E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'li Enginyurt: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı---

MHP'li Enginyurt: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı

MHP'li Enginyurt: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı
04 Şubat 2020 - 21:33 borsagundem.com

MHP'li Enginyurt, Kızılay'ın Başkentgaz şirketinden aldığı 8 milyon dolarlık bağışın 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı'na göndermesiyle ilgili Başkan Kınık'ın tutuklanması gerektiğini söyledi

MHP’li Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın “Vergi kaçırmak farklı, vergiden kaçınmak farklı” sözlerine sert tepki gösterdi. Kızılay Başkanı Kınık, milyonlarca lirayı Kızılay üzerinden çeşitli vakıflara aktararak 'vergiden kaçınan' şirketleri ve bağışlarını savunmuş, işlemlerin tamamen yasal olduğunu belirtmişti.

Enginyurt, katıldığı KRT yayınında Kızılay Başkanı Kınık’ın tutuklanması gerektiğini belirtti.

Enginyurt’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* Türk Kızılay’ı kesinle yıpratılmamalı. Kızılay’ın başındaki arkadaş. Kerem Kınık diye ismini yeni duydum.

* 8 milyon dolarlık bir bağışın Ensar Vakfı’na gönderilmesini vergiden kaçınmak olarak ifade edecek birisi dünyanın herhangi bir ülkesinde olmuş olsaydı. Hemen tutuklanmış ve en az 10 yıl hapis almıştı.

* Türkiye’de de aslında bunun karşılığı vergi kaçakçılığı. Tutuklanması gerekir. Vergi kaçakçılığı yasalarımıza göre suç. Kerem Kınık derhal tutuklanmalıdır.

* Bu kişinin üzerine gidilmezse insanların hayırseverlik duyguları zedelenecek.

NE OLMUŞTU?

Başkentgaz şirketinin Kızılay’a şartlı bağış usulüyle 8 milyon dolar bağışlaması ve Kızılay’ın da şartlı bağış kapsamında bu paranın 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı’na göndermesi olayı vergi kaçakçılığı iddialarını gündeme getirmişti.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık iddialara ilişkin yaptığı açıklamasında “Burada vergi kaçırmak yok, vergiden kaçınmak var” ifadelerini kullanmıştı.

Ensar Vakfı ise tartışmaların alevlenmesinin ardından, Kızılay’dan gelen paranın ABD’deki Turken Vakfı’na ait bir yurt inşaatı için kullanıldığı bilgisini vermişti.

Kızılay Başkanı'ndan Ensar Vakfı'na 8 milyon dolarlık bağış açıklaması

Kılıçdaroğlu: Kızılay Kızılay olmaktan çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yozlaşmada pik noktası05 Şubat 2020 10:07

    Buda bir saadet zinciri ucu çok yukarlardadır diye düşünüyorum

  • ali05 Şubat 2020 10:00

    tabik varsa bir şey iyi yargılanıp...açığa çıkarılmalı..kimse bamın oğlu değil  asla..asla af edilmemeli.

  • GARANTİLİYAPİŞLETDEVRET05 Şubat 2020 09:48

    Bermuda Şeytan Üçgeni kaç yıldır faal, araştırılacak mı merak ediyorum. (6) 

  • BAYBARS05 Şubat 2020 09:27

    Tutuklanamaz çünkü soruşturma açılırsa ucu çok yukarılara doğru çıkar.  :D 

  • Hakiki Türk05 Şubat 2020 07:43

    Türk örf adetlerine uymayan bu tür insanlardan kurtulmak lazım ,Cemal bey kesinlikle haklı

  • Kaçan Grup05 Şubat 2020 06:53

    rüşvet veriyorsunuz da, bari üç kuruş vergisini verseydiniz

  • Türk.05 Şubat 2020 04:15

    Aynı şekilde bir para aktarma olayını CHP'li Esenyurt belediyesi de yapmış. Bu olağan yasaya uygun burda bir yolsuzluk yok. Tek taraflı okumadan araştırmadan hüküm vermeyin.

  • RİZE li mulivbjk05 Şubat 2020 00:38

    YOBAZ NEDİM ; adamın ne güzel açıklama yapmış , neden destekleme yorumları yapmıyorsun...yoksa sen şöförün adamımısın ...haydi millet bahçelerine lay lala lala...

  • Uluyan vekil05 Şubat 2020 00:21

    Bazen doğru laflar da edebiliyor.

  • Vatandaş04 Şubat 2020 23:17

    Bunun yüzünden düzenli otamatik ödemeyi durdurdum.gönüllüler başa gelsin,31.500 TL maaş alan Kızılay başkanımı var dünyada!kızıl hac başkanı senden az aldığını duyarsam yemin olsun kızıl haca paramı verecem,etrafımızı kuşattınız yeter artık sizden çektiğimiz.

  • Yazık ya...04 Şubat 2020 22:59

    aynı durum x kişinin muhalefetin başından biri tarafından yapılsa... sabah 5 de kar maskeli kolluk güçleri ile.. ailesi.. karşı komşusu.. kardeşleri.. 7 ceddi sülalesi göz altına alınıp esş zamanlı oeprasyonlarlar bir çok yetkilide şehirlerde göz altına alınırdı. ama gelgelelim ensar vakfı ve bazı devlet büyüklerinin kan bağı olan kişilerin ismi olduğu için devletin kanunu işlemiyor. bu adam belli ki tesbihdeki bir kaç taşdan biri. ipi çekince daha neler çıkacak. hangi firmalar, belkide inanılmaz büyük milyar usd rakamlar çıkacak. ve o paraların karşılığı olarak bir bina ve yurtta çıkmayacak. kaç firma aynı işlemi yapmış 3 yıldır inanılmaz kurumsal bağışlar yapılmış.. o bağışların paraları nerede? harcandı.. harcanmadı ise de kimlere EFT yapıldı.  

  • abdullah 5305 Şubat 2020 00:02

    hayret ne olmuş ben anlamadımda memleketmi yıkılmış kim yıkmış benim anladığım kamu yararına yardım yapılmış ve bu yardımda kamu yararına çalışan başka birkuruma aktarılmış oradanda kamu yararı gözetilmek üzere yurt yapımında kullanılmış amatör spor klüplerine yapılan yardımlarda türk kültür ve tarihini tanıtmakta kamu yararı hatta bale bile kamu yararı neyin hesabındasınız. neye yazık sen dansözlere şarkıcılara giden paraların hesabını heykellere giden trilyonların hesabına yazık de ilime bilime eğitime harcananlara yazık deme bu yazıklar sana kazık olarak  (faizler yükselirse) döner farkına varamazsın gezi olaylarında yaptıkları gibi peşi darbe geldi bu kışkırtıcılara kapılmayın akıllı olun vesselam.

  • Afyonlu04 Şubat 2020 22:48

    Bahçeli haftaya seni partiden ihraç eder.

  • Emekci04 Şubat 2020 22:47

    Bu soygun düzenine halk 17 aralık 2013te onay verdi. Halk razı bu yolsuzluk ve rüşvet çarkına. Inanmazsaniz referandum yapıp görelim. Halk yine %51 oy verip durmak yok yola devam diyecek

  • Türk.05 Şubat 2020 01:56

    Bittimi paran bir dolarci. Öteye git Kemal abin versin.

  • kılıç04 Şubat 2020 22:55

    ELİNDE SAGLAM DELİL OLMADIGI MÜDETÇE İFTİRA ATMAYACAKSIN BELGENDE VARSA SAVCILIK MAKAMINA BAŞ VURUP HESAP SORACAKSIN .O HİKAYLER CHP NİN İSTANBUL BELEDİYESİNDE ESKİ DÖNEMLERDE NURETTİN SÖZEN DÖNEMİNDE OLMUŞTU.

  • abdullah04 Şubat 2020 22:42

    bu algıların tamamı milletin birliğini dirliğini yok etme çabaları kızılayda vakıf ensar vakfı da vakıf herikiside kamu yararı millet menfaati için çalışan kurumlar. şahısların özel bir menfaati yok. sadece kışkırtıcılık yapanlar siyasimenfaat elde etmek ve ülkeyi zaafa uğratım tekrar düşme yoluna giren faizleri ateşlendirip paralarına yattıkları yerden para katmak bunda da halkı arkasına alıp kullanmak bunlar milletin vergilerini heykellere putlara portrelere harcarken kimsenin gıkı çıkıyormuydu. kamu yararına harcanan bir paranın peşine neden düşülüyor bu kadar. devletin gözetimindeki vakıflara bu saldırı neden daha önce fetönün vakıfları vardı bunlara da bağışlar yapılıyordu kimsenin gıkı çıkmıyordu hayırdır. bu nemenem bir iştir.

  • abdullah04 Şubat 2020 23:51

    neyy rumuzlu kişi paranın nerden geldiği nere gittiği nerede kullanıldığı herşey açık ortada gizli kapaklı hiç birşey yok bunlar neden yırtınıyor sanıyorsun varsa bir suç zaten ülkenin savcısı var hakimi var bu işi ayyuka çıkarmanın başka maksadı var savcı hakim kanun kural tanımayanların feryadu figanı var birde bunları anlamayan ahmak bir gürüh mal gibi yönlendirilen kötü emeller için kullanılmaya müsait olan kendini kullandırtan.

  • neyy04 Şubat 2020 23:02

    Sen ciddimisin, ? saçma sapan yazmışsın. İnsanlar bağış yapmış. Kızılayda bağışarı  x yerlere harcamış. yani bunu denetlenmesi. kalem kalem kontrol edilmesi seni enden rahatsız ediyor? Sen aldığın maaşını bir eyre yazıpda, ödemeleri başka yere yazarak kontrol etmitormusun ? elektrık ödedim, su ödedim, kira ödedim. kredi kart ödedim. bu ay cebimde bu kadar para m kaldı. bunlarıda altın alıcam, gibi kontrol etmıyormusun hiç ? kızılay gelir giderleri kontrol edilince neden rahatsız oluyorsun ? biz kızılaya bağış yapıyoruz. ev veren, arsa veren, araç veren, nakti para veren milyonlarca insanın bu soruları sorması ve kurumun denetlenmesini, şefaf biçimde internet sitesinde masrafları ödemeleri görmesi haram mı?  suç mu ? küfür mü ? 

  • Berber Bekri04 Şubat 2020 22:38

    Kızılay başkanının söylemlerini ve basında yeralan haberleri suç duyurusu kabul edip tutuklama yapılmamış olması çok üzücü...

  • Aaa04 Şubat 2020 22:37

    MHP yol arkadaşlığı yarı yolda bırakılmaz hep destek sonuna kadar destek olacaksın

  • Bika04 Şubat 2020 22:24

    Kızılay paravan olarak kullanılmış, bu para alınan ihalenin bağışı olarak Ensar Vakfı'na gönderilmiş olmasın.

  • Bayram 04 Şubat 2020 22:06

    Sıradan vatandaş olarak bu hakkı bende kullanmak istiyorum

  • Vah Kızılay vahh04 Şubat 2020 22:03

    Yazıklar olsun bu ülkenin kızılayına eskiden saygın kurumlardan biriydi şimdi tecavüzcü ensarlara peşkeş çekilen yer olmuş Allah bildiği gibi yapsın sizi gerçekten Bu ülkede hala Varsa adalet tutuklanır!

  • Türk.04 Şubat 2020 23:08

    Kılıçdaroğlu nun yegenide tecavüz suçundan içerde Kılıçdaroğlu da yatsinmi içerde. Chpnin genel başkanı evli bir kadınla görüntüsü var birde devamlı milletvekili sevtirdiniz normalmi bunlar sizde. Ensar vakfı ndaki kişi 500 yıl ceza aldı suç şahsi iftira atmayın. Mudanya CHP ilçe başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantısında garson kızı taciz etmiş buna ne diyorsunuz. Kim suçluysa o cezasını çeksin. Senin mantığına göre chpkulliyen tecavüzcü oluyor degilmi arkadaş.

  • hasan04 Şubat 2020 21:57

    Sayın bahceli bey nerede ? konu hakkında fikirlerini merak ediyoruz.

  • Yurdumuz04 Şubat 2020 21:53

    Arkadaş bu Enginyurt ile başkanı ayrı ayrı kafalar!senin derebeyi Başkanın ne diyor bu işe ?

  • Halili 04 Şubat 2020 21:52

    Örgüt bunlar devleti soyuyorlar