E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'de kurultayı kim toplayacak---

MHP'de kurultayı kim toplayacak

MHP'de kurultayı kim toplayacak
26 Mayıs 2016 - 07:31 borsagundem.com

Bahçeli yönetiminin kongre organizasyonunu üstlenmesinden ve disiplin soruşturmalarından endişe eden muhalifler ise “Genel merkez olağanüstü kurultay toplayamaz. Önce tüzük kurultayı yapılmalı” görüşünde.

Yargıtay’ın kararının ardından genel merkezin seçimli olağanüstü kurultay kararına rağmen MHP’de tartışma dinmiyor. Muhalifler genel merkezin kurultay toplayamayacağını, seçimli kurultay için Çağrı Heyeti’nin önce tüzük kurultayını toplaması ya da genel başkanın istifa etmesi gerektiğini öne sürüyor.

Bahçeli, seçimli olağanüstü kurultayın 10 Temmuz’da toplanacağını açıkladı. MHP’de muhalif cephesi ise hem mahkeme kararı hem de tüzüğün 46 ve 63. maddelerini öne sürerek; “Genel merkezin seçimli olağanüstü kurultay toplamasının tüzüğe aykırı olacağı, mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti’nin tüzük kurultayını toplama görevini yerine getirmesi gerektiği, ancak genel başkanın istifası durumunda seçimli olağanüstü kurultay yapılabileceği” görüşünü savunuyor. Bu çerçevede genel merkezin Çağrı Heyeti’ne temsilci vermesi isteniyor. Genel merkezin zaten seçimli olağanüstü kurultay toplama noktasına gelmesine rağmen muhaliflerin mahkeme kararı doğrultusunda süreci götürme kararlılığının arkasında ise “Kongre salonu hâkimiyeti” endişesi yatıyor. Genel merkezin kongrede ev sahibi olması durumunda, salon ve divan hâkimiyetini ele geçirmesinden çekinen muhaliflere karşılık Bahçeli yönetimi de aynı gerekçeyle artık yapılması kaçınılmaz olan kurultayda ev sahipliğini üstlenmek istiyor. Bu arada olası adayların disiplin süreciyle üyelik hakları askıya alınırsa aday olmaları engelleneceği için muhalifler açısından kongreyi mahkeme kararları doğrultusunda Çağrı Heyeti’yle yapmak hayati önem taşıyor.

MHP'de sürpriz başkan adayı

İKİ KONGRE Mİ?

MHP’de genel başkan adaylarından Sinan Oğan “Çağrı Heyeti artık resmi bir kurum” dedi. Meral Akşener de “Genel merkezin olağanüstü kongre toplanması konusunda bizimle aynı noktaya gelmesi önemli ama zamanı, içeriği için tek yetkili Çağrı Heyeti’dir” şeklinde konuştu.

MHP'de olağanüstü kurultay tarihi belli oldu

İki tarafında tezinde ısrarcı olması durumunda iki ayrı kongre toplanmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bu durumda hangi kongrenin geçerli olacağına yine mahkeme karar verecek. Çağrı Heyeti’nin bugün ya da cuma günü toplanarak bir durum değerlendirmesi yapması bekleniyor.

Sinan Oğan: Tek yetkili Çağrı Heyeti'dir

Salih Çolak/Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)