E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'den 'Varlık Fonu' tepkisi---

MHP'den 'Varlık Fonu' tepkisi

MHP'den 'Varlık Fonu' tepkisi
10 Eylül 2017 - 07:47 borsagundem.com

MHP’li Erhan Usta, başkanı değiştirilen Varlık Fonu’nun tamamen kaldırılması gerektiğini, aksi halde gelecek nesillerin gelirinin bugünden harcanacağını söyledi

MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan'ın yeterli performans gösteremediği gerekçesiyle görevden alınmasının ülkenin geleceği açısından yeterli olmadığını söyledi. Sözcü'de yer alan habere göre, asıl yapılması gerekenin başkanı değiştirmek değil Varlık Fonu'nu tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirten Usta, Türkiye'yi maceraya sürükleyecek yeni bir başkan bulunmadığı sürece hükümetin hiçbir başkandan memnun kalamayacağını ifade etti.

BAŞKAN DEĞİŞTİRMEKLE OLMAZ

Türkiye'nin en gözde kurumlarının devredilmesine ve olağanüstü yetkiler verilmesine rağmen kurulduğundan bu yana yapacağı işler konusundaki belirsizliği devam eden Varlık Fonu'nda ilk büyük icraat başkan değişikliğinde yaşandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sürpriz operasyonu, “Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı. Varlık Fonu'nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart” sözleriyle açıkladı.

Bostan'ın yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ getirilirken, MHP Milletvekili Erhan Usta, operasyonu Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sert dille eleştirdi. Usta, Varlık Fonu'nun tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini belirtirken aksi halde gelecek nesillerin gelirinin bugünden harcanacağını söyledi. Usta, hükümetin Varlık Fonu'nun başına Türkiye'yi maceraya sürükleyecek bir isim aradığı iddiasında da bulundu. İşte Usta'nın açıklamaları:

“Başkanı değiştirmek çözüm olmayacak. Yapılacak en doğru iş Varlık Fonu'nu tamamen ortadan kaldırmak olacaktır. Ülkeyi maceraya sürüklemedikçe, göreve gelecek hiçbir yeni başkan siyasi iktidarı tatmin edemeyecektir.”

BİZDE FON BORÇLANMAK VE ÖZELLEŞTİRME İÇİN KURULDU

Erhan Usta, varlık fonlarının kaynak fazlası olan veya belli yer altı kaynak geliri olan ülkelerde anlam ifade etiğini söyledi. Usta şöyle devam etti:
“Dünyadaki yaygın uygulamada varlık fonlarının amacı bugünün gelirini gelecek nesillere aktarmaktır. Oysa biz kaynak açığı veren bir ekonomiyiz. Bu nedenle bizde Varlık Fonu'nun işlevi borçlanmak veya bir kamu malını özelleştirmek olabilir. Dolayısıyla bizdeki Varlık Fonu gelecek nesillerin gelirini bugünden harcamak için oluşturulmuş bir yapıdır. Türkiye'de borçlanma ve özelleştirmeyi yapacak ihtisas sahibi kuruluşlarımız var. Bunları yapmak için de Varlık Fonu'na ihtiyaç yoktur.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türk11 Eylül 2017 02:27

    TÜRK MİLLİYETÇİSİ olduğunuzu nihayet anladınız

  • Kedi ciğer10 Eylül 2017 21:38

    Sencer arkadaş o zaman ülkede kime neyi emanet etsen kedi ciger misali olacak. Demek ki ölmüşüz aglayanimiz yok. Siyasiler ülkeye hizmet için değil de cepleri için mi varlar yani

  • sencer10 Eylül 2017 19:11

    boş laf anlatma erdoğan gel sen geç tvf nin başına dese koşa koşa gidersin

  • :)10 Eylül 2017 15:38

    kime söylemiş vatandaşamı ? yahu kim yönetiyor bu ulkeyi anlamadım ahaha :))

  • Kaçan Grup10 Eylül 2017 15:18

    %100 doğru özellikle şu cümle. "Ülkeyi maceraya sürüklemedikçe, göreve gelecek hiçbir yeni başkan siyasi iktidarı tatmin edemeyecektir.”

  • Masallardan usandım10 Eylül 2017 15:11

    Bir fonda, bir ihalede şeffaflık yoksa birileri yolsuzluk yapıyor demektir. Kendine güvenen, dürüst çalışan, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi halka açık , şeffaf çalışır, korkmaz. Yoksa müslümanlık, vatanseverlik, devletçilik yalan olur.

  • Ali yıl10 Eylül 2017 14:25

    2001 krizi ile yorum yapan arkadaşa. Türkiye iki en büyük deprem yaşamış yalova ve düzce. Bu depremler ülke sanayinin kalbinde olmuş ve yaklaşık iki sene ihracat yapışamamıştır. Koalisyon dönemlerinde işçi ve memur en sosyal haklarımı kazanmışlardır. Srndikalaşma artmış, kontrol mekanizmaları dask, spk veya bddk kurulmuştur. İşssizlik maaş kanunu çıkmıştır. Bireysel Emeklilik Sistemi başladı. Çoğu kamuya kurum hala devletin olduğu hatırlatmak lazım.

  • He he dediğinden diyen10 Eylül 2017 12:54

    Mhp li bahçeli krizde hükümetteydi ama şimdi işinize geldi mi size destek verdi mi övüyor, mhp sizi eleştirince yeriyorsunuz. Bu kadar yüzsüz manevracı , çarkçı olmayın.

  • He he dediginden..10 Eylül 2017 12:42

    Sanki mhp ekonominin e sinden anliyorda..elestiri yapmis..2001 kırizi mhpli hukumetin eseri oldugunu unuttular herhalde..

  • Yetti be10 Eylül 2017 12:16

    Çocuklarımın, ailemin geleceğini ipotek altına alıyorlar, turkiyenin kaynakları çar cur ediliyor, harcamalar, ihaleler şeffaf değil, herşey satılıyor, uzun yıllar yüksek götürüsü olan yandaş artı yabancı ortaklığı olan ihaleler yapıldı, yapılıyor, vergiler çok yüksek, hayat pahalı. Sorsan herkes bize düşman, dünya üstümüzde oyun oynuyor diyip yanlışlara erdemli bir vatandaş olarak dahi itiraz eden herkese hain, terörist, alamancı, abd sever, devşirme deyip işin içinden çıkıyorlar. Yav sanırsın marsta kaçak şehir kurmuşlar, uzay istasyonları yapmışlar dünya biz mukemmel insanlara düşman, çekemiyorlar.

  • Acı ama gerçek10 Eylül 2017 12:10

    Menfaatlerine aykırı birşey yazınca hemen fetöcü, alamancı, pkk lı diye iftiracı susturma, sindirme politikası bulmuşlar. Sade dürüst vatandaş hükümeti eleştiremeyecek mi ? Herşeyi doğru bilmediğiniz hatta yanlış çokluğu ortada. Darbe, terör yanlış iç dış politika sonucu oldu, ekonomide sıkışınca şeffaf olmayan varlık fonu harcanmaya başlandı, paraların nereye gittiği belli değil, ihaleler şeffaf değil, hizmet alımları pahalı, döviz satmayana hain diyorlar, zorla istihdam hatta paranın bir kısmını halkın vergisiyle finanse ediyorlar, sıkışınca hemen vergiyi arttırıp bankalari tehdit ediyorlar faiz artırmayın diye ama enflasyon neden yuksek diyen yok. Belki de türkiyemin kurtuluşu siz değilsiniz

  • Mustafa 10 Eylül 2017 10:51

    Günaydın memleket soyulmuş soğana çevrilmiş abim ler yeni uyanıyor....

  • Sn.Usta yuzde yüz haklı10 Eylül 2017 08:59

    Usta doğru söylüyor.Ülkemizin geleceği ipotek altınlar alınmamalı.Bu güne fonlar gereği gibi yönetilemedi ve başarılı da olunmadı.