E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'den flaş iddia---

MHP'den flaş iddia

MHP'den flaş iddia
02 Nisan 2014 - 10:39 borsagundem.com

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli'de ikameti bulunmayan 117 bin kişinin oy kullandığını açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde eski futbolcu Saffet Sancaklı’yı aday gösteren MHP, başkanlıkları kazanamadı. Kocaeli’de Büyükşehir Belediye Başkanlığını 3’üncü kez Ak Parti adayı İbrahim Karaosmanoğlu kazanırken, bugün öğlen saatlerinde MHP İl Başkanlığı İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verdi.

Bir grup partili ile birlikte Kocaeli Adliyesi’ne giden MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün, İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nda verdiği dilekçesi şöyle: 

"Ekte sunduğumuz veriler incelendiğinde görüleceği üzere takriben 117 bin civarında Kocaeli’nde ikametgahı olmayan ancak seçmen listesinde olup ta oy kullanan kişiler tarafımızca tespit edilmiş olup, bu husus açıkça yasaya aykırıdır. Açıkça hileli bir işlemdir. Yukarıda arz-ı ve izah ettiğimiz nedenlerden dolayı Kocaeli de ikamet etmeyen kişilerin Kocaeli’de seçmen olarak kabul edildiği ve oy kullandığından Kocaeli ilinde yapılan seçimlerin sağlıklı bir seçim olmadığından ve seçimlere hile karıştığından seçimlerin iptal edilmesini saygılarımızla arz ediyoruz."

Dilekçesini verdikten sonra bir açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "Seçim Kurulu’na biz itirazımızı verdik. İsimler de verildi. İsimler tek tek muhtarlıklara bakılarak olup olmadığı araştırılacak. Onlar da olup olmadığını görecek. Bu seçimde şaibe vardır. Belediye başkanlıklarında şaibe vardır. Bu seçimin tekrar edilmelidir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aslan bey02 Nisan 2014 14:34

    türkiye burası hersey olabilir paranın üstüyle bile kocaeli alınabilir....

  • ahmet,mehmet,ali,veli02 Nisan 2014 10:49

    bırakın bu ayakları,chpnin peşine takılalacağınıza titreyin ve kendinize dönün,chp burjuvadır,siz millet-halk olun,onların yanında olun,chp millete karşıdır,siz milletin yanında olun,bakın nasıl oy alıyorsunuz.