yatırımcılara iki ay önce hisse satmalarını söylemenin ‘hata’ olduğunu söyledi.

Burry, 31 Ocak'ta takipçilerine ‘Satın’ (Sell) diye tavsiyede bulunduğu tek kelimelik bir tweet atmıştı. Burry, her zamanki gibi bu tweet’inde de ayrıntılı vermemiş olsa da, o sırada boşlukları doldurmak gerçekten de zor değildi.

2008 Finans Krizi’ni tetikleyen ABD konut piyasasının çöküşünü doğru bir şekilde öngören hedge fon yöneticisi Burry, Nasdaq Composite’in yüzde 10,7 oranında arttığı Ocak ayındaki muhteşem rallinin ardından takipçilerine hisselerini satmalarını tavsiye etti. FactSet'e göre ise yaşanan ralli, yaklaşık son yirmi yılın en iyi yıl başlangıcı olma özelliği taşıyordu.

2 Şubat'ta, Burry'nin “Sat” tweet'inden birkaç gün sonra, S&P 500 Endeksi, Fed'in 25 baz puanlık faiz artışı açıklamasının ardından 4.179,76 puanda kapandı. Bu, birkaç haftalık düşüşlerin ardından endeksin 2023'teki en yüksek kapanışı oldu. FactSet verilerine göre endeks o günden bu yana kabaca yüzde 3 oranında düştü.

Hala aynı fikirde

Ancak, ABD hisse senetleri bankacılık sektöründeki transatlantik güven krizini, ekonomik gerileme korkularını ve S&P 500 şirketlerinin 2020 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en büyük üç aylık kazanç düşüşünü yaşadığına dair beklentileri atlatarak şaşırtıcı bir şekilde dirençli olduğunu kanıtladı ve Mart ayında eğilim bir kez daha değişti.

Tahvil piyasasındaki sözde oynaklığın 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkmasına neden olan Hazine getirilerindeki büyük günlük dalgalanmalarla karşılaştırıldığında, ABD hisse senetlerinin dayanıklılığı daha da dikkat çekici görünüyordu.

Wall Street analistleri, Cuma günü sona erecek olan ilk çeyrekte S&P 500 şirketlerinin kurumsal kazançlarının yüzde 6,1 oranında düşmesini bekliyor. FactSet'ten John Butters'a göre bu gerçekleşirse, 2020'nin ikinci çeyreğinden bu yana en büyük üç aylık düşüş gerçekleşmiş olacak.

Burry, ’sat’ tavsiyesi vermekle hata ettiğini kabul ettiği tweet’inin ardından ikinci bir tweet atarak, Bloomberg’de yer alan ve 2008 Finans Krizi’ni takip eden boğa koşusunun 2023 yılında da geçerli olduğunu öngören habere atıfta bulundu ve alaycı bir şekilde yatırımcıları ABD hisse senetlerinde ‘dipten alım yapmaya’ devam etmeye çağırdı. Bu, Burry’nin hisse senedi piyasalarında hala bir çöküş beklediğini göstermesi bakımından anlamlıydı.

Michael Burry: Borsada fiyatları yatırımcılar belirlemeli

 

Michael Burry: SVB’nin iflasında gerçek bir tehlike görmüyorum

 

Michael Burry: Borsalardaki ralli destansı bir çöküş hazırlığı

 

Michael Burry yatırımcıları uyarıyor: Satın

 

Michael Burry: Borsalardaki yükseliş bir ‘illüzyon’

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)