E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'li vekilden çarpıcı iddia---

MHP'li vekilden çarpıcı iddia

MHP'li vekilden çarpıcı iddia
21 Aralık 2017 - 21:24 borsagundem.com

MHP'li Seyfettin Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın abisi Mahmut Tuna’ya ait olan Dikmen’deki bir arazide 15 bin 750 metrekare olan inşaat alanının 23 bin 625 metrekareye çıkarıldığı iddiasında bulundu

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in imar artışlarıyla ilgili sert eleştiriler yöneltirken yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna için de dikkat çeken iddialarda bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaklaşık 4 yıl içerisinde 4 bin 200 imar değişikliği yaptığını, bu imar değişikliklerinin bir çoğunun ranta dayalı olduğunu savunan Seyfettin Yılmaz, “Burada bu Melih Gökçek'in hiçbir suçu yok mu, hiçbir işleme tabi tutulmayacak mı?” diye sordu. Meclis Genel kurulunda belge göstererek gizli emsal artışı yapıldığını öne süren Yılmaz, “Kamunun malını bu kadar kolay aldığınız bir ortamda siz kuzuyu kurda emanet ederseniz, bu gariban milletin, bu fakir fukara milletin hakkını kim koruyacak” dedi.

‘YENİ BAŞKANIN AĞABEYİNİN ARAZİSİ' İDDİASI

Çankaya Dikmen’deki bir arazi ile ilgili de imar artışı kararı alındığını söyleyen Yılmaz, bu yerin sahibinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ağabeyi, Tuna İnşaat'ın sahibi Mahmut Tuna olduğunu öne sürdü.

Yılmaz şöyle konuştu:

“Şimdi size bir belge göstereceğim bir karar. Çankaya ilçesi Dikmen Tepe'de. Kim bu yerin sahibi? Mahmut Tuna. Mahmut Tuna kim? Tuna İnşaatın sahibi, Mustafa Tuna'nın ağabeyi. İlk defa olan bir imar değişikliği yapılıyor, 15 bin 750 metrekare olan alan 23 bin 625 metrekareye çıkıyor.

ANKARA TARİHİNDE OLMAYAN BİR ŞEY OLUYOR

Buna da bir şey demiyoruz ama Ankara tarihinde olmayan bir şey oluyor. Ankara tarihinde olmayan şey, buradan düzenleme ortaklık payı ve kamu ortaklığı payı alınmıyor. Yani gizli emsal 2.5; 3'e çıkıyor. Şimdi, böyle anlayışta, böyle rahat para kazanmanın olduğu bir ortamda, kamunun malını bu kadar kolay aldığınız bir ortamda siz kuzuyu kurda emanet ederseniz, bu gariban milletin, bu fakir fukara milletin hakkını kim koruyacak?”

AK PARTİLİ MUŞ: BELGELERLE SAVCILIĞA GİTSİN

Yılmaz’ın sözlerini CHP grubu da alkışladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Yılmaz'ın elindeki belgelerle, hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmasını isteyerek "Milletin hakkını kim yiyorsa boğazında kalsın. Buna bizim de iştirak ettiğimizi, sonuna kadar arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. 

Seyfettin Yılmaz ise "Bugüne kadar bu imar yoğunluğu artışlarından hangi dava sonuçlanmış” karşılığını verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çerkeş li tahsin22 Aralık 2017 14:29

    Millet vekilini bahçeli partiden ihrac eder

  • Mustafa22 Aralık 2017 01:27

    Oturur oturmaz kendine calismaya baslamis beklenen performans sasirmadik

  • Vatandaş21 Aralık 2017 21:42

    Gökçek’e istifa etmezsen gereğini yaparız diyen akp genel başkanı sanki bu gayrimeşru işleri bilmiyormıudu? Ancak referandumda Ankara’dan hayır oyu fazla çıkınca Gökçek’i görevden aldı. 2019 da sandıkta görüşeceğiz Akp ile.

  • Sdk 21 Aralık 2017 22:08

    15 yıldır görüşüyorsunuz zaten :))