E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'li Yalçın'dan Akşener'e ağır suçlama---

MHP'li Yalçın'dan Akşener'e ağır suçlama

MHP'li Yalçın'dan Akşener'e ağır suçlama
22 Nisan 2016 - 13:36 borsagundem.com

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Meral Akşener'i sert sözlerle eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP genel başkan adayı olduğunu açıklayan ve öteden beri paralel yapıyla ilişkilerini gizlemeyen Meral Akşener’in, MHP’ye yönelik kumpas bağlamında yargı sürecine ilişkin gelişmeleri eski Dev-Solcu olduğu söylenen eşinin kişisel bağlantıları üzerinden şekillendirdiğine dair iddialar gündeme düşmüştür" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "Yargıyı politikaya alet ederek MHP’yi olağanüstü kurultaya götürme çabaları" nın olduğunu söyleyerek, "MHP’ye yönelik son Pentagon-Pensilvanya ortak-üst akıl operasyonu. MHP’nin yeniden dizayn edilmesi kapsamında olağanüstü kurultay için yargıdan 'fetva' çıkarma ve genel başkan gelinliği giymeye soyunanlar için 'yüz görümlüğü' hazırlama çabalarına birtakım gayrimeşru odakların ve kirli ellerin karışma gayretleri gözlerden kaçmamaktadır. 'Bizim gelin' ifadesi, Meral Akşener için mi kullanılmıştır? İddialar, şüpheleri Dev-Sol/paralel çete dayanışması üzerinde yoğunlaştırmıştır" diye konuştu.

Yalçın, "Bu sürecin Okyanus ötesi tarafından desteklenmesi, küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenen bir çetenin varlığına işaret etmektedir. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Ümran Kaptan’a soruyoruz; MHP’ye kayyum atamanızın, Mülkiyeliler Lokalinde gerçekleşen görüşmeyle bir ilişkisi var mıdır? Size paralel yapının üst düzeyinden ulaşan ve paralel yapının önünü açmak için MHP’ye kayyum atamanızı isteyen birileri olmuş mudur?" diye sordu.

'DEV-SOL/PARALEL ÇETE' İDDİASI

Semih Yalçın şöyle devam etti:

"Bu arada MHP’ye yönelik paralel operasyonla ilgili vahim iddialar birbirini kovalamış, birbirinden ilginç tezler hem medyada hem de siyaset platformunda tartışılmaya başlanmıştır. Bu çerçevede; MHP genel başkan adayı olduğunu açıklayan ve öteden beri paralel yapıyla ilişkilerini gizlemeyen Meral Akşener’in, MHP’ye yönelik kumpas bağlamında yargı sürecine ilişkin gelişmeleri eski Dev-Solcu olduğu söylenen eşinin kişisel bağlantıları üzerinden şekillendirdiğine dair iddialar gündeme düşmüştür. Adı geçen hanımefendi, eşinin bu bağlantılarını bir röportajında "Eşim komşu oğluydu. 20 yaşına kadar solcuydu. ’Benim eşim eski solcu, Maocu’ idi. O, daha sonra bizim cenaha girdi. Eşim Gaziantep ODTÜ’de okuyordu. 1977’lerde solun içinde etnisiteye vurgu yapan bir yapı oluşmuştu; o dönemde eşim onlardan koptu." şeklinde açıklamıştır. Bu ifadeler dikkate alınarak tartışılan söz konusu iddialar, şüpheleri Dev-Sol/paralel çete dayanışması üzerinde yoğunlaştırmıştır. Yine kamuoyuna yansıyan iddialara göre MHP’yle ilgili olağanüstü kurultayın mahkemeye taşınmasıyla ilgili süreç, Ankara Mülkiyeliler Lokalinde Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Ümran Kaptan’ın da olduğu bir ortamda şekillendirildiği iddiaları ortaya atılmıştır. Bu ortamı, eski solcu kimliğiyle Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener’in sağladığı öne sürülmüştür."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan23 Nisan 2016 09:24

    Sen onu bırak da şunu söyle : d bahçeli başarılı mı başarısız mı ? Sermayesini cebinden verdiğin dükkan açsan onu başına geçirirmisin ?

  • soruyorum sadece22 Nisan 2016 23:50

    ben şahsen sinan beyin gelmesini isterim ama bir başkasıda olur hepsi değerli insan ama devlet bey şunu bilmeli makamlar geçicidir beraber yürüdüğün insanlarla kavga etmemelisin eğer devlet beyin dediği doğruysa bunları partiye niye aldın diye adama sorarlar

  • fatma22 Nisan 2016 23:05

    meral hanım başkanlığı hakediyor

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLETİNDENİM22 Nisan 2016 22:46

    BİR DOĞRUYA 1.YENİ BİR PARALEL DOĞRU 2.YADA PARALEL OLMAYAN DOĞRU 3.YADA PARALELE DİKME DOĞRU ÇİZEBİLİRSİNİZ. PARALELE YENİ PARALEL ÇİZERSENİZ ”PARALELİN PARALELİ” OLUR.AMA tc PARALELE DİKME ÇİZMİŞTİR. A BE CANIM. ”PARALELİN PARALELİ” OLDUĞUNU BİLEREKMİ BİLMEYEREKMİ..!!!!

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM22 Nisan 2016 18:53

    BİR DOĞRUYA 1.YENİ BİR PARALEL DOĞRU 2.YADA PARALEL OLMAYAN DOĞRU 3.YADA PARALELE DİKME DOĞRU ÇİZEBİLİRSİNİZ. PARALELE YENİ PARALEL ÇİZERSENİZ ”PARALELİN PARALELİ” OLUR.AMA tc PARALELE DİKME ÇİZMİŞTİR. A BE CANIM. ”PARALELİN PARALELİ” OLDUĞUNU BİLEREKMİ BİLMEYEREKMİ..!!!!

  • ALIN SİZE GERÇEKLER.22 Nisan 2016 18:16

    Eğer akşener gelirse oylarımızı veririz yoksa son seçimlerde tane vekili bile bulamıyacaksınız.

  • Turgut22 Nisan 2016 17:21

    Sıkışan paralele bağlıyor

  • selim22 Nisan 2016 16:10

    Başarılı olamadık diyemiyorsunuz,,yapıştınız koltuğa.

  • mesut22 Nisan 2016 15:46

    mhp soğuk savaş döneminde kalmış kendini yönetimini anlayışını çözümlerini projelerini yenileyememiş iktidar olmak gibi de bir derdi hiç olmamış eski sovyet dönemine ait bir parti görünümde, bu demk değil ki yeni adaylar gelecek partiyi ileri götürecek tersine partiyi parçalayabilirler yani mhp nin kendini sıfırdan kurumsal bazda ele alması lazım yoksa nap gibi sıfırlar kendini zaman içinde

  • devir değişim zamanı22 Nisan 2016 15:44

    oyum Meral Hanıma..lamı cimi yok ..

  • vatandaş22 Nisan 2016 15:33

    Bu kadarı seviyesizlik. Koltuk kaybetmek bu kadar mı önemli, size oy verenler yazık.

  • sadullah22 Nisan 2016 15:32

    koray aydın da trabzonlu. sanki yörük mü, türkmen mi arkadaşım meral akşeneri eleştiriyorsun da. karadeniz de rum, gürcü kırması çok olur. hoş ne farkeder, önemli olan vatanseverlik. faziletli, düzgün insan olsun da ırkı ne farkeder.

  • TURAN22 Nisan 2016 15:16

    sizin yönettiğiniz parti baraj altında kalacak sen onu düşün defolun gidin

  • kuba22 Nisan 2016 14:57

    şu andaki çin devlet başkanı da bir zamanlar maocuydu şimdi en büyük kapitalist sol sağ diye birşey yoktur çıkarlar ve para vardır

  • KÜRŞAT22 Nisan 2016 14:55

    Değersiz korkuya dayanan sözler ,kendi basiretsizliğini ele veren kırk sene kucaklaştığı insanlara iftira atan neydiği belirsiz paranoya, derhal partiden ihraç edilmeli yönetim buna alışkın herhalde yakışanıda bu olur.

  • el alemi suçlamadan önce 22 Nisan 2016 14:55

    düğme ilikleyip birinin arkasından başkanım evet efendim sayın başkan gibi kişiliğinizi ayaklar altına aldığınız demode görüntüler 21. yüzyıla ait değil, milyonlarca insandan aldığınız oyların hakkını vermek adına kapsamlı reformlar yapın partinizde o zaman belki kukla adaylar yerine kaliteli adaylar çıkar ve yönetilir

  • Kemal22 Nisan 2016 14:54

    Bu kadın Çerkez değil mi? Koray Aydın en iyi aday

  • rüstem22 Nisan 2016 14:51

    partiyi hdp den bile daha az oy alan konuma getirmişsiniz yani sizin başkan 20 senede arpa boyu yol alamamış uçurum kenarına partinizi getirmiş daha neyi savunuyorsunuz akşeneri beğenmiyorsanız gidin makşeneri getirin yani bir çözüm üretin

  • HİLAL22 Nisan 2016 14:41

    Semih yalçın partinin içini iyi taradığında anaplı ,doğru yolcu ,solcu eski devyolcuları severek bağrınıza bastığınızı ülkücüleri tasfiye ettiğinizi görürsün konreyi onun için istemiyorsunuz bu sevimli melekleriniz diskalifiye olacak diye titriyorsunuz ama ecelin ölüme faydası yok saltanatınız bitecek rahat sona erececek .

  • ALPTUĞ22 Nisan 2016 14:20

    Kırk yıllık ülkücü, eşi ailesi daha önce neredeydi gaiptenmi geldiler milletvekili yaptınız genel başkan yardımcısı yaptınız demekki partiyi bu kadar salla parti yönetiyorsunuz akıl tutumasınamı uğradınız ey semih yalçın pirim yapma zamanı değil akıllı olma zamanı kendine gel battıkça batıyorsunuz.

  • XYZ22 Nisan 2016 14:07

    şimdi Meral hanımı daha çok sevmeye başladım