E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'de tarihi gün! 40 isim değişti---

MHP'de tarihi gün! 40 isim değişti

MHP'de tarihi gün! 40 isim değişti
18 Mart 2021 - 18:31 borsagundem.com

MHP'nin 13'üncü Olağan Kurultayı Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. MHP'nin Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) 36, Merkez Disiplin Kurulunda (MDK) ise 4 isim değişti.

Devlet Bahçeli, 10'uncu kez genel başkan seçildiği kurultayda Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulunda kan değişikliğine gitti.

Bahçeli, 75 kişilik MYK'deki isimlerden yarısını yeni listeye almadı, 36 yeni isme görev verdi.

MHP yönetimindeki en dikkat çeken değişiklik, genel başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Hidayet Vahapoğlu'na MYK listesinde yer verilmemesiyle yaşandı. MYK üyeleri Ruhsar Demirel, Sefer Aycan ve Zühal Topcu da yeni oluşturulan listede kendine yer bulamadı.

MHP'nin Merkez Yönetim Kurulunda 10 kadın üye görev yaparken bu sayı yeni listede 5'e düşürüldü. Nevin Taşlıçay, Nur Tuğba Aktay ve Deniz Depboylu MYK'deki yerini korudu, Pelin Yılık ve Filiz Kılıç listenin yeni isimleri oldu.

MYK listesine giren 36 yeni isim şöyle sıralandı:

"İsmail Özdemir, Mehmet Celal Fendoğlu, Muharrem Varlı, Sermet Atay, Hayati Arkaz, İbrahim Özbay, Ali Uçak, Seçkin Odabaşı, Afşin Birben, Ahmet Kürşat Azkur, Bülent Maşaoğlu, Derya Bulut, Bahadır Bumin Özarslan, Turan Şahin, Filiz Kılıç, Emrullah Türe, Ahmet Savaş Çolak, Hüseyin Yıldız, Eyüp Gönültaş, Tarkan Toper, Pelin Yılık, Gökhan Türkeş Öngel, İbrahim Uzun, Murat Turna, Turan Şener, Uğur Öztürk, Serdar Soydan, Ahmet Selim Yurdakul, Cengiz Şahin, Fevzi Altuntaş, Yavuz Tellioğlu, Şahin Gürz, Beşir Tatar, Muhammet Köse, Hüseyin Edis ve Ömer Ekici"

MERKEZ DİSİPLİN KURULU'NDAKİ İSİMLER YARI YARIYA DEĞİŞTİ

Mevcut MDK'de yer alan Hami Korkmazlı, Gencer Özdemir, Mehmet Azar ve Fevzi Fırat Gözüyeşil yeni listede yer almazken MDK'nin tek kadın üyesi Duygu Kurban Gözüoğlu'nun da arasında olduğu mevcut 5 üye yerini korudu.

Taner Gökçek, Cemil Yavuz Aksu, Fazıl Çağrı Kuş ve Emin Alper Öztürk ise listenin yeni yüzleri oldu.

Oluşturulan yeni listelerdeki isimler, kurultaydaki 1271 delegeden 1249'unun geçerli oyuyla MYK ve MDK'de görev yapmaları için seçildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ercan turan19 Mart 2021 12:42

    Bence bahcelininde degişmesi lazım mhpyi fırıldak yaptı namert yaptı andıızı türkiyenin her yerinde söyleyecegim dedi milliyetcilik ve ülkücülük ve türklük ayaklarımın altındadır diyen vatandaşla kol kola ise ülkücüülükten bahsetmesin. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

  • Alp19 Mart 2021 13:07

    Sen zubuksun senin mph ile ilgin yok.

  • şevki19 Mart 2021 11:59

    ciddi ciddi kendilerini birşey sananlar var. kuzey ırak'a gidip türk milliyetçisi parti kurup kürt milliyetçisi partiden fazla oy alabilir misiniz? türkiyede türk milliyetçisi olduğunu iddia eden MHP, HDPden az oy alıyor:) fıkra bu kadar

  • Türk.19 Mart 2021 04:15

    Sol komünist terörist Ler milyonlarca cana kıydınız . Nasıl hesap vereceksiniz. Bombalar patlatıp kundaktaki bebeğe kıydınız. Bunları nasıl yaptınız. Kalbiniz kapkaranlık içiniz pislik irin dolu. Bunu okuyan insanlar lütfen soldan komünist Kemalist katillerden uzak durun.

  • mustafa18 Mart 2021 22:15

    mhp diye bir parti mi allah aşkına (M)  (M)  (M) 

  • emekci19 Mart 2021 11:55

    türkiyede türk ırkçılığı yapıp, kürt ırkçılarından daha az oy alıyorlar. ha bir de türküm, doğruyum, çalışkanım demeyi yasaklatıyorlar

  • AHMET ÖZBİR18 Mart 2021 21:17

    İSTİKRAR abidesi, vatan sevdalısı, hain ezici, samimi mü'min, Ülkücülerin tek cesur lideri Sn. Devlet Bahçeli Türk Milleti için büyük bir hediyedir bizlere. REİS-BAHÇELİ ELELE KAOSÇUÇOCUKLARI KÜMEYE. Ne mutlu DEVLET'im sizlerin idaresinde daima ZİRVELERE.

  • Ijnhygv19 Mart 2021 16:10

    Ahmet ozbir yine yaglamissin gülmemek için kendimi zor tutuyorum ama rahatlamak adına güldüm ilahi ahmet HER konuya BIR yorumun var 😂😂😂😂

  • Haluk18 Mart 2021 20:41

    Buyuk devlet adami sn.bahceliye..basarilar dilerim..icimizde cikan.. kaypak..feto.kancigi..fosforlu cevriyeyi..almak hataimis..AMA temizlik..cok cok iyi oldu..secimlerde en az yuzde 25 oyumuz var..hic meraki etmyin.yalanci...para van.. anketlere hic inanmayin.

  • Alp18 Mart 2021 20:36

    YOLUNUZ ACIK OLSUN..BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..DOGRU YOLDASINIZ..ULKUDASLARIM..BU MILLET INANIN SIZE DEGERINIZIN..KARSILIGINI VERECEKTIR..TEK SEVINDIGIM..ICINIZDEKI SAFRALARI TEMIZLEDINIZ...HEP BIRLIKTE..NICE YILLARA BUYUK..TURKIYE..ULKUSUNE DOGRU...GERISI HIKAYE....ÌT ÙRÙR..KERVAN YÙRÙR..SAYGILAR

  • Ibrahim celik19 Mart 2021 14:29

    Sorgulamayan itaat eden ak koyunlardan bir farkınız kalmadı birde vatan millet sakarya diyorsunuz ya sizler ne milliyetci ne vatansever nede Türkçülüğü savunabilirsiniz davasını kaybetmiş ak partinin borazanlığını yapan bir partiden bu ülkeye ne hayır gelirki bana göre sizin milliyetciliginizde vatanseverliginizde Türkçülüğünüzde sahte

  • Aga18 Mart 2021 19:29

    Bence malum partiye gecsinler nasi olsa iktidar okacagi yok

  • şüpheci18 Mart 2021 18:43

    Batılılar bizimkilerden çok akılsız,o güzelim imkanları bırakıp daha gençlere bırakıyorlar.Ne hikmetse ülkeleri de hep kalkınıyor.

  • Bir yorum18 Mart 2021 23:59

    Dünyadan haberin yok aptal bari zırvalama!  

  • Türk.18 Mart 2021 22:36

    Sol terörist kalmazsa ülkemde daha fazla kalkiniriz.